Otimme liikelounaan,johon kuului pieni vihreä salaatti,juoma, pieni kasviscarpaccio ja sitten pääruoka. Valitsimme kummatkin vasemmalla näkyvän kurpitsacarpaccion,jossa kurpitsat olivat ohuen ohuina siivuina,päällä vinaigretteä,nigellansiemeniä,basilikanlehtiä,kurpitsansiemeniä ja vuohenjuustoa;ihanan raikas annos.Saispa omalla giljotiinileikkurilla noin ohuita siivuja!Siivut oli marinoitu jonkun aikaa,jonka aikana ne olivat pehmentyneet.
Koska tuo annos oli niin ihana,niin piti heti toteuttaa se kotona,tosin raw-versiona tälla kertaa. Kyssäkaalin sain nuudelimaiseksi spiraalileikkurilla,mutta kaalin voi myös raastaa tavallisella raastimella. Okriina teki joku aika sitten spiraalileikkurilla kyssäkaalista spagettia. Carpaccio Barin annoksessa käytettiin tomaatinsiemenvinaigrettea,mutta en tiedä mitä siinä tarkalleen oli,joten heitin vinaigretin joukkoon pari kirsikkatomaattia,siemenineen. Osittain kuivatut kirsikkatomaatit korvasin aurinkokuivatuilla kirsikkatomaateilla.Omassa annoksessa korvasin persiljan mintulla koska oli sitä muttei persiljaa.Sopi ihan hyvin sekin.
Melkein kyssäkaalicheviche
- 1 iso kyssäkaali
- tomaatinsiemenvinaigrette (tein sen näin;2/3 hyvää oliiviöljyä,1/3 osaa luomuvalkoviinietikkaa,2 kokonaista kirsikkatomaattia,teelusikallinen Dijon-sinappia,suolaa,mustapippuria,muutama tippa steviaa)
- muutama lehti jäävuorisalaattia
- persiljaa suikaleiksi leikattuna (tai mínttua)
- puoliksi kuivattuja kirsikkatomaatin puolikkaita(tai aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja.
Minusta on hassua kun kaikenlaisia vihannesviipalelautasia kutsutaan nykyaan carpaccioksi. Vanhanaikaisesta mielestani se akuperainen liha-annos vain on carpacciota.
VastaaPoistaCevichea olen maistanut vain kerran, enka tykannyt ollenkaan. Ehka se oli huonosti tehty.
Anu;Niin alkuperäinen taitaakin olla lihasta tehdyt carpacciot,mutta tuolla on kivasti myös kasvissyöjät otettu huomioon:-) Sitäpaitsi koko paikankin nimi kertoo,että annokset tehdään tuohon tyyliin.Anu,et vaan ole saanut kunnon chevichea! Kun olin Perussa söin joka päivä chevichea sellaisessa pikku paikassa,enkä saanut tarpeekseni,oli niin hyvää! Suomessa käytin lohta chevicheen. Ja tuo Carpaccio Barin erilainen cheviche oli aivan ihana!
VastaaPoistaOn teillä siellä vaan ihana ravintola! Oliko tuo kurpitsa-carpaccio tehty raakana marinoidusta kurpitsasta?
VastaaPoistaOlen itse tykästynyt kovasti kyssäkaalinuudeleihin, että olen tehnyt niitä jo useamman kerran.
Okriina;tuo ravintola (on tosi pieni muuten..)on todellakin ihana.Kurpitsa oli raaka tuossa annoksessa,Viimeksi söin siellä punajuuricarpaccion;siinäkin punajuuri oli raakana marinoitu.
VastaaPoistaOoh, tuo taitaa mennä kyllä kokeiltavien listalle!
VastaaPoistaKermaperse:Tosi hyvää oli näin laitettuna,suosittelen.Ja sen kyssäkaalin saa ihan hyvin pastaksi myös raastamalla.
VastaaPoistaTekisi mieli kokeilla tuota kurpitsajuttua hokkaidokurpitsasta, kun vaan keksisi, miten saisi ohuet siivut aikaan, ehkä naapurin sähköisellä leivänleikkurilla, leikataanhan sillä ilmakuivattua kinkkuakin. Cevichea olen joskus tehnyt kalasta.
VastaaPoistaAllu:Kalaahan yleensä tuleekin chevicheen,ja tuossa ravintolan annoksessa sitä olikin.Sillä naapurin laitteella varmaan saat siitä kurpitsasta siivuja jos kerran ilmakuivattua kinkkuakin sillä voi ohueksi leikata.Tuo ravintolan annos oli ihanan raikas ja herkullinen,Simppeli mutta ihana!
VastaaPoistaVesi kielellä täällä kuvia katselen. :)
VastaaPoistaUnelma;Kiitos,ja kyssäkaali on tosi hyvää:-)
VastaaPoista