Sivut

lauantai 23. syyskuuta 2023

Hyvin omenainen omenakakku

Tein joku aika sitten tosi omenaisen 🍏 omenakakun, jonka vein erääseen tilaisuuteen.  Viime viikolla tein uuden kakun, joka meni ystäville. Kakusta pidettiin  tosi paljon molemmilla kerroilla, ja minulta kysyttiin  ohjetta, joten laitan sen tännekin.Tämä onenakakku syntyi kun piti käyttää pois jo hieman  nahistuneita omenia.

Hyvin omenainen omenakakku🍏
  • 3  omenaa(minulla Granny Smithiä)
  • 1.25 dl oliiviöljyä(voi olla muukin öljy)
  • 2 1/4 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1.5 tl kanelia
  • vaniljauutetta
  • 1.5 rkl kaurahiutaleita+1 rkl kookoshiutaleita
  • 2 rkl voita tai kookosöljyä
  • 1 rkl tummaa sokeria
Vispaa munat ja sokeri kuohkeaksi,  ja lisää sen jälkeen öljy sekä mausteet.Tähän seokseen raastoin 2 omenaa(kuorittuna).

Jauhot lisätään tämän jälkeen seokseen.

Ensimmäisen kakun tein English cake-vuuassa, ja toisen kakun tein matalaan vuokaan. 

Kun taikina on kaadettu vuokaan,päälle ripotellaan sekoitus johin tulee 1 omena raastettuna, kaurahiutaleita, kookoshiutaleita ,tummaa sokeria, ripaus kanelia sekä 2 rkl kookosöljyä,jonka voi korvata voilla tai öljyllä.

Kakkua paistetaan 180 C asteessa, 45 -50 minuutin ajan,kunnes pinta on ruskistunut ja kakun sisukseen laitettu tikku tulee kuivana ulos. Kakun paistoaika on pidempi jos kakku paistetaan korkeammassa vuuassa.
Matalemmassa vuuassa paistettu kakku.  Kakku on hyvin kostea, ja sen annetaan kunnolla jäähtyä ennen leikkaamista Kakkua säilytetään jääkaapissa.

10 kommenttia:

  1. A perfectly delicious way to welcome in fall! I can't wait to get the fresh crop of apples in soon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah:I love apples🍏🍎and everything related to them.Hope you will soon enjoy the freshvcrop of 🍏🍏

      Poista
  2. Tätä on pakko tehdä :)
    Tässä olikin yllättävän vähän rasvaa, mikä on kiva juttu. Uskon, että maistuu täydelliseltä ♥

    Iloista viikonlopun jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta:Kiitos💗Omenista saa tehtyä niin ihania leivonnaisia,eikä tähän tarvitse paljon rasvaa koska omenista tulee niin paljon mehevyyttä kakkuun🍏🍎.Oikeun hyvää sunnuntain jatkoa ja tulevaa viikkoa sinulle

      Poista
  3. Onpa herkullisen ja mehevän näköinen. Nyt onkin paras omppuaika ja itsekin juuri viikonloppuna pyöräytin pellillisen omena-kanelimuffineja.

    VastaaPoista
  4. TuplaEspresso:Kiitos,tosi mehevä onkin tämä kakku🍏🍏Omppusesongin aikana kannattaakin käyttää omenia paljon.Nam,omwna-kanelimuffinit kuulostavat hyvältä😋

    VastaaPoista