Taas tuli tehtyä tosi herkulliset tofupihvit, ja näitä piti sitten tehdä toinenkin satsi perään kun olivat niin hyviä. Näihin tuli yrttien lisäksi myös ruohosipulia jota olen alkanut käyttämään usein tavallisen sipulin sijaan, joka välillä ärsyttää vatsaani. Ruohosipuli taas ei aiheuta minkäänlaista ärsytystä, ja antaa myös kivasti makua näille pihveille.
******************************************************************************
Yrttiset tofupihvit
- 200 gr kiinteää tofua
- 1 kananmuna
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 1 rkl hienonnettua korianteria
- 1 rkl hienonnettua tilliä
- 1 murskattu valkosipulin kynsi
- 1 rkl oliiviöljyä + öljyä paistamiseen
- 3 rkl vehnäjauhoa
- suolaa maun mukaan, 1 tl paprikajauhetta, ½ tl jeeraa, mustapippuria
******************************************************************************
Tofu raastetaan ohueksi raasteeksi johon sekoitetaan kananmuna sekä mausteet. Sekoitetaan hyvin , ja seokseen lisätään öljy, hienonnetut yrtit ja ruohosipuli , valkosipuli sekä jauhot. Taikinan annetaan hetken levätä, jonka jälkeen siitä muodostetaan pyöryköitä jotka painellaan litteiksi. Muutama ruokalusikallinen öljyä lämmitetään paistinpannulla ,ja pihvejä paistetaan keskilämmöllä kunnes alapinta on saanut kunnolla väriä. Tämän jälkeen pihvit käännetään, ja annetaan toisenkin puolen paistua ruskeaksi. Vaihtoehtoisesti pihvit voi myös paistaa uunissa, niin että päälle ja alle sivellään öljyä. Tarjosin pihvit cashewtsatsikin kanssa , johon oli sekoittanut persiljatahnaa.
Viikon alussa huomasin että kotikatuni loppupäässä on mulperipuu, joka täynnä marjoja. Itse asiassa puu ei ole kadun puolella, mutta sen kadulle ulottuvia oksia ei ole leikattu. Toukokuun lämmössä marjat kypsyvät nopeasti , ja hyvin kypsät marjat putoavat katua sottaamaan. Niinpä olenkin tällä viikolla ottanut tavakseni käydä koiran kanssa lenkillä juuri siellä missä tämä valkomulperipuu kasvaa....Sehän on parempi että kerään mulperinmarjoja sen sijaan että putoaisivat kadulle....
Vaikka mustamulperin marjoissa on enemmän makua niin myös nämä valkomulperin marjat ovat ihanan mehukkaita ja hyviä; superruokaa nämäkin. Ja mulperipuun lehdistä voi keittää teetä.
Pihvit näyttävät ihanan meheviltä ja maukkailta! Olisikohan tässä ratkaisu tofu-asennevammaani? Aina aika-ajoin annan tofulle mahdollisuuden ja en sitten vaan saa siitä aikaan mitään suutuntumaltaan tai maultaan toimivaa. Luin juuri myös uunissa rapsakoiksi paahdetuista tofukuutioista, ehkä se pitäisi siis jälleen yrittää :)
VastaaPoistaPaula:tofun laatu myös vaikuttaa tässä.Käytän tosi kiinteää tofua näihin,ja yleensäkin,leivonnaisissa sitten silken tofua ja sen tapaista. Kiitos,olivat kyllä tosi hyviä,ja ongelmana oli koirani joka rakastaa tofua ,ja oli koko ajan kerjäämässä;D
PoistaI've never eaten fresh mulberries before! They look so beautiful, like gems sparkling in the sun.
VastaaPoistaBittersweet:these were white mulberries,that are less sweet than the black ones,but very juicy and good:)And so pretty!
PoistaMä ajattelinkin, että koska käyt napsimassa noita mulperin marjoja :)
VastaaPoistaRentoa tiistai-iltaa Jael <3
Outi:pakkohan oli käydä napsimassa kun ne kypsät putoavat maahan;D Ihanaa keskiviikko--iltaa sinulle Outi:)
PoistaOvatpa hauskan näköisiä nuo mulperinmarjat. Muistankin, että kerroit taannoin että olet syönyt niitä tuoreena. Olisi mielenkiintoista maistaa sillä kuivatuista en pitänyt - ne olivat liian kuivia ja mauttomia. Pihvitkin näyttävät hurjan hyviltä.
VastaaPoistaLuimupupu: Kerran olen ostanut mutta nyt kun löysin tämän mulperipuun ihan läheltä niin.... En minäkään ole pitänyt kuivista,maku laimenee ja koska mulperi on tosi mehevä marja niin se menee hukkaan. Kiitos,pihvit olikin tosi hyviä ;myös Bambin mielestä;D
PoistaKiva uusi pihviohje, pitää testata. Onpas jännän näköisiä nuo marjat :o Ihan samaa näköä kuin vadelmassa.
VastaaPoistaKaura: Kiitos,oli hyvät pihvit:) Mulperit ovat jänniä,ja kuulin että Ruotsin lämpimissä osissa tätä voi kasvattaakin.Vadelmassa on kyllä parempi maku kuin mulperissa...
PoistaEn ole vielä koskaan päässyt maistamaan tuoreita mulpereita, kuivatuista kyllä tykkään, uskoisin että tuoreina parhainta herkkua! Nyt kun noita lihankorvikkeita on niin paljon markkinoilla, en ole ihan hetkeen käyttänyt tofua...tässäpä oiva resepti, NAM!
VastaaPoista