Olin viikonloppuvierailulla ja palattuani ammotti jääkaappi aika tyhjänä, mutta oli siellä kuitenkin aineksia tofupyöryköihin. Käytin näissä jääkaapissani olleita vihanneksia, mutta näihin voi käyttää muitakin vihanneksia ja mausteitakin voi vaihdella. Kun vielä käytin maitotuotteita paljon eikä näin harvoin kuin nykyään, lisäsin pyöryköihin myös juustoraastetta.Helppotekoisia ja maittavia.
Tofupyörykät
2 pientä porkkanaa tai 1 iso
1 sipuli
2 kevätsipulia
pätkä purjoa
1 punainen paprika
3-4 valkosipulin kynttä
4 rkl soijakastiketta
1 rkl makeata chilikastiketta
suolaa, mustapippuria
chilihiutaleita
1 tl paprikamaustetta
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl murskattua sichuaninpippuria (jota innostuin ostamaan luettuani Sillä Sipuli-blogin Hyppysellisen postauksen sichuanilaisesti maustetusta tofusta)
1 rkl rypsiöljyä + 2-3 rkl paistamiseen
1 rkl jauhettuja pellavansiemeniä
1dl vehnäjauhoa
Raasta tofupala sekä porkkanat, lisää murskattu valkosipuli.Kuullota purjo, kevätsipuli, sipuli ja paprika öljyssä kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää kuullotetut vihannekset tofumassaan, lisää pellavansiemenjauhe, soijakastike, chilikastike, jauhot , 1 rkl öljyä ja mausteet. Öljyä pellin päällä oleva leivinpaperi ja muotoile massasta pyörylöitä öljytyin käsin.Paista 200 C 20 minuutin ajan, ota ulos uunista, käännä pyörykät ja paista vielä 15 minuuttia.
En ole koskaan tehnyt mutta syön suurella mielihyvällä :D Nami!
VastaaPoistaMarita :-)
VastaaPoistaMä en muistaakseni koskaan ole tehnyt tofusta mitään, mutta tämä ohje kuulostaa niin helpolta ja maukkaalta, että tästä voisin ehkä aloittaa. Kiitos ohjeesta, Yaelian :-)
VastaaPoistaHippu :-)
VastaaPoistapirskoiko sichuaninpippuri kielellä?
VastaaPoistaihana astia!
Hyppysellinen, mä laitoin tähän reseptiin 1 tl koska itse asiassa laitoin näihin pyöryköihin vain vajaa ½ tl eikä tarpeeksi tuntunut, mutta ensi kerralla laitan jo enemmän. En olis keksinyt niitä ostaa ilman postaustasi:-)
VastaaPoistaKiitos, mulla on tuollaisia ovaaleja astioita 3 kpl, iso, keskikokoinen ja pieni, ne tuli yhdessä paketissa.
Loytyisikohan tofua taalta kaupasta. Taytyypa tutkailla. Lillehammerista ainakin loytyy luulen. Ohje tuntui helpolta joten kokeiluun menee ;).
VastaaPoistaTuula, toivottavasti löytyy..
VastaaPoistaThis looks wonderfully vibrant and very delicious! :)
VastaaPoistaKivaa, uusi resepti tofulle:) En koskaan keksi siita mitaan, teen yleensa vaan stir-fryita.
VastaaPoista