Sivut

tiistai 7. helmikuuta 2017

Niin herkulliset valkosipulinuudelit

Jokunen viikko sitten katselin erään keittokirjan kantta kirjakaupan ikkunassa. Kotona googlasin kirjaa ja aina tuli esille kirjan tekijöiden, Kaliforniassa vaikuttavan mutta vietnamilaisen An perheen Crustacean ravintolan listalla olevat valkosipulinuudelit. Niiden tarkkaa ohjetta ei kuitenkaan löydy mistään ,sillä ohje on  salainen, eikä sitä löydy keittokirjastakaan. Sen sijaan ohjeen variaatioita löytyy montakin netistä. Kuulosti niin hyvältä että oli pakko kokeilla itsekin ,ja tässä olen yhdistänyt muutaman löytämäni ohjeen,tosin käytin sobanuudeleita(joissa myös vehnää) tavallisten nuudeleiden sijaan. Ja kuulkaapa,joskus ihan yksinkertainen ruoka on kaikkein parasta ja tämä on sitä:ei tässä ollut muuta kuin valkosipulia (paljon),voita,nuudeleita,hieman kalakastiketta,keitinvettä ja  suolaa. Crustacean ravintolassa noodelit tarjotaan taskuravun kanssa,mutta ilman sellaistakin tämä oli itkettävän hyvää. Paistetut katkaravut sopisivat erinomaisen hyvin näiden nuudeleiden seuraksi. Koti tuoksuu kyllä valkosipulille tätä tehdessä,mutta sehän haihtuu onneksi pois;D
******************************************************************************
Valkosipulinuudelit
  • paketti tavallisia-tai munanuudeleita,tai nuudelimaista pastaa (linguine)
  • 2 rkl voita
  • 1½ rkl hienoksi silputtua valkosipulia 
  • 4 rkl noodelien keitinvettä
  • suolaa maun mukaan
  • 2 tl kalakastiketta 
  • muutama tippa soijakastiketta
  • (Parmesania päälle,katkarapuja)
******************************************************************************
Keitä nuudelit,mutta ei täysin pehmeiksi. Silppua valkosipuli veitsellä hienoksi. Sulata voi pannussa/wokissa,lisää valkosipuli ja anna paistua keskilämmöllä muutaman minuutin.Lisää keitinvesi ,kalakastike ,suolaa maun mukaan. Lisää nuudelit kastikkeeseen ,sekoittele ja anna paistua pannulla vielä muutama minuutti. Raasta päälle vaikka parmesaanijuustoa,ja jos mahdollista,tarjoile paistettujen katkarapujen kanssa. Mutta tämä oli herkullista  myös sobanuudeleilla,ilman parmesaania ja katkarapuja,eli ihan yksinkertaisessa muodossa.
Niin hyvää!

8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hovkonditorn:så gott att nu drömmer jag om en ny portion;D

      Poista
  2. Yksinkertainen on parasta! Tykkään yli kaiken sobanuudeleista, pitänee täydentää varastoa...; )

    VastaaPoista
  3. Kokeiluun hetimiten, ei voi olla muuta kuin hyvää😊

    VastaaPoista
  4. Kokeiluun hetimiten, ei voi olla muuta kuin hyvää😊

    VastaaPoista
  5. Tätä tein pikalounaaksi ja ah, kyllä maistui. Käytin marketin täysjyväriisinuudeleita. Paistoin katkarapuja päälle.

    VastaaPoista