Juhannuspäivänä olen jo Suomessa ja takaisin tullessa taitaa aprikoosien aika olla jo ohi,joten säilöin niitä hillona purkkeihin.Rommilla terästetystä,vain miedosti makeasta hillosta tuli tosi hyvää. Tähän tosin tuli mukaan myös yksi nektariini,mutta ehkä sen pieni hapokkuus vain paransi hillon makua.
Aprikoosihillo vaniljalla ja rommilla
- ½ kiloa aprikooseja (ilman siemenkiviä)
- 250 gr ruokosokeria
- 1/4 tl vaniljatangon sisältöä
- korkillinen rommia
- tilkka vettä
- noin 1 tl Melatin hilloamisainetta + 1 rkl sokeria
Leikkaa aprikoosit palasiksi,mutta ei kuitenkaan liian pieniksi.Keitä aprikoosit pehmeiksi pienessä vesitilkassa. Lisää sokeri hyvin sekoittanen sekä vanilja,ja keitä aprikoosit vielä pehmeämmiksi muutaman minuutin. Sekoita Melatin hilloamisaine sokerin kanssa ja lisää hilloon.Keitä vielä muutama minuutti,jonka jälkeen ota kattila pois liedeltä ja kuori vaahto pois.Tässä vaiheessa myös lisäsin rommin ja sekoitin sen hyvin hillon joukkoon. Kaada hillo steriloituihin purkkeihin ja anna hillon jäähtyä .Sulje purkit hyvin.Tästä tuli hilloa jossa itse hedelmän maku tuntuu hyvin eikä liika makeus pilaa sitä.Jos minulla olisi ollut Atamon säilöntäainetta olisin huuhdellut sillä purkit,mutta sitä ei nyt ollut.Täytyypä tuoda sitä Suomesta......
Tuoreita sardelleja torilla. Sardellihan on monissa kielissä anjovis kun taas Suomessa tunnettu anjovis on valmistettu kilohailista.Sardellit ovat tosi hyviä marinoituna mutta nyt en niitä ostanut.
Isot katkaravutkin näyttivät niin houkuttelevilta mutta ei ollut kylmäkassia mukana ja Suomeen lähtö edessä niin ei tullut ostettua.
Kirsikoitakin tuli syötyä...
Kirsikoitakin tuli syötyä...
Oikein hyvää juhannusta kaikille!
Jael, kuulosta hyvältä <3 Kirsikoista tulee meillä parasta joululikööriä.
VastaaPoistaLaitetaan privaattia juhannuksen jälkeen.
<3
Leena:tosi hyvää kun ei ole liian makeea. Toinen purkki meni naapurille joka hoitaa Bambia. Selvä😃
VastaaPoistaTervetuloa tänne raakojen aprikoosien maahan :D
VastaaPoistaOuti 😏
VastaaPoistaAivan ihana resepti. Hillot on ihania aamupalalla voisarven kera ja rommi kuulostaa hyvältä piristäjältä :D
VastaaPoistaPeggy😃😃Hillosta tulikin tosi hyvää ja tujaus rommia teki siitä vieläkin paremman...
VastaaPoista