Sivut

perjantai 20. tammikuuta 2012

Inkiväärijuoma


Rakastan inkivääriä! Ja tungenkin sitä moneen paikkaan,etenkin smoothieihin. Ollessani viime viikolla olutmessuilla sain maistaa tummalla rommilla terästettyä inkivääriolutta,joka oli tosi hyvää. Ajattelin tehdä sitä itsekin,mutta sisälämpötilat kodissani ovat vielä sen verran alhaiset,että taidan tehdä sitä vasta kun on hieman lämpimämpää.Inkiväärioluthan ei ole olut,vaan siman tapaan tehty inkiväärin makuinen juoma. Toistaiseksi tein sitten simppelin inkiväärijuoman,joka on todella raikkaan hyvää.

Simppeli inkiväärijuoma
  • 3/4 dl sitruunamehua
  • vähintään 3 cm kokoinen pala inkivääriä
  • steviaa maun mukaan (tai muuta makeutusainetta)
  • 4 dl vettä
Purista mehu sitruunasta,laita mehu,vesi,makeutusaine ja inkivääri tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi ja nauti.

Inkivääriä kannattaa muutenkin käyttää,sillä siinä on monta terveydelle hyvää ominaisuutta:
  1. Inkiväärillä on antispasmisia ominaisuuksia, ja helpottaa mahavaivoja,kuten ilmanmuodostusta ja turvotusta.
  2. Inkivääri helpottaa yskää
  3. Inkiväärin on todettu helpottavan pahoinvointia
  4. Inkiväärissä on antiviraalisia ominaisuuksia,ja sitä käytetään tavallisen flunssan hoidossa
  5. Inkivääri toimii antihistamiinina ja sitä käytetään allergioiden hoidossa
  6. Inkiväärin  entsyymit  helpottavat ruuansulatusta.Antiikin kreikkalaiset söivät inkivääriä raskaan aterian jälkeen helpottaakseen oloaan
  7. Inkiväärin limaneritystoiminta estää mahahaavan muodostumista
  8. Inkiväärin on todettu alentavan kolestrolia 
  9. Inkivääriä käytetään ripulin hoidossa.
Ja inkiväärioluen step by step -ohjeet löytyvät täältä.


19 kommenttia:

  1. Nappasin ohjeen keittiön oveen post-it lapulle. Minäkin tykkään kovasti inkivääristä, ongelmani on se että joudun säännölliseen tahtiin heittelemään käppyräksi kuivahtaneita inkiväärikoppuroita jääkaapistani koska inkiväärinhimossani niitä ostelen ja sitten unohdan kaappiin...

    VastaaPoista
  2. Ja tuotahan kokeillaan. Tilasin Suomesta kotikaljantekoainetta. Taidankin seuraavalla kerralla maustaa sitä tekovaiheessa inkiväärillä. Voisi tulla veikeän makuista.

    VastaaPoista
  3. Taika:Oli ihanan raikas juoma ja aika paljon inkivääriä siihen kuluikin.Minulla harvemmin kuivuvat ne inkivääripalat koska käytän sitä aika reippaasti..

    Tuula:Varmaankin sopisi kotikaljan maustajaksi.Kerro sitten miltä maistui!

    VastaaPoista
  4. Sellainen inkivääriolut kuulostaa erinomaiselta idealta. Odottelen reseptiä, toivottavasti kohta jo lämpenee!

    VastaaPoista
  5. Ankerias Vipunen:Tuolla postauksen loppupäässä,linkin takana on mainio step by step ohje inkiväärioluelle. Ja itse asiassa tykkään kun on vähän viileää:)

    VastaaPoista
  6. Inkivääri on kyllä ihmeaines:)) Minäkin pääsemässä sen makuun, "kiitos" viimeviikkoisen flunssan.

    VastaaPoista
  7. Onhan se terveellista, mutta maku ei sovi suuhuni ollenkaan. Paitsi nyt ihan pienissa maarin pipareissa.

    VastaaPoista
  8. Mulla on ollut sama ongelma kuin Taikalla, mutta nyt taas Campasimpukan tapaan olen flunssan myötä jotenkin innostunut inkivääristä ja tungen sitä joka smoothieen :) Onpa kiva, että siinä on noin paljon hyviä puolia!

    VastaaPoista
  9. Campasimpukka;on se,ja kiva kun pääsit sen makuun;D

    Anu: minä taas tykkään sen mausta:)

    Tiia:Juuri smoothieiden ansiosta ei tulekaan tuota kuivumisongelmaa.Olen sitä aina tunkenut aika reilusti niihin.Ja tosiaankin on aika hyviä ominaisuuksia omaava aines:)

    VastaaPoista
  10. Ihana postaus! Inkivääri on todella hyvää ja kiva huomata, että sillä on noin paljon hyviä ominaisuuksia.

    Tein inkivääriteetä pari päivää sitten, kun tuntui siltä, että flunssaa pukkasi - selvisin siitä, ehkä juuri inkiväärin ansiosta :)

    Kiitos myös erinomaisesta linkistä inkiväärijuomien maailmaan!

    VastaaPoista
  11. Hiidenuhma:kiitos ja kiva kun kävit:)Minustakin inkivääri on ihana aines ja niin terveellinenkin:)
    Inkivääriteekin on hyvää,sitä onkin tullut juotua paljon kun on viileää sisälläkin.

    VastaaPoista
  12. Täytyypä kokeilla tuota juomaa. Aikaisemmin pidin inkivääriä yleensä kotona, mutta olin sen taas jostain syystä unohtanut, kun äskettäin podin flunssaa...

    VastaaPoista
  13. Löytyihän se yhteinen raaka-ainerakkaus, vaikka ne oliivit ja sienet ei minuun uponneetkaan. Inkivääri on ihan mahtavaa ihan kaikissa muodoissa.

    VastaaPoista
  14. Ihana inkivaari! Mehustan sita aina tuoremehujen mukaan, mutta pitaa seuraavalla kerralla kokeilla tata sinun reseptia!

    VastaaPoista
  15. Marleena;Inkivääriä on kyllä hyvä olla kotona,jos potee flunssaa..

    Jonna:No hyvä että löytyi yhteinen raaka-ainerakkaus;D Inkivääri on tosiaankin kivasti monipuolinen,ja sopii niin moneen:)

    Maria:Tuoremehujen mukana minäkin sitä juon,aina kun olen torilla ja ostan lasin vastapuristettua mehua.Suosikkini siellä porkkana-selleri-inkivääri.Tämä juoma taas on niin hyvää,että tuli ihan himo siihen;D

    VastaaPoista
  16. Tämä oli Hyvää! Sellaisella sokerimakeutuksella täällä suunnalla =)

    VastaaPoista
  17. Birgitta:Olen nyt ihan hurahtanut tähän juomaan;D ja mikä tahansa makeus käy:)

    VastaaPoista
  18. Yaelin, I'm going to make this as my husband is crazy for ginger ale. I didn't realise that it was this easy to make! :D

    VastaaPoista
  19. Lorraine:What I made was not exactly ginger ale but ginger juice with lemon;really refreshing.But behind the link there are really good instructions to how to make ginger ale:)

    VastaaPoista