Sivut

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Raikkaan ihana kyssäkaali-vesimelonisalaatti

Ihmeellistä miten yksi atera voi inspiroida niin suuresti mutta niin on tämäkin ohje äskeisen ravintolakäynnin inspiroima.  Pöydässä oli erilaisia salaatteja ja kyssäkaalisalaatti vesimelonilla oli aivan ihana.Talvella salaatissa on mansikoita ja punajuurta  vesimelonin sijaan.

Kyssäkaali-vesimelonisalaatti
  • 1 reilun kokoinen kyssäkaali,hyvin ohuiksi paloiksi  leikattuna
  • vesimelonipaloja
  • 3 rkl hyvää oliiviöljyä
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 1 murskattu valkosipuli
  • 1 kevätsipulin varsi pilkottuna
  • (karamellisoituja cashewpähkinöitä)
  • suolaa
Leikkaa kyssäkaali erittäin ohuiksi viipaleiksi (parhaiten tämä onnistuu mandoliinilla). Laita kyssäkaalin palaset astiaan ja kaada päälle sitruunamehu,öljy ,murskattu valkosipuli sekä ripaus suolaa. Kuutioi vesimeloni ja pilko kevätsipuli ja lisää ne kyssäkaalin joukkoon. Sekoita ja anna salaatin vetäytyä vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

Ravintolan annoksessa oli myös karamellisoituja cashewpähkinöitä mutten laittanut sellaisia omaan salaattiini.Salaatti oli aivan ihana ja raikkaan makuinen:)
Mausteisella riisijauholla päällystetyt paistetut tofupalat.Tätä teen useinkin;on tosi hyvää:)

11 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen ohje. Olen silloin tällöin ostanut kyssäkaalia, mutta olen siivuttanut siitä leivän päälle ohuita siivuja. Hyvää niinkin, mutta tuota on kokeiltava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne>Kyssäkaali on tosi ihana kaali:) Olen tehnyt sitä niin monen monella tavalla (blogissa "Kyssäkaali-tagin" alla...

      Poista
  2. Låter riktigt gott och vattenmelon passar bra i sallader.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn: vattenmelon passar så bra i många sallader:) Var så gott med kolrabi.

      Poista
  3. Nyt on uutukaiset yhdistelmät minulle, mutta taatusti herkullista. Tofupalatkin näyttävät todella hyvältä. :) Mukavaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia:minä ihan rakastuin tuohon yhdistelmään ravintolassa,ja se jäi muistiin. Tofu noin tehtynä on mun herkkua ,ja koirankin;D Kiitos,samoin sinulle!

      Poista
  4. Mielenkiintoinen yhdistelmä, mutta varmasti toimiva. Onneksi pidän niin kyssäkaalista kuin vesimelonistakin, joten tätä pitänee kokeilla, tosin valkosipulin taidan jättää tästä kokeilusta :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatta;minä tosiaankin ihastuin tähän makukomboon. Ja kyssäkaali on niin monipuolinen! Varmaankin tosi hyvää myös ilman valkosipulia.

      Poista
  5. Tosi mielenkiintoinen salaatti, tata tekee kylla mieli kokeilla, vesimeloni sattuu hyvin monen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra:oli kyllä kiva kombinaatio ja tätä tulen kesällä varmaankin tekemään useinkin:)

      Poista
  6. Luova yhdistelmä, ja kuinkas sattuikaan kotona on sopivasti niin kyssäkaalia kuin vesimeloniakin. Huomenna testiin!

    VastaaPoista