Kävin lounaalla syömässä aamiaisen ihan torin viereisessä pienessä hummus/shakshukaravintolassa,jossa olen aiemmin syönyt ihanan salaatin. Aamiainen valikoitui lounasateriaksi siksi että paikka avataan aivan liian myöhään aamiaista varten (klo 10 aamulla) ,mutta aamiaisenhan voi syödä periaatteessa milloin vain;D Sellaista varten on Tel Avivissa aamiaisiin erikoistunut ravintolakin,jossa aamiaisia voi syödä kellon ympäri..Shuka Carmelin ruokalista on lyhyt;annokset niin tuoreita kuin vain voivat olla kun on tori ja kaikki ainekset ihan vieressä,ja hinnat erittäin kukkaroystävälliset.Shuka Carmelin aamiaiseen kuuluu 2 kananmunaa halutulla tavalla;salaatti jonka päällä reilusti kikherneitä ja tahinia,turkkilainen kahvi,lasi talon limonaadia,pikku kippoja joissa oli munakoisosalaattia,juustolevitettä,tahinia,chilitahnaa,hyvää oliiviöljyä jossa mukana tippa balsamietikaa ja vielä hapatettuja vihanneksiakin. Leipäannoskin oli mutta se oli jo ihan turha,enkä edes koskenut sihen,
Tuo salaatti inspiroi minua aikaisemminkin eli miten herkulliseksi saa ihan tavallisen vihannessalaatinkin kun päälle lisätään kikherneitä ja tahinia.Hapatettujen vihannesten joukossa oli hapatettua fenkolia.En ole ennen pitänyt erityisesti aniksen mausta ruuassa,mutta hapatetut fenkolipalat olivat sen verran kivan makuisia että pitää joskus tehdä tuollaisia.
Viime viikolla tein pienen juusto-mustikkapiirakan,johon käytin Suomessa keräämäni ja hilloamani mustikat.Oli kyllä niin hyvää;kaupan mustikkahillo ei vedä vertoja omin käsin kerätyistä mustikoista keitetylle hillolle;D
Vilken god frukost och så mycket till ett billigt pris. Utomlands saknar man finska blåbär, i Singapore får man bara buskblåbär och de är inte alls lika goda.
VastaaPoistaHovkonditorn:jättegod frukost och billig och så färskt:) ja,buskblåbär (som vi har här också) är inte alls så goda som finska blåbär...
PoistaTodella herkullisn näköinen! Vesi herahti kielelle.. Aamiaiset pitäisikin olla koko päivän voimassa sillä mehän heräämme niin eri aikoinakin? Hyvällä monipuolisella aamiaisella jaksaa tehdä töitä pitkälle iltapäivään eikä verensokeri laske. Minä söin juuri äsken ja kello on.. no aika pitkä aamu.. puoli 11 ap :-)
VastaaPoistaMaireanna:minä olen aamuvirkku ja joudun joskus pakottamaan itseäni syömään aamulla aikaisin. Tuo Benedict ravintola linkin takana onkin kiva kun aamiaista voi syödä vaikka yöllä;D
PoistaIhanalta näyttää!
VastaaPoistaVarsinkin tuo mustikkajuustokakku nam!
Hyvää viikonloppua Jael!
Kiitos Anne:) Tuo pieni juusto-mustikkapiirakka oli NIIN hyvää:) Se hillo maistui ihan mustikoille ja oli maustettu vaniljalle,nyt se on loppu nyyh,joten ihan noin hyvää piirakkaa en saa enään tehtyä.
PoistaHyvää viikonloppua sinullekin!
Hapatettu fenkoli kuulostaa aivan ihanalle! --- > Kokeilemaan!
VastaaPoista