Sivut

lauantai 14. huhtikuuta 2018

Juustokakkubrowniet

Viime kuussa,  Yhdysvalloissa asuvan ystäväni ollessa täällä vierailulla, leivoin hänelle juustokakkubrownieita, joissa yhdistyvät  juustokakku sekä suklainen brownie.  Ystävä piti näistä paljonkin  vaikka tein näissä virheen: käytin liian vähärasvaista juustoa mikä vaikutti sekä koostumukseen että  ulkonäköön,  joten seuraavan kerran kun teen näitä niin ehdottomasti rasvaisemmalla juustomassalla. 

Juustokakkubrowniet
Brownietaikina
  • 200 gr tummaa suklaata 
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 4 rkl ruokosokeria
  • 50 gr voita
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 1 .5 tl leivinjauhetta
  • ripaus  suolaa
  • ripaus chilijauhetta (ei välttämätön)
  • 2 kananmunaa
Juustokakkumassa
  • ½ kg juustokakkuun sopivaa juustoa,  esim, kermarahkaa ym.
  • 1 kananmuna
  • ripaus vaniljaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl Maizenaa
Brownietaikina: Sulata suklaa ja voi , joko vesihauteessa  tai mikroaaltouunissa.  Sekoita kaakao , sokeri ,  leivinjauhe, suola ja  chiljauhe)  kananmunien kanssa . Lisää hieman jäähtynyt suklaa+voiseos munaseokseen, ja sekoita kunnes kaikki ainekset sekoittuneet hyvin toisiinsa.  Lisää tämän jälkeen vehnäjauhot  asteittain, kunnes taikina on tasaista.  Päällystä suorakulmainen leivinastia leivinpaperilla, ja voitele leivinpaperin pinta kevyesti.  Lisää suurin osa brownietaikinasta astiaan, mutta jätä jäljelle  pieni osa taikinaa , joka sekoitetaan juustokakun kanssa.

Juustokakkumassa:  Vatkaa juusto, kananmunat, sokeri, vanilja sekä Maizena kuohkeaksi.  Levittele juustokakkumassaa browniekerroksen päälle.  Sekoittele grillitikulla ym. jäljellä olevaa brownietaikinaa  juustokakkumassaan niin että siitä syntyy kuvioita.  Tässä  huomasin virheeni: juustokakkumassani oli aivan liian kuivaa,   eikä brownietaikina sekoittunut siihen kauniisti.

Lämmitä uuni 180 C asteeseen.  Paista juustokakkubrownieta 40-45 minuuttia , kunnes kakkuun pistetty tikku tulee kuivana ulos. Anna kakun jäähtyä kunnolla, ja leikkaa kakku sen jälkeen neliöiksi.

4 kommenttia:

  1. Oijoi mitä herkkua,nam:) Näitä(kin) pitää ehdottomasti kokeilla:)♥ Leppoisaa viikonloppua ja aurinkoa♥

    VastaaPoista
  2. Voi miten hauska idea yhdistää kaksi minunkin herkkuani yhteen.
    Herkullista viikonloppua Jael <3

    VastaaPoista
  3. Nam mikä herkku, ei ainakaan näy brownien ulkonäössä liian vähärasvainen juusto ; )

    VastaaPoista