Sivut

tiistai 21. syyskuuta 2021

Pinaatti/mangoldi-paistos

Tämä on sellainen ruoka mitä teen todella usein: useimmiten kylllä mangoldista, mutta  joskus myös pinaatista. Viimeksi käytinkin pakastettua pinaattia tähän.  Tämä on tosi helppotekoinen ruoka, joka on hyvää sekä kylmänä että lämpimänä. Tämä paistos on myös gluteeniton.

Pinaatti/mangoldipaistos.
  • 450 gr pakastepinaattia tai 400  gr lämpimässä vedessä pehmennettyjä mangoldin lehtiä
  • 3 kananmunaa
  • 80 gr fetajuustoa
  • 1 dl raejuustoa
  • kourallinen tuoretta tilliä
  • 4.5 rkl  kikhernejauhoa
  • ripaus leivinjauhetta
  • mausteita  mm. paprikaa, chiliä, yrttimaustetta
  • 1 sipuli,  pilkottuna ja ruskistettuna
  • ½ tl suolaa
  • 1,5 rkl  öljyä
Valmista ensin sipuli: kuori ja pilko sipuli. Lämmitä öljy pannussa,  ja anna sipulin ruskistua matalalla lämmöllä.  Kun sipuli on saanut väriä, ota pannu pois  hellalta ,  ja anna  sipulin jäähtyä.

Sulata  pinaatti, ja purista siitä mahdollisimman paljon  nestettä pois. Tee samoin jos käytät   mangoldia
Leikkaa veitsellä pinaatti tai mangoldi pieniin osiin.   Sekoita kananmunat,  murustettu fetajuusto,  raejuusto,  suola ja mausteet.  Vatkaa  kikhernejauho seokseen,  ja lisää  pinaatti tai mangoldi sekä tilli. Lisää myös  jäähtynyt sipuli,  ja sekoita ainekset tasaiseksi. Maista ja lisää suolaa tai mausteita tarvittaessa.  
Teen tätä yleensä kaksipuolisessa  pannussa  hellalla,  mutta hyvin onnistuu uunissakin.  Öljyä matalan uuniastian pinnat,  ja kaada paistostaikina uuniastiaan,  ja sekoita pinta tasaiseksi lastalla. Ripottele muutama tippa öljyä myös pinnalle.  Anna  paistoksen kypsyä   200 asteen lämmössä,  30-35 minuutin ajan,  kunnes seos on kunnolla hyytynyt,  ja pinta  ruskistunut kauniisti.  Anna paistoksen hieman jäähtyä  ennen leikkaamista. 
Hyvää kylmänäkin.

2 kommenttia: