Raikas ja herkullinen punajuurisalaatti
- 2 punajuurta
- ½ granaattiomenan siemenet
- 2 sitruunan mehu
- ruususuolaa
- 1 hienonnettu punainen chili tai chilihiutaleita
- kourallinen mini mangoldia (noita kutsutaan täällä minipunajuurilehdiksi)
- 1 rkl taatelisiirappia (muutama liotettu taateli ja liotusvesi jauhettuna)
- kourallinen hienonnettua persiljaa
- 2 rkl hyvää oliiviöljyä
- puoli kourallista saksanpähkinöitä
Punajuuret kuoritaan ja niistä otetaan mahdollisimman ohuita viipaleita,joita voi vielä leikata veitsellä pienemmäksi. Punajuuret laitetaan astiaan ja päälle puristetaan mahdollisimman runsaasti sitruunamehua sekä ripotellaan suolaa maun mukaan.Annetaa pehmentyä sitruunamehussa noin 15 minuuttia,jonka jälkeen sekaan lisätään muut ainekset paitsi öljy saksanpähkinät.Sekoita hyvin,lisää joukkoon öljy ja sekoita vielä kerran. Ripottele saksanpähkinöitä päälle.Alkuperäiseen ohjeeseen kuului vielä paahdettuja korianterin siemeniä,mutta niitä ei minulla ollut. Punajuuren ja taatelin makeus sopi ihanasti sitruunan ja granaattiomenan hapokkuuden kanssa. Tästä tuli todella raikkaan ihanaa ja mielestäni salaatti oli vielä parempi seuraavana päivänä.
Taas ihana punajuuriohje,joka on toteuttamisen arvoinen,koska rakastan punajuurta.Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaSateenkaari;punajuuri onkin ihana kasvis:)
VastaaPoistaVoi miten ihana salaatti! Punajuuri on varmaan tosi hyvää tuolla lailla ohueksi pilkottuna ja mehustuneena.
VastaaPoistaPitää vielä udella, onko tuo taatelisiirapin tekokeino omasi, vai onko se joku ihan yleinen tapa tehdä taatelisiirappia? Siksi vaan kyselen, kun en ole koskaan taatelisiirappia tehnyt, enkä ole tajunnut, että sitä voisi tehdä noin yksinkertaisesti! Hienoa. :-)
Hippu:Punajuuri onkin ihanaa juuri noin ja myös carpacciona tosi hyvää.
VastaaPoistaTuo "taatelisiirappi" on itse asiassa paksuhkoa sellaista,ja mitä usein käytetään raakakeittiössä.Täällähän saa taatelisiirappia joka kaupasta,joko sokerilla tai ilman,mutta se onkin keitettyä.Mutta tuolla tavoin tulee sellainen kiva löysähkä taatelitahna,jota voi nesteellä sitten hieman ohentaa.
Punajuuri ja saksanpähkinät on jotenkin tosi toimiva yhdistelmä. Herkullinen ohje!
VastaaPoistaIt looks delicious!!
VastaaPoistaOkriina;Niinpä!
VastaaPoistaPhivos:Kiitos,thank you! It was very good:)
Ihanan kuuloinen ja näköinen resepti! Testaukseen menee! :)
VastaaPoistaOi miten upea ja hyvältä näyttävä. Punajuuri on lempiraaka-aineitani. Hyvää vaikka miten laittaisi =)
VastaaPoistaBirgitta.Kiitos,ja tuo olikin tosi hyvää.Punajuuri on tosi hyvä raaka-aine ja siitä saa tehtyä niin kauniita juttuja:)
VastaaPoistaIhanan näköinen salaatti. Minulla on vielä jäljellä lahjaksi saatuja punajuuria. Yritän tehdä niistä tällaista salaattia. Minunkin on vähän sovellettava, koska kaikkia aineita ei ole. Tuota taatelisiirappia aion myös kokeilla. Mangoldiakaan ei ole, mutta voisin korvata ne omalta pihalta saatavalla viininlehtisalaatilla.
VastaaPoistaUnelma>Tämä olikin hyvää;punajuuri taipuu moneksi:D Viinilehtisalaatti ei ole minulle tuttua,kuulostaa mielenkiintoiselta!
VastaaPoistaRakastan punajuurta!
VastaaPoistaAllu;Se onkin tosi hyvää:)
VastaaPoistaThat looks great Yaelin! We have beetroot in season here and I like the idea of compressing this in lemon juice :)
VastaaPoistaLorraine>Thanks:) Young beetroots are really lovely and the acidity of the lemon nicely complements the sweetness of the beet:)
VastaaPoistaThe combination of beets, pomegranate, and dates sounds absolutely wonderful! I can't wait to try this!
VastaaPoistaKatherine:It was really delicious:)
VastaaPoistaTein juhliin tahinipikkuleipiäsi, ja sain kamalasti ylistystä! Keksit syötiin kilpaa, ja kehuja sateli vaikkei niitä edes kalastellut. Kiitos !
VastaaPoistaKafi:onpa kiva kuulla että reseptistäni oli hyötyä:)
VastaaPoistaOih, näyttääpäs herkulliselta (taas kerran)! :)
VastaaPoista