Sivut

sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Sokeriton suklainen limettimousse

Koronakiloja on tosi vaikeaa saada pois.... ja yritän nyt  välttää  sokeria  ja muuta sellaista joka heti näkyy vyötäröllä.  Mutta joskus pitää saada herkutella,  ja  tällainen herkuttelumousse syntyi kun alkoi tehdä mieli makeaa.  Tästä tuli tosi hyvää,  ja tuo hieman mieleen  amerikkalaisen limettipiirakan.

Sokeriton suklainen limettimousse
  • 250 ml  kookosmaitoa
  • 40 gr sokeritonta valkosuklaata
  • ½ dl limettimehua'
  • 1 limetin kuoriraaste
  • steviaa tai muuta sokeritonta makeutusta ( minulla on steviaa tablettien muodossa, käytin 4 tablettia tähän)
  • 1.5 rkl Maizenaa
Osa aineksista .
Sekoita  kookosmaito, limettimehu ja Maizena, mieluiten  tehosekoittimessa  tai sauvasekoittimella,  jotta  seoksesta tulee sileää.  Kaada seos kattilaan,  ja lisää sinne valkosuklaa, limetin  kuoriraaste  ja makeutus. Lämmitä seos  keskilämmöllä ,  aina välillä vispaten, kunnes  seos saavuttaa kiehumispisteen ja alkaa sakeutua, minkä jälkeen lämpö alennetaan minimiin, ja seosta vatkataan vielä muutaman minuutin ajan, kunnes se on paksuhkoa.  

Seoksen annetaan jäähtyä huoneenlämmössä.    Tämä jälkiruoka on parhainta kun se tehdään edellisenä päivänä,  ja seos saa kunnolla jähmettyä  jääkaapissa.  Kun seos on kunnolla jähmettynyt, se vispataan sauvasekoittimella,  jolloin rakenteesta tulee kuohkeampi.  Tarjoillaan  kylmänä . Tämän voi tietenkin valmistaa myös tavallisella  valkosuklaalla ja  sokerilla,  jos sokerittomuus ei tärkeää.
Limetti on lämpimän sään sitrus, ja täällä sitä näkee etupäässä kesäisin. Limetit yleensä poimitaan kun ne ovat vielä vihreitä ja hieman raakoja,  mutta jos ne  jätetään poimimatta,  muuttuu kuori jossain vaiheessa keltaiseksi.

4 kommenttia:

  1. Valkosuklaa ja limetti kuulostaa makean raikkaalta yhdistelmältä.
    Herkullista sunnuntaita sinulle Jael <3

    VastaaPoista
  2. Valkosuklaa ja lime ovat minunkin lemppareitani ja mousset houkuttavat aina.

    VastaaPoista
  3. Pakko aloittaa sokeriton syksy makean kesän jälkeen, tässä olisivat lempiainesosat samassa kulhossa!

    VastaaPoista