Sivut

tiistai 31. elokuuta 2021

Gluteenittomat omenamuffinssit

Ensi viikon maanantai-iltana täällä kokoonnutaan  taas  Rosh HaShanan eli juutalaisen uuden vuoden juhla-aterialle.  Vuosiluku on tällä kertaa 5782.   Tuohon juhlaan kuuluvat  erilaiset ruuat,  joiden joukossa myös omena ja hunaja,   joita käytin näihin  kehittämiini gluteenittomiin omenamuffinsseihin.
Näistä tuli todella herkullisia,  joita varmasti teen toistekin.  

Gluteenittomat omenamuffinssit
  • 2 omenaa (yleensä käytän leivonnassa Granny Smith-omenia, mutta näissä oli kuvassa näkyviä omppuja)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl omenamehutiivistettä
  • 1 rkl  hunajaa
  • ripaus vaniljauutetta
  • ½ tl kanelia
  • 2 munaa 
  • 1 dl kookossokeria + ½ dl erytritolia (näiden sijaan voi käyttää  2 dl ruokosokeria)
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • jauhoseos; 2 dl kookoshiutaleita, 2 dl mantelijauhoa, , 2.5  rkl tapiokajauhoa, 2 rkl perunajauhoa,1 tl leivinjauhetta, 
  •  ½ tl ksantaania.  Tämän sijaan voi käyttää kaupan valmista gluteenitonta jauhoseosta.
Valmista ensin omenat:  Kuori omenat,  ja  leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Laitan  omenakuutiot kulhoon, lisää sitruunamehu, vanilja, kaneli,  omenamehu sekä hunaja.

Vatkaa munat sokerien  (joko ruokosokerin tai käyttämäni  kookossokeri+erytritoli)  kanssa kuohkeaksi.
Lisää omenaseos nesteineen  kananmunaseokseen, lisää öljy, ja lopulta jauhot,  vähitellen lisättynä ja sekoitettuna. Tykkään käyttää kookossokeria tällaisissa leivonnaisissa, sillä siitä tulee  hieman toffeinen maku näihin.

Lämmitä uuni 180 C asteeseen.  Kaada  taikinaa muffinssimuotteihin, ja paista  muffinsseja (uunista riippuen) noin 25-30 minuutin ajan.  Anna muffinssien kunnolla jäähtyä ennen syömistä. Säilytä muffinssit jääkaapissa, ja ota ne esille noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Hyviä olivat ja omena maistui näissä:)
Ennen pyhää hunaja  on aina tarjouksessa supermarketeissa,

Kanelit hain  lähiseudun jättimarketin maustetiskiltä. Ostan aina mausteet irtopainossa, sen mukaan mitä tarvitsen.
Oliivit ynnä muut. 

7 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja olet leiponut. Mitäköhän omppuista sitä itse tekisi...ehkä vihdoinkin sitä omenapiirakkaa :)
    Mukavaa tiistaita sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Kiitos:) Omenista saa tehtyä ihania herkkuja, ja omput muutenkin lempparihedelmiäni. Omenapiirakka kuulostaa hyvältä:) Oikein hyvää tiistaita sinullekin.

      Poista
  2. Kiitos jälleen kerran herkullisesta reseptistä! Nuo omppumuffinssit ovat varmasti hyviä. Minä tein eilen kaurapaistosta. Voitin kassillisen omppuja Marttojen arvonnasta.

    VastaaPoista
  3. I can't believe the high holy days are already upon us; seriously, where has the year gone?! I'm happy to begin anew on a sweet note with these muffins, though. Sounds like a perfect way to celebrate!

    VastaaPoista
  4. Ihanat muffinssit ja kiva kun on vähemän sokeria: ) Nuo irtomaustekaupat teillä ovat aivan huippuja, vieläkin muistan ne tuomasi tuliaismausteet - niin hyviä!

    VastaaPoista
  5. Mielenkiintoisis nämä eri kulttuurien ajanlaskut. Kiinassa eletään nyt vuotta 4718.

    VastaaPoista