Sivut

lauantai 2. toukokuuta 2020

Koukuttava banaani-kookostahna

Minulle on viime aikoina kehittynyt jonkinlainen pahe,  ja se  on  koukkuuntuminen tähän keksimääni banaani-kookostahnaan.. Tahna syntyi kun piti käyttää pois  ruskiintuneet banaanit (kypsempiä siis kuin näissä kuvissa...).  Kookos sopii banaanin kanssa täydellisesti yhteen,  ja tässä se maistuu niin hyvältä:)

Banaani-kookostahna  
  • 5 hyvin kypsää banaania
  • ripaus vaniljaa
  • 2 dl ruokosokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 2.5 rkl kookosöljyä
Muussaa banaanit kevyesti, ja sekoita  ne vaniljan, sokerin ja sitruunamehun kanssa. Siirrä seos kattilaan.  Kypsennä seosta keskilämmöllä,  aina välillä sekoittaen, kunnes  sokeri on sulanut  ja banaanit hieman karamellisoituneet. Lisää  kookosmaito,  ja jatka kypsentämistä, sekoitellen,   vielä noin 5 minuutin ajan, kunnes seos näyttää  homogeeniselta.  Ota kattila pois liedeltä ,  ja sekoita nyt kookosöljy seokseen.  Kun  seos on kokonaan jäähtynyt,  blendaa seos täysin sileäksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.  Purkita ja säilytä jääkaapissa. Tahna jähmettyy kylmässä.
Oi nam 
Tahnasta saa tehtyä jäädyttämällä herkullista banaanijäätelöä.  Jos tästä  tekee jäätelöä,  seokseen voi lisätä puoli teelusikallista ksantaania, mutta se ei ole välttämätöntä.

8 kommenttia:

  1. Nyt on täyteläistä jäätelöä, rakastan kookosta ja banaani maistuu sekin! Jäätelöversionakin on varmasti mainio : )

    VastaaPoista
  2. Ihanan monikäyttöinen tahna kun siitä saa jäätelöäkin. Itse aloin heti kuvitella tätä munkin sisälle (ai miten niin vappu jäänyt päälle?).
    Ihanaa viikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  3. Herkullinen ohje! Hyvä idea, että tähän voi laittaa tummuneet banskut.
    Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  4. Den ser så krämig och god ut! Ha en fin dag!

    VastaaPoista
  5. Ihan pro resepti, isoy pisteet Jaelille :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos ohjeesta! Tuota pitääkin joskus kokeilla:) Ihanaa alkanutta viikkoa ja aurinkoista toukokuuta♥

    VastaaPoista
  7. Ooh, kuulostaa todella herkulliselta! Ja saa hyödynnettyä mahdollista hävikkiä, se on aina plussaa.

    VastaaPoista