Romanovin mansikat Jyväskylän ravintola Pöllöwaarissa (Ranskalaiset Korot) |
Ensimmäisen viikonlopun Suomessa vietin tällä kertaa Leena Lumen luona Jyväskylän lähellä.Viikonloppu oli täynnä mahtavia tapaamisia sekä erittäin herkullsia aterioita.
Heti ensimmäisenä iltana sain maistaa Leenan taivaallisen hyvää zarzuelaa.Voi miten se oli hyvää!
Seuraavana päivänä söimme ravintola Pöllöwaarissa hurjan herkullisen korvasienikeiton sekä ylhäällä näkyvät Romanovin mansikat.Ah ja oh!
Illalla oli stten Leenan suosittua perunasalaattia uusista perunoista ja muitakin salaatteja'
sekä Leenan miehen R:n grillaamaa hurjan hyvää lohta.Jälkiuruokana söimme sulaneita Leenan pakastamia mansikoita laktoosittoman vaniljajäätelön kanssa niin että niitä oli laitettu kerroksittain ja se oli niin hyvää että nuolimme lusikkammekin ja päätimme että se voitti jopa Romanovin mansikat ......
Katsoessani kotipuolen uutisia huomasin että ihanan telavivilaisen Lehamin-leipomon New Yorkin sivuhaaran Breads Bakeryn suklaa babka-leivonnainen oli valittu New York Magazinessa New Yorkin parhaaksi.Sama lehti valitisi myös samaisen leipomon jättisuuren voileivän kaupungin parhaaksi halvaksi voileiväksi vaikka en ymmärrä miten 14 dollarin voileipä voi olla halpa...Mutta hieno tulos leipomolta joka avasi ovensa vasta puoli vuotta sitten.....
Me vain aina syömme ja puhumme ruoasta tai puhumme ruoasta ja syömme;) Se on niin ihanaa!
VastaaPoistaTuo Pöllöwaarin korvasienikeitto on huippu.
Oli suuri virhe löytää se laktoositonkermajäätelö ja keksiä laittaa ne murskatut mansikat siihen silleen kerroksittain...Sitä tekee nyt mieli aina.
Eilen illalla: caprese, valkohomejuusto, rypäleitä ja punaviiniä. Vähän myöhemmin vaniljajäätelöä kerroksittain mansikoiden kanssa;)
Huomemman noudamme lisää mansikoita, sillä tutkija Piippo oli oikeassa: Mansikka on superfoodia ja minä olen siitä nyt elävä todiste. Tarkennan sitten sp:n puolella.
Niin ihana tuo sun ruusunterälehtikuvasi♥
Leena,tosiaankin ruoka oli aika lailla pääosassa tuona viikonloppuna;D Keitto oli huippua ja nyt on tosiaankin himo siihen jäätelöön! Se oli niin hurjan hyvää:pakastinmansikoiden happamuus tasoitti jäätelön makua ja tulos oli huippuhyvä! Mansikat ovat ihania ,syön niitä nyt täällä ja sitten kotipuolessa taas joulukuussa... Ja tuo zarzuelasi,sekin oli huippuhyvää kuten kaikki muut tarjoamasi herkut:) Kiitos,oi sitä kurtturuusuasi....tuoksu vieläkin muistissa!
PoistaTervetuloa tänne Keski-Suomeen (vai oletko jo jatkanut matkaa?).
VastaaPoistaMinä en ole Pöllövaarissa syönyt vuosiin, suutuin jokunen vuosi sitten heidän mainoskamppanjalleen ""Mies, anna vaimolle vapaailta keittiöstä ja vie hänet syömään..."
Kiitos :)Nyt jo täällä Helsingin suunnassa taas....No vähän ärsyttävähän tuo viesti oli,ei ihmekään että suutuit.....
PoistaTuo zarzuela näyttää tyrmäävän hyvältä ja reseptikin melkein maistui ihanasti suussa ;)
VastaaPoistaZarzuela oli tosiaankin tyrmäävän hyvää joten suosittelen tuota Leenan reseptiä.....
PoistaJael ja Leena: Kyllä te kaksi olette taitavia, sekä ruuanlaitossa että bloggareina. Hienot herkut ja kuvat.
VastaaPoistaRita,kiitos,tässähän ihan punastuu;D
PoistaKuulostipa herkulliselta viikonlopulta ! Hyvää lomanjatkoa :-)
VastaaPoistaViikonloppu olikin hurjan herkulllinen.Ja kiitos:)
PoistaAah, luinkin jo Leenan kirjoittelua illanvietosta ja kuten arvaat, niin makunystyrät oli kovilla =) Ihanaa viikonloppua sinulle <3
VastaaPoistaNo voin ihan kuvitella tuota makunystyröiden tilannetta;D Kiitos ja samaa sinulle Birgitta:)
PoistaTuo Pöllövaari taitaa olla aina vaan yhta suosittu ruokailupaikka. On ollut Jyvaskylassa jo kauan.
VastaaPoistaTanne blogiisi ei pitas kylla tulla nalkaisena. Olipa taas kerran mahtavat herkut.
İhanaa loman jatkoa.
Pöllöwaari on aika mahtava paikka ja kiitos Leenan sain siihen tutustua:) Kiitos,hyvä on täällä taas lomailla:)
PoistaMelody:) Ja ihania tarjottavia oli tuolla Leenan luona:)
VastaaPoistaMitä ihaninta Suomen lomaa sinulle Jael ja Leenan hellässä huomassa on loistokasta olla :) kerrassaan hyviä herkkuja olet saanut. Ensi kerralla kun tulet Suomeen, voitkin pistäytyä Reposaaressa :). Kokkailen sinulle jotain Räpsööläistä.
VastaaPoistaLeenan huomassa olikin hyvä olla,taas:) Ja herkut olivat mahtavia:) Kiitos,olisikin mukava nähdä Reposaartakin;kuviesi perusteella niin kaunis paikkakunta!
PoistaOi, nyt mä pääsen tänne!!! Ihanaa!!!
VastaaPoistaTe olette nautiskelleet ihania, upeita makuelämyksiä.
Kauniita, herkullisia kuvia. Mikähän on sen leenan perunasalaatin ohje?
halit sulle. Voi kun mekin joskus tavattaisiin.
Joskus!
Hanne:ihanaa että vihdoinkin onnistut kommentoimaan:) Ihania makuelämyksiä olikin tuolla reissulla:) Ja Leenan perunasalaatin ohje löytyy tuosta postauksesta linkin takaa....Kunpa tavattaisinkaan ja töitäsi olisi ihana nähdä ihan luonnollisessa koossaan:)
PoistaTuota zarzuelaa voisin nyt heti paikalla syödä ison lautasellisen. Näyttää mielettömän ihanalta!:) Kaikki muutkin ruoat näyttävät tosi hyviltä. Korvasieniäkin, voi että!:)
VastaaPoistaLeenan Zarzuela olikyllä syntisen hyvää,,,,,
VastaaPoista