lauantai 30. huhtikuuta 2016

Tomaattijuustotorttu

Joku aika sitten tuli leivottua tällainen tomaattinen juustotorttu,joka oli todella hyvää,ja  sopisi vaikka vappupiknikille,vaikka ohje ehkä tulee hieman myöhässä sellaiseen. Näyttävä torttu on todella herkullinen,eikä edes erityisen vaikeatekoinen.

Tomaattijuustotorttu
Pohja:

  • 220 gr suolakeksejä
  • 150 gr sulaa voita
  • yrttimaustetta
  • hieman vettä
Täyte:
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl rahkaa
  • 1 dl paksua jugurttia (käytin vuohenmaitojugurttia)
  • 3 dl juustoraastetta
  • yrttimaustetta,chilihiutaleita ym.,suolaa
  • 10-12 kirsikkatomaattia
  • oliiviöljyä
  • yrttimaustetta
Pohja: Lämmitä uuni 175 C-asteeseen. Murenna keksit,lisää voisula ja yrttimaustetta.Sekoita siitä taikina,ja jos taikina tuntuu liian kuivalta ,lisää hieman vettä . Vuoraa irtopohjavuoka  (20  cm) leivinpaperilla ja painele taikina pohjaan ja reunoille. 

Täyte: Vatkaa rahka,jugurtti ja kananmunat.Lisää juustoraaste ja yrttimaustetta ,ja /tai chilihiutaleita.Kaada täyte irtopohjavuokaan.Puolita kirsikkatomaatit,laita ne kulhoon,lisää muutama rkl oliiviöljyä,suolaa sekä yrttimaustetta. Asettele puolikkaat varovaisesti leikattu pinta alaspäin juustotäytteen päälle.Kirsikkatomaattien ei pitäisi painua täytteen sisälle tässä vaiheessa;uunissa muutama niistä saattaa vajota täytteeseen.

Kiedoin irtopohjavuoan ympärille foliota,ja laitoin vuoan uuniastiaan,johon kaadoin kiehuvaa vettä ,niin että kolmannes vuoasta oli vedessä. Kakun paistoin 175 C-asteessa noin tunnin,kunnes täyte oli jähmettynyt ja tomaatit saaneet väriä,Kannattaa katsella etteivät tomaatit pala,sillä minulla ne hieman paloivat......Tortun tulee antaa jähmettyä kunnolla vuoassa,ennenkuin se poistetaan siitä.
Ainekset riittivät vielä minitorttuun.
Muutama torikuva vielä.
Hauskaa vappua! Täälläpäin ei vappua vietetä,paitsi että jotkut ammattilaisliittolaiset ehkä marssivat...Viikon kestävä pääsiäinen loppui ja tänä iltana ja huomenna vietetään Mimouna-juhlaa(ihan arkipäivä onneksi..)

30 kommenttia:

  1. Ihanan oloiset tortut - ja nuo torikuvasi aiheuttavat aina pieniä kateuden värähdyksiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna:kiitos:) Jeps,nuo torit ovat kyllä yksi suurimmista plussista täälläpäin. Hauskaa vappua:)

      Poista
  2. Nam! Minkälaisia suolavedessä käytit pohjassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuula:nyt en oikein tajunnut sun kysymystä.Eli kun olin laittanut pohjan vuokaan,niin vuorasin vuoan pohjan ja reunat ulkopuolelta foliolla.Ja laitoin vuoan uuniastiaan,ja kaadoin astiaan kiehuvaa vettä ,niin että sitä ulottui kolmannekseen vuoasta.,

      Poista
    2. :D huomasin vasta nyt, että pikakirjoitus oli tehnyt tepposet :D. Suolakeksistä kysyin, eli minkälaisia suolakeksiä käytit pohjassa? Kun mietin tuleeko pohjasta hirveän suolainen...

      Poista
    3. Ne oli sellaisia tavallisia suolakeksejä,ei mitenkään kauhean suolaisia,ja kun en muuten lisännyt suolaa taikinaan,niin ei tullut liian suolaista.,Minä kun käytän vähän suolaa kärsin heti jos on liian suolaista. Pohja oli hurjan hyvä!

      Poista
  3. Tosi ihanat tortut. Ja maissi tekee mieli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanja:) Voin kuvitella että tekee mieli tuoretta maissia.Teillä sitten elokuussa.

      Poista
  4. Onpa kauniit ja herkullisen näköiset piirakat! Minäkin kateellisena katselen torikuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luimupupu:kiitos:)Ja nuo torit varmaankin yksi parhaimmista jutuista täälläpäin:)

      Poista
  5. Näyttääpä tortut kyllä meheviltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli:kiitos,näistä kyllä tykättiin:) Tuo pieni jäi minulle;D

      Poista
  6. Näyttääpä herkulliselta tuo piiras.
    Oikein ihanaa vappupäivää Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:kiitos ihana:) Ja vappua vietettiin meillä tänään suomalaisessa kirjastossa vähän jälkikäteen.

      Poista
  7. Ser väldigt gott ut och vilken bra idé att använda saltiga kex i bottnet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:tack snällä du,gott var det ,och bottnet var jättegod:)

      Poista
  8. Rakastan tomaattia. Tätä täytyy kokeilla. Ihanaa vappupäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiina:kiitos :) Minäkin olen suuri tomaattien ystävä:) Kiitos,vappu meni jo mutta toivottavasti oli oikein mieluinen:)

      Poista
  9. Mikä kaunotar, niin jumalaisen näköinen torttu, ihailin tätä jo instassa. :) Tätä on pakko kokeilla. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia:olikin jumalaisen hyvää:) Muutenkin pidän enemmän suolaisista jutuista:) Ihanaa viikkoa Tiia:)

      Poista
  10. Oi voi - aina kun reseptissä lukee juustotorttu, sujahtaa se minun kansioihini. Oli sitten makea tai suolainen torttu;)
    Hyvää toukokuuta sinulle, Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lady of the Mess:juustotortut ovat kyllä suurta herkkua,täällähän pian on pyhä missä ne ovat pääosassa:) Samoin sinulle oikein hyvää toukokuuta:)

      Poista
  11. Juustotorttu kuulostaa ja näyttää herkulliselta. Aurinkoa toukokuuhusi Jael :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjo:kiitos paljon,isomman vein ystävälle ja todella siitä pidettiin.Oikein ihanaa toukokuuta sinullekin :)

      Poista
  12. Juustotorttu näyttää kyllä hyvältä. Tämä täytyy muistaa taas kirjoittaa talteen, että pääsen kokeilemaan. Tosin reseptisi ovat aina herkullisia niin että pitäisi ehkä perustaa ihan oma vihko niitä varten. :D Ihanaa viikon jatkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maria:oi kiitos ihana:) Juustokakut ovat kyllä lähes aina hyviä,olkoon sitten suolaisia tai makeita:) Ihanaa viikon jatkoa sinullekin:)

      Poista
  13. Hei! Kiinnostava ohje. Meillä ei saa rahkaa mistään, joten mitä käyttäisit rahkan tilalla? Ranskankermaa saatan joskus saada, samoin tuorejuustoa (cream cheese) ja raejuustoa (cottage cheese), kävisikö jokin noista? Paksuksi jogurtiksi käy varmaan täysrasvainen luonnopnjogurtti. Kiitos, jos ehdit vastata. Piirasta olisi kiva kokeilla, mutta minulla on nykyään "maitotuotehaasteita" arjessa - tarkoitan, että kaupoista ei saa kaikkia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lotta>Kiitos:) Saakohan siellä teillä Farmer's cheese,joka on aika samanlaista? Itse käytin tähän tvorogia eli venäläisten rahkaa,jota saa täälläpäinn,sillä ihan samanalaista rahkaa kuin Suomessa ei täälläkään löydy. Varmaankin jos sekoittaa tuorejuustoa,raejuustoa ja ja jugurttia tasaiseksi massaksi,niin siitä varmaan tulee myös hyvää. Voin kuvitella että pitää aika lailla improvisoida kun ei ole tuttuja tuotteita tarjolla.

      Poista
  14. Ai teiltä saa rahkaa, en olisi odottanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu;täällä on tosi hyvät maitotuotteet,mutta tuo venäläisten tvorog on lähinnä suomalaista rahkaa.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...