Minulla oli rasiallinen kirsikkatomaatteja, cashewtsatsikia , ruohosipulia sekä kuivaamistani oliiveista tehtyjä muruja. Niistä syntyi tällainen annos, joka oli todella hyvän makuinen. ja kauniskin. Annos on vegaaaninen, mutta esim. cashewtsatsikin voi korvata tavallisella tsatsikilla, jos cashewtsatsikin teko kuulostaa hankalalta. Oliivimurut tein ostamistani mustista ryppyoliiveista, joita kuivattelin jonkin aikaa kuivurissa , minkä jälkeen jauhoin oliivit muruiksi. Googlasin oliiveja eri hakusanoilla , esim. "ryppyiset oliivit", aurinkokuivatut oliivit" ja "suolatut ,kuivatut oliivit" , mutta en oikein saanut niillä tuloksia suomeksi. Annan tässä postauksessa ohjeen sille miten tavallisista mustista oliiveista voi tehdä hieman parempia.
Tomaattia, ruohosipulia , cashewtsatsikia ja oliivin muruja
- Kirsikkatomaatteja, viipaleiksi leikattuna
- Cashewtsatsikia (ohje alempana)
- Ruohosipuliöljyä (ohje alempana
- Paranneltuja mustia oliiveja (ohje alempana
- 1 rkl sitruunamehua
Cashewtsatsiki
- 1½ dl liotettuja cashewpähkinöitä (liotin vähintään tunnin)
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl sitruunamehua
- reilusti tilliä
- 2 probioottikapselin sisältö
- vettä tarpeen mukaan
Liotetut cashewpähkinät ja valkosipulit jauhetaan tahnaksi sitruunamehun kanssa; vettä lisätään sen verran että pähkinöistä saa sileän tahnan. Probioottikapselin sisältö lisätään tahnaan ,ja tahnan annetaan olla hieman peitettynä huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan, jonka jälkeen siihen lisätään suolaa maun mukaan sekä reilusti hienonnettua tilliä. Tähän tsatsikiin ei tullut kurkkua...
Ruohosipuliöljy
- 1 dl oliiviöljyä
- kourallinen ruohosipulia
- 1 valkosipulin kynsi
- suolaa
Kaikki ainekset tehosekoitetaan tasaiseksi, jonka jälkeen seos siivilöidään. Ruohosipuliöljy on ihanaa; sopii hyvin myös salaattikastikkeisiin.
Kuva lainattu täältä |
Käyttämäni oliivit olivat tällaisia. Jos joskus näette tällaisia oliiveja ,ostakaa ihmeessä sillä nämä ovat niin herkullisia. Mutta jos näitä ei löydy, voi tavallisista mustista oliiveista tehdä jotenkuten samanlaisia "dry cured"-oliiveja.
Hieman parannellut mustat oliivit
- pieni purkki mustia, kivettömiä oliiveja
- oliiviöljyä
- suolaa
Siivilöi oliivit, ja anna niiden kuivua jonkin aikaa siivilässä. Levittele oliivit leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle, ja kuivata oliiveja 50-60 asteen lämmössä , kunnes ne alkavat olla "ryppyisiä. Säilö kuivatut oliivit oliiviöljyssä ja lisää hieman suolaa sekaan. Oliiveja voi kuivata kauemminkin ,jolloin niistä saa helposti tehtyä oliivimurusia.
Kokoa annos: asettele tomaatin viipaleet ympyräksi lautaselle , ja pirsko tomaattien päälle sitruunamehua. Lisää tomaattien keskelle tsatsikia ,ja pirsko nyt ruohosipuliöljyä tomaattien päälle. Lisää lopuksi oliivimurut, ja tarjoile annos.
Uskomatonta, juuri googlailin ja pohdiskelin cahshew-majoneesin tai -tahnan ohjetta, tässähän se nyt tuli! Hauska kattausidea lautasella, pakko kopioida ; )
VastaaPoistaHeli:no hyvä että sellainen löytyi täältä:) KÄytän cashewpähkinöitä tällaiseen aika paljonkin,niistä saa tehtyä niin ihanan kermaisia juttuja:) Kiitos:)
PoistaKaunista ruokaa. Heti teki mieli alkaa paahtaa leipää tämän kaveriksi :)
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua sinulle Jael!
Outi:kiitos ihana:) Ja oikein hyvää viikonloppua sinullekin:)
PoistaNäyttää tosi hyvälle. Tuli nälkä, pakko hakea jotain syömistä. Ihanaa viikonloppua.
VastaaPoistaNelli:kiitos Nelli,oli hyvä annos:) Ja kaunista viikonloppua sinullekin:)
PoistaNayttaa hyvalta. Mina parantelen vihreita oliiveja laittamalla ne oliivioljyyn joka on maustettu oreganolla, rosmariinilla ja timjamilla. Mustiin en ole saanut makuani toistaiseksi.
VastaaPoistaAnu:kiitos:) Teen samoin vihreiden oliivien kanssa,laitan öljyyn jossa oreganoa ja valkosipulia,yleensä. Tässä halusin saada tuollaisia rypppyoliiveja.
PoistaKuulostaapa herkulliselta. Noita ryppyoliiveja olen Helsingissä ostanut hallista, mutta en minäkään muista mikä niiden oikea nimi on.
VastaaPoistaTuuli:kiitos:) Kiva tietää että niitä saa hallista,ja täällä ainakin osa tuollaisista on Thassos oliiveja.
PoistaNam, ihanan yksinkertaista ja herkullista! Laitan kaikki oliivit oliiviöljyyn ja sitruunaan seka mausteisiin, kun on siihen tottunut niin ns. oliivit sellaisenaan maistuvat liian kuivilta.
VastaaPoistaPetra:kiitos,yksinkertainen on hyvää:) Minäkin laitan ostamiani vihreitä oliiveja öljyyn ja lisään valkosipulia ja oreganoa useimmiten. Olen myös poiminut muutaman kerran oliiveja ja itse tehnyt niistä syötäviä sellaisia.
PoistaKiitos hienosta ohjepaketista. Aina voi oppia jotain uutta! Hyvää viikonloppua ja aurinkoista äitienpäivää 14.5.-17 :)
VastaaPoistaHanski:kiva että tykkäsit,kiitos:) Ja oikein ihanaa viikonloppua sinullekin:) Täällähän ei enään vietetä äitienpäivää kun isien-ja äitienpäivät yhdistetiin perhepäiväksi joka meni ohi helmikuussa.
PoistaHovkonditorn: tack så mycket:)
VastaaPoistaOnpas herkullisen kuuloien ohje. Tätä täytyy kokeilla, kiitos :)
VastaaPoistaSouliina:kiitos,mä niin tykkään kasviksista:)
PoistaNams - näyttää kyllä herkulliselta. Laiskana ruuanlaittajana käyttäisin kyllä tavallista tatsikia mutta oliivien kuivaamiseen jopa minunkin kärsivällisyyteni riittää. Olen suuri oliivien ystävä ja muruset tulen kokeilemaan - kiitos vinkistä!
VastaaPoistaIhanaa äitienpäivää sinulle, Jael <3
Lady of the Mess:kiitos:) tavallinen tsatsiki käykin hyvin:) Oliiveista pidän minäkin ja juuri tänään ostin satsin noita ryppyisiä oliiveja;D (Thassos oliiveja=
PoistaSumple, fresh, and beautiful- I love everything about this dish! It's pretty magical how creamy and luscious cashews can become, too.
VastaaPoistaBittersweet: thank you Hannah, so often the most simple dishes are the best:) I love cashews for that creaminess, and what can be done with them:=)
PoistaOhoh! Mielenkiintoista ja kaunista! Kun on keittiössä mahdollisuus tätäkin kokkailla, nyt retkiruokaa ja unelmia. Ali
VastaaPoistaAli:kiitos:) Nautinnollisia hetkiä myös retkiruuan kanssa:)
Poista