Sivut

maanantai 8. heinäkuuta 2013

Rapeat ja maustetut tofupalat uunissa

Yksi suosikkitofuruuistani on ns. tofu finger,jonka teen päällystämällä tofupalat maustetulla riisijauholla ja paistamalla ne rapeaksi paistinpannussa.Paistamisen sijaan tofupalat voi tehdä myös uunissa.Tämä on sellainen tofuruoka jota olen tehnyt myös muualla kuin kotona ja siitä ovat aina tykänneet myös sellaiset jotka muuten karsastavat tofua.
Käytin tähän 2 luomutofupakkausta eli yhteensä 600 grammaa tofua

Rapeat ja maustetut tofupalat uunissa
  • 500-600 grammaa kiinteää tofua
  • 2½ rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta (käytin Tamaria)
  • 1½ dl riisijauhoa
  • mausteita maun mukaan (käytin suuresti rakastamaani berbere-maustesekoitusta)
  • suolaa
Kuumenna uunin grillavastusta 225 C- asteeseen.Tofu leikataan palasiksi.1½  rkl öljystä ja soijakastike sekoitetaan ja sitä sivellään tofupalojen pinnoille. Riisijauho sekä mausteet laitetaan kestävään muovipussiin ja sekoitetaan hyvin.Tofupalasia laitetaan pussiin muutama kerrallaan ja pussia ravistellaan kunnes riisijauho peittää tofupalaset kunnolla. Öljyä sivellään leivinpaperin päälle ja tofupalat asetellaan leivinpaperin päälle..Tofupalat öljytään kevyesti myös päältä.  Tofua paistetaan 10 minuuttia  grillivastuksen alla minkä jälkeen palat käännetään ja niitä grillataan toiseltakin puolelta jonkun aikaa.Pinnan tulee olla rapeaa mutta tofua ei saa kypsentää liikaa;muuten rakenteesta tulee  liian kuivaa. Syödään sellaisenaan tai vaikka  aasialaistyyppisen dippikastikkeen kanssa. Paistetut tofupalat ovat edelleekin paremmat mutta uunissa tehty versio on hyvä vaihtoehto.

16 kommenttia:

  1. Taas jotain ei ennenkuulumatonta mutta ennenkokematonta ;) siis listalle menee, tofu ei tosiaan kuulu suurimpiin suosikkeihini, mutta tämä vaikuttaa hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monet ovat ennakkoluuloisia tofun suhten mutta näin tehtynä tofu saa puolelleen vastustajatkin,etenkin jos noita palasia paistetaan rapeaksi öljyssä:-)

      Poista
  2. Kiitos tofuvinkistä! Raaka-aine kiehtoo kovasti, mutta kovin usein en ole vielä rohjennut kokata siitä mitään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maija:-) tämä on sen verran hyvää että varmaan yllätyt positiivisesti jos teet tätä

      Poista
  3. Tässäpä mukava vaihtoehto tofun valmistamiseen. :) Olen niin tottunut tofunpurija, että minulle maistuu maustamatonkin ihan sellaisenaan, vaikka monet eivät pidä ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on yksi lemppari tofuruuistani.maustamaton ei kyllä mulle maustu vaikka tofua usein teenkin.

      Poista
  4. Onpa hieno idea, kiitos! Minä tykkään tofusta ihan sellaisenaan leivän päällä, mutta perheelle en ole osannut tehdä tofusta mitään heille kelpaavaa. Näitä täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan:) Tofu on kyllä hyvää monella eri tavalla.Toivottavasti muukin perhe tykästyy jos teet näitä...

      Poista
  5. Tämähän vois toimia grillattunakin näin kesällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta,kunhan vaan ei noita palasia grillaa liian kauan etteivät ehdi kuivua.Vaativat tosi lyhyen grillausajan.

      Poista
  6. Kiitos vinkista. edelleen on minulla tarkistamatta, etta saako taalta meilta tofua. Pitaisi kylla saada.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti löytyy tofua teiltäpäin;nämä ovat minulle herkkua jonkun hyvän kastikkeen kanssa:)

      Poista
  7. No aivan uusi tuttavuus. Kunhan perhe karkaa matkoihinsa, niin testaan =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä Birgitta:-) nämä ovat hyviä:-)

      Poista
  8. no niin vain löytyi taas korjattavaa ruokarepertuaarissa: minähän en ole koskaan käyttänyt riisijauhoa! Asia siis menee korjattavien listalle :-) Kiitos ihanan näköisestä (ja kuuloisesta) ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riisijauho on kivasti monipuolinen:sopii leivontaan ja tässä panerointiin joten voinkin suositella sitä:-)

      Poista