Sivut

keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Lämmittävä kulhollinen kookos-maapähkinäkastikkeella

Viime viikon flunssaisen olon hieman parannuttua teki mieli kulhollinen jotain lämmittävää sekä  helppotekoista.  Sellainen on tämä nuudelikulho vihanneksilla , riisinuudeleilla ,  tofulla ja ihanalla kookos-maapähkinäkastikkeella. Tätä olen tehnyt aiemminkin; esim Amerikan pikkuserkkuni taannoisella vierailulla käytin leveitä riisinuudeleita, mutta yleensä suosin näitä ohuita riisinuudeleita. Tässä voi tietenkin käyttää ihan tavallisiakin nuudeleita, jollei gluteenittomuus ole tärkeää.   
______________________________________________________________________________

Lämmittävä kulhollinen kookos-maapähkinäkastikkeella
  • riisinuudeleita
  • 2 punaista paprikaa, kuutioituna
  • 1 sipuli pilkottuna
  • 1 porkkana  josta otettu ohuita suikaleita kuorijalla
  • rasiallinen herkkusieniä ohuina siivuina
  • 150 gr tofua kuutioituna
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • korianterin lehtiä päälle
  • (hieman limetin mehua ruuan sekaan)
Kastikkeeseen:
  • 3 rkl  maapähkinävoita 
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 sentin pituinen pala inkivääriä, pilkottuna
  • 1 rkl  siirappia 
  • 1 rkl limetin mehua
  • ½ chilipippuri
  • 2 hienonnettua valkosipulin kynttä
  1. Ensin valmistetaan kastike: kaikki kastikkeen ainekset jauhetaan tasaiseksi kastikkeeksi. Kastiketta maistetaan ,ja lisätään makeutta/suolaisuutta/happamuutta, jos siltä tuntuu.
  2. Valmistan tällaiset ruuat wokissa: Ensin annetaan sipulin hieman ruskistua, jonka jälkeen  lisätään tofukuutiot.  Tofukuutioiden annetaan saada hieman väriä muutaman minuutin ajan, samalla kun niitä käännellään wokissa.  Tämän jälkeen lisätään muut pilkotut kasvikset.  (lämpötilan ollessa korkea)
  3. Riisinoodelien päälle kaadetaan kiehuvaa vettä , ja  ne pehmenevät samalla kun kasvikset paistuvat.
  4. Kun kasvikset ovat pehmentyneet, alennetaan lieden/kaasun lämpö keskilämmöksi.   Kastike kaadetaan kasvisten päälle, samalla sekoitellen.  Pehmentyneet nuudelit  sekoitetaan kasvisten ja kastikkeen joukkoon, ja ruuan annetaan paistua keskilämmöllä kunnes kastike on hieman kiehunut kokoon , noin 5 minuuttia.  Ruoka koristellaan korianterin lehdillä ,  ja itse puristin vielä hieman limetin mehua joukkoon. 
Tässä voi tietenkin käyttää muitakin kasviksia, esim.  parsakaalia ja muita kaaleja.
______________________________________________________________________________
Tel Avivin sataman kauppahallissa törmää välillä jännän näköisiin kasviksiin, kuten näihin valkoisiin munakoisoihin,
Kesäkurpitsat oli koottu kauniisti.
Sataman kauppahallissa

20 kommenttia:

  1. Kiva että flunssa helpottanut! Tuo nuudelikulho näyttää kyllä hyvältä..Nam:) En olekkaan koskaan kuullut valkoisesta munakoisosta..jännä! Mukavaa syyspäivää sinne♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja:Räkää on vielä keuhkoissa,mutta onneksi jo parempi olo,kiitos😀Minullekin oli ensikosketus valkoisiin munakoisoihin,aika jänniä🍆Kiitos samoin sinne mukavaa syysiltaa,meillä helteinen päivä

      Poista
  2. Ai että, näyttää hyvältä. Koska tuun syömään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melissa:Kiitos🌸Tuu koska vaan,my door is open😏

      Poista
  3. Nyt on kyllä kasvikset ihan parhaimmillaan täälläkin ja tekee itsekin mieli syödä kasvisruokaa normaalia enemmän.
    Herkullisen näköinen nuudelikulho <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi: Kasvikset ovat kyllä niin hyviä, ja tosiaankin syksyllä Suomessa on niin ihania kotimaisia kasviksia:) Kiitos, tämä on tosi hyvää, teen aika useinkin:)

      Poista
  4. Fresh, fast, and flavorful- This recipe has got it all going on! I'd love a full plate of it right now. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah;Thanks so much , I really love Asian inspired food:)

      Poista
  5. The market looks great! And all of the vegan dishes here look awesome! Mind if I link and visit often!? Swing by my place and let me know!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jennifer: Love that market; most veggies there organic ,and so many vegan options too:) Would love for you to visit, and appreciate it because the blog is written in Finnish, which is not that well translated with Google translator;D

      Poista
  6. Paranemista sinne, olen niin onnellinen (kop kop kop) kun olen voinut välttää flunssat tänä syksynä!Käytitkö muuten sokeroimatonta maapähkinävoita tähän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli:kiitos ihana, toivottavasti et saakaan flunssia,ja toivottavasti tämä jää talven ainoaksi flunssaksi minullekin. KÄytän itse tehtyä maapähkinävoita, kevyesti suolatuista maapähkinöistä.

      Poista
  7. Maapähkinävoi ja kookosmaito on niin mahtava yhdistelma että nam, aivan ihanan kuuloinen keitto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra:totta, ne luovat pohjan aivan ihanalle kastikkeelle:) Kiitos:)

      Poista
  8. Åh, vad gott. Jordnötssmör i sås är verkligen gott :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn: Jag älskar jordnöstsmör, precis som du:)

      Poista
  9. Nuo upeat kesäkurpitsapinot toivat kesän mieleen, kun aamu alkaa pikku hiljaa valjeta ja pimeys katoaa valon tieltä. Talvinen maisema avartuu ikkunasta, mutta minä olen edes ajatuksissani kesässä. Mukavaa päivää sinne sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ansu:täällä tosiaankin talvi ja sitä edeltävä aika on enemmänkin kuin SUomen kesä, sen vuoksi pidänkin siitä niin paljon mutta kesästä täällä en erityisemmin. Toivottavasti aurinkokin pilkistää teillä välillä. Mukavaa viikonloppua sinulle Ansu:)

      Poista