Sivut

torstai 4. heinäkuuta 2013

Herkuttelemassa Jyväskylän suunnalla

Romanovin mansikat Jyväskylän ravintola Pöllöwaarissa (Ranskalaiset Korot)

Ensimmäisen viikonlopun Suomessa vietin tällä kertaa Leena Lumen luona Jyväskylän lähellä.Viikonloppu oli täynnä mahtavia tapaamisia sekä erittäin herkullsia aterioita.
Heti ensimmäisenä iltana sain maistaa Leenan taivaallisen hyvää zarzuelaa.Voi miten se oli hyvää!
Seuraavana päivänä söimme ravintola Pöllöwaarissa hurjan herkullisen korvasienikeiton sekä ylhäällä näkyvät Romanovin mansikat.Ah ja oh!
Illalla oli stten Leenan suosittua perunasalaattia uusista perunoista ja muitakin salaatteja'
sekä Leenan miehen R:n grillaamaa  hurjan hyvää lohta.Jälkiuruokana söimme sulaneita Leenan pakastamia mansikoita  laktoosittoman vaniljajäätelön kanssa niin että niitä oli laitettu kerroksittain ja se oli niin hyvää että nuolimme lusikkammekin ja päätimme että se voitti jopa Romanovin mansikat ......
Katsoessani kotipuolen uutisia huomasin että ihanan telavivilaisen Lehamin-leipomon New Yorkin sivuhaaran Breads Bakeryn  suklaa babka-leivonnainen oli valittu New York Magazinessa New Yorkin parhaaksi.Sama lehti valitisi myös samaisen leipomon jättisuuren voileivän kaupungin parhaaksi halvaksi voileiväksi vaikka en ymmärrä miten  14 dollarin voileipä voi olla halpa...Mutta hieno tulos leipomolta joka avasi ovensa vasta puoli vuotta sitten.....

21 kommenttia:

  1. Me vain aina syömme ja puhumme ruoasta tai puhumme ruoasta ja syömme;) Se on niin ihanaa!

    Tuo Pöllöwaarin korvasienikeitto on huippu.

    Oli suuri virhe löytää se laktoositonkermajäätelö ja keksiä laittaa ne murskatut mansikat siihen silleen kerroksittain...Sitä tekee nyt mieli aina.

    Eilen illalla: caprese, valkohomejuusto, rypäleitä ja punaviiniä. Vähän myöhemmin vaniljajäätelöä kerroksittain mansikoiden kanssa;)

    Huomemman noudamme lisää mansikoita, sillä tutkija Piippo oli oikeassa: Mansikka on superfoodia ja minä olen siitä nyt elävä todiste. Tarkennan sitten sp:n puolella.

    Niin ihana tuo sun ruusunterälehtikuvasi♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena,tosiaankin ruoka oli aika lailla pääosassa tuona viikonloppuna;D Keitto oli huippua ja nyt on tosiaankin himo siihen jäätelöön! Se oli niin hurjan hyvää:pakastinmansikoiden happamuus tasoitti jäätelön makua ja tulos oli huippuhyvä! Mansikat ovat ihania ,syön niitä nyt täällä ja sitten kotipuolessa taas joulukuussa... Ja tuo zarzuelasi,sekin oli huippuhyvää kuten kaikki muut tarjoamasi herkut:) Kiitos,oi sitä kurtturuusuasi....tuoksu vieläkin muistissa!

      Poista
  2. Tervetuloa tänne Keski-Suomeen (vai oletko jo jatkanut matkaa?).
    Minä en ole Pöllövaarissa syönyt vuosiin, suutuin jokunen vuosi sitten heidän mainoskamppanjalleen ""Mies, anna vaimolle vapaailta keittiöstä ja vie hänet syömään..."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)Nyt jo täällä Helsingin suunnassa taas....No vähän ärsyttävähän tuo viesti oli,ei ihmekään että suutuit.....

      Poista
  3. Tuo zarzuela näyttää tyrmäävän hyvältä ja reseptikin melkein maistui ihanasti suussa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Zarzuela oli tosiaankin tyrmäävän hyvää joten suosittelen tuota Leenan reseptiä.....

      Poista
  4. Jael ja Leena: Kyllä te kaksi olette taitavia, sekä ruuanlaitossa että bloggareina. Hienot herkut ja kuvat.

    VastaaPoista
  5. Kuulostipa herkulliselta viikonlopulta ! Hyvää lomanjatkoa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonloppu olikin hurjan herkulllinen.Ja kiitos:)

      Poista
  6. Aah, luinkin jo Leenan kirjoittelua illanvietosta ja kuten arvaat, niin makunystyrät oli kovilla =) Ihanaa viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voin ihan kuvitella tuota makunystyröiden tilannetta;D Kiitos ja samaa sinulle Birgitta:)

      Poista
  7. Tuo Pöllövaari taitaa olla aina vaan yhta suosittu ruokailupaikka. On ollut Jyvaskylassa jo kauan.
    Tanne blogiisi ei pitas kylla tulla nalkaisena. Olipa taas kerran mahtavat herkut.
    İhanaa loman jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöllöwaari on aika mahtava paikka ja kiitos Leenan sain siihen tutustua:) Kiitos,hyvä on täällä taas lomailla:)

      Poista
  8. Melody:) Ja ihania tarjottavia oli tuolla Leenan luona:)

    VastaaPoista
  9. Mitä ihaninta Suomen lomaa sinulle Jael ja Leenan hellässä huomassa on loistokasta olla :) kerrassaan hyviä herkkuja olet saanut. Ensi kerralla kun tulet Suomeen, voitkin pistäytyä Reposaaressa :). Kokkailen sinulle jotain Räpsööläistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leenan huomassa olikin hyvä olla,taas:) Ja herkut olivat mahtavia:) Kiitos,olisikin mukava nähdä Reposaartakin;kuviesi perusteella niin kaunis paikkakunta!

      Poista
  10. Oi, nyt mä pääsen tänne!!! Ihanaa!!!
    Te olette nautiskelleet ihania, upeita makuelämyksiä.
    Kauniita, herkullisia kuvia. Mikähän on sen leenan perunasalaatin ohje?
    halit sulle. Voi kun mekin joskus tavattaisiin.
    Joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne:ihanaa että vihdoinkin onnistut kommentoimaan:) Ihania makuelämyksiä olikin tuolla reissulla:) Ja Leenan perunasalaatin ohje löytyy tuosta postauksesta linkin takaa....Kunpa tavattaisinkaan ja töitäsi olisi ihana nähdä ihan luonnollisessa koossaan:)

      Poista
  11. Tuota zarzuelaa voisin nyt heti paikalla syödä ison lautasellisen. Näyttää mielettömän ihanalta!:) Kaikki muutkin ruoat näyttävät tosi hyviltä. Korvasieniäkin, voi että!:)

    VastaaPoista
  12. Leenan Zarzuela olikyllä syntisen hyvää,,,,,

    VastaaPoista