Joku aika sitten tuli leivottua tällainen tomaattinen juustotorttu,joka oli todella hyvää,ja sopisi vaikka vappupiknikille,vaikka ohje ehkä tulee hieman myöhässä sellaiseen. Näyttävä torttu on todella herkullinen,eikä edes erityisen vaikeatekoinen.
Tomaattijuustotorttu
Pohja:
- 220 gr suolakeksejä
- 150 gr sulaa voita
- yrttimaustetta
- hieman vettä
Täyte:
- 3 kananmunaa
- 3 dl rahkaa
- 1 dl paksua jugurttia (käytin vuohenmaitojugurttia)
- 3 dl juustoraastetta
- yrttimaustetta,chilihiutaleita ym.,suolaa
- 10-12 kirsikkatomaattia
- oliiviöljyä
- yrttimaustetta
Pohja: Lämmitä uuni 175 C-asteeseen. Murenna keksit,lisää voisula ja yrttimaustetta.Sekoita siitä taikina,ja jos taikina tuntuu liian kuivalta ,lisää hieman vettä . Vuoraa irtopohjavuoka (20 cm) leivinpaperilla ja painele taikina pohjaan ja reunoille.
Täyte: Vatkaa rahka,jugurtti ja kananmunat.Lisää juustoraaste ja yrttimaustetta ,ja /tai chilihiutaleita.Kaada täyte irtopohjavuokaan.Puolita kirsikkatomaatit,laita ne kulhoon,lisää muutama rkl oliiviöljyä,suolaa sekä yrttimaustetta. Asettele puolikkaat varovaisesti leikattu pinta alaspäin juustotäytteen päälle.Kirsikkatomaattien ei pitäisi painua täytteen sisälle tässä vaiheessa;uunissa muutama niistä saattaa vajota täytteeseen.
Kiedoin irtopohjavuoan ympärille foliota,ja laitoin vuoan uuniastiaan,johon kaadoin kiehuvaa vettä ,niin että kolmannes vuoasta oli vedessä. Kakun paistoin 175 C-asteessa noin tunnin,kunnes täyte oli jähmettynyt ja tomaatit saaneet väriä,Kannattaa katsella etteivät tomaatit pala,sillä minulla ne hieman paloivat......Tortun tulee antaa jähmettyä kunnolla vuoassa,ennenkuin se poistetaan siitä.
Ainekset riittivät vielä minitorttuun.
Muutama torikuva vielä.
Hauskaa vappua! Täälläpäin ei vappua vietetä,paitsi että jotkut ammattilaisliittolaiset ehkä marssivat...Viikon kestävä pääsiäinen loppui ja tänä iltana ja huomenna vietetään Mimouna-juhlaa(ihan arkipäivä onneksi..)
Ihanan oloiset tortut - ja nuo torikuvasi aiheuttavat aina pieniä kateuden värähdyksiä...
VastaaPoistaMinna:kiitos:) Jeps,nuo torit ovat kyllä yksi suurimmista plussista täälläpäin. Hauskaa vappua:)
PoistaNam! Minkälaisia suolavedessä käytit pohjassa?
VastaaPoistaTuula:nyt en oikein tajunnut sun kysymystä.Eli kun olin laittanut pohjan vuokaan,niin vuorasin vuoan pohjan ja reunat ulkopuolelta foliolla.Ja laitoin vuoan uuniastiaan,ja kaadoin astiaan kiehuvaa vettä ,niin että sitä ulottui kolmannekseen vuoasta.,
Poista:D huomasin vasta nyt, että pikakirjoitus oli tehnyt tepposet :D. Suolakeksistä kysyin, eli minkälaisia suolakeksiä käytit pohjassa? Kun mietin tuleeko pohjasta hirveän suolainen...
PoistaNe oli sellaisia tavallisia suolakeksejä,ei mitenkään kauhean suolaisia,ja kun en muuten lisännyt suolaa taikinaan,niin ei tullut liian suolaista.,Minä kun käytän vähän suolaa kärsin heti jos on liian suolaista. Pohja oli hurjan hyvä!
PoistaTosi ihanat tortut. Ja maissi tekee mieli :)
VastaaPoistaKiitos Sanja:) Voin kuvitella että tekee mieli tuoretta maissia.Teillä sitten elokuussa.
PoistaOnpa kauniit ja herkullisen näköiset piirakat! Minäkin kateellisena katselen torikuvia.
VastaaPoistaLuimupupu:kiitos:)Ja nuo torit varmaankin yksi parhaimmista jutuista täälläpäin:)
PoistaNäyttääpä tortut kyllä meheviltä.
VastaaPoistaNelli:kiitos,näistä kyllä tykättiin:) Tuo pieni jäi minulle;D
PoistaNäyttääpä herkulliselta tuo piiras.
VastaaPoistaOikein ihanaa vappupäivää Jael!
Outi:kiitos ihana:) Ja vappua vietettiin meillä tänään suomalaisessa kirjastossa vähän jälkikäteen.
PoistaSer väldigt gott ut och vilken bra idé att använda saltiga kex i bottnet.
VastaaPoistaHovkonditorn:tack snällä du,gott var det ,och bottnet var jättegod:)
PoistaRakastan tomaattia. Tätä täytyy kokeilla. Ihanaa vappupäivää!
VastaaPoistaTiina:kiitos :) Minäkin olen suuri tomaattien ystävä:) Kiitos,vappu meni jo mutta toivottavasti oli oikein mieluinen:)
PoistaMikä kaunotar, niin jumalaisen näköinen torttu, ihailin tätä jo instassa. :) Tätä on pakko kokeilla. <3
VastaaPoistaTiia:olikin jumalaisen hyvää:) Muutenkin pidän enemmän suolaisista jutuista:) Ihanaa viikkoa Tiia:)
PoistaOi voi - aina kun reseptissä lukee juustotorttu, sujahtaa se minun kansioihini. Oli sitten makea tai suolainen torttu;)
VastaaPoistaHyvää toukokuuta sinulle, Jael <3
Lady of the Mess:juustotortut ovat kyllä suurta herkkua,täällähän pian on pyhä missä ne ovat pääosassa:) Samoin sinulle oikein hyvää toukokuuta:)
PoistaJuustotorttu kuulostaa ja näyttää herkulliselta. Aurinkoa toukokuuhusi Jael :)
VastaaPoistaMarjo:kiitos paljon,isomman vein ystävälle ja todella siitä pidettiin.Oikein ihanaa toukokuuta sinullekin :)
PoistaJuustotorttu näyttää kyllä hyvältä. Tämä täytyy muistaa taas kirjoittaa talteen, että pääsen kokeilemaan. Tosin reseptisi ovat aina herkullisia niin että pitäisi ehkä perustaa ihan oma vihko niitä varten. :D Ihanaa viikon jatkoa. <3
VastaaPoistaMaria:oi kiitos ihana:) Juustokakut ovat kyllä lähes aina hyviä,olkoon sitten suolaisia tai makeita:) Ihanaa viikon jatkoa sinullekin:)
PoistaHei! Kiinnostava ohje. Meillä ei saa rahkaa mistään, joten mitä käyttäisit rahkan tilalla? Ranskankermaa saatan joskus saada, samoin tuorejuustoa (cream cheese) ja raejuustoa (cottage cheese), kävisikö jokin noista? Paksuksi jogurtiksi käy varmaan täysrasvainen luonnopnjogurtti. Kiitos, jos ehdit vastata. Piirasta olisi kiva kokeilla, mutta minulla on nykyään "maitotuotehaasteita" arjessa - tarkoitan, että kaupoista ei saa kaikkia...
VastaaPoistaLotta>Kiitos:) Saakohan siellä teillä Farmer's cheese,joka on aika samanlaista? Itse käytin tähän tvorogia eli venäläisten rahkaa,jota saa täälläpäinn,sillä ihan samanalaista rahkaa kuin Suomessa ei täälläkään löydy. Varmaankin jos sekoittaa tuorejuustoa,raejuustoa ja ja jugurttia tasaiseksi massaksi,niin siitä varmaan tulee myös hyvää. Voin kuvitella että pitää aika lailla improvisoida kun ei ole tuttuja tuotteita tarjolla.
PoistaAi teiltä saa rahkaa, en olisi odottanut.
VastaaPoistaAllu;täällä on tosi hyvät maitotuotteet,mutta tuo venäläisten tvorog on lähinnä suomalaista rahkaa.
Poista