Hieman yli 3 kuukautta on nyt kulunut siitä kun jätin pois vehnän ja sokerin (toistaiseksi...) , ja olen jo alkanut tottua siihen, vaikka välillä tekee tosi paljon mieli leipää. Leivontaa kaipaan, ja joskus on ihan pakko tyydyttää tätä leivontahimoa, joten viime viikonloppuna leivoin ihanalta tuoksuvat sitrusmuffinit. Vannon etten edes maistanut näitä, vaikka teki hurjan paljon mieli maistella. Edellisenä viikonloppuna, kun tein täytettyjä piparikolmioita, lankesin kiusaukseen ja söin kaksi luumuhillolla täytettyä piparikolmiota. Kauhea morkkis oli sen jälkeen, sillä olin luvannut itselleni olla syömättä sokeria (paitsi hedelmistä &vihanneksista tulevaa sokeria) ja vehnää vuoden verran , ja nyt lipsahdin. Mitä tapahtui? Sain näppylöitä , ja hieman löysenneet housut tuntuivat hieman vähemmän löysiltä. Siitä oppineena en tällä kertaa edes maistanut, vaikka loin uuden ohjeen. Ennen tätä postausta maistattelin muffineita muutamalla ihmisellä, ja kun varmistuin siitä että muffinit ovat todella hyviä, uskalsin julkaista tämän ohjeenkin;D
Sitrusta täynnä olevat muffinit
- 3 suurta munaa
- 2½ dl sokeria (käytän vain ruokosokeria yleensä)
- 1 dl appelsiinimehua
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 tl jauhettua pomeranssinkuorta
- 2 3/4 dl kookoshiutaleita
- 3 rkl perunajauhoa
- 2.5 dl vehnäjauhoa
- 2.5 tl leivinjauhetta
- sitrusmarmelaadia
Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi, minkä jälkeen appelsiinimehu ja öljy sekoitetaan muna-sokeriseokseen. Kuivat ainekset (kookoshiutaleet, jauhot, perunajauho, leivinjauhe, pomeranssinkuori) sekoitetaan erikseen , ja lisätään asteittain sekoittaen kosteiden ainesten joukkoon. Käytin tässä itse kuivattamaani pomeranssinkuorta, mutta esim. Santa Marian maustevalikoimasta löytyy jauhettua pomeranssinkuorta, joka sopii mainiosti leivontaan, sillä pomeranssinkuori on todella aromaattinen.
Tein näistä normikokoisia muffineita, ja tästä taikinamäärästä niitä tuli 11 kappaletta. Muffineista voi tietenkin tehdä pienemmätkin, jolloin niitä tulee suurempi määrä. Tein nämä niin että laitoin ensin muffinivuokien pohjalle 2 rkl taikinaa, sen päälle 1 tl sitrusmarmelaadia ( voi olla mikä tahansa sitrusmarmelaadi) ja päälle sitten vielä 1 rkl taikinaa, niin että marmelaadi peittyy. Muffinit paistetaan 200 C asteisessa uunissa 20 minuuttia, tai kunnes muffinin sisälle tökätty hammastikku tulee kuivana ulos, ja pinta on saanut kauniisti väriä.
No entäs se maku? Minähän en näitä maistanut, joten jakelin niitä ympäriinsä:D Ensimmäinen meni kauppakeskuksen vessan siivoojalle, mutta en jäänyt odottelemaan mitä hän siitä tykkäsi. Muutaman vein täällä käymässä olevalle ystävälle ja hänen pojalleen, ja heidän mielestään nämä olivat hurjan hyviä. Vielä yksi ystävä sai muffinin, ja vein pari muffinia kuvassa näkyvälle Itaille, joka on torin pienen kahviputiikin barista. Itain mielestä muffinit olivat tosi hyviä ,eli näin hänen sanojensa mukaan: " juuri sopivasti makeita, tarpeeksi kostea muffini jossa tuntuu selvästi sitruksen maku".
Nyt kyllä alkoi tehdä mieli leipoa muffinsseja:)
VastaaPoistaMysterious M: Nämä olivat kuulemma tosi hyviä:)
PoistaOijoi..nuo on varmasti herkkua..kiva sitruunan maku tuli kielelle ihan vaan kuvia katsomalla ja postausta lukemalla:) Ihanaa naistenpäivän iltaa😊❤🌹
VastaaPoistaPäden Paja: Mulle ainakin kerrottiin että ovat herkkua, ja tuoksu oli tosi hyvä:) Kiitos Päivikki;) ja ihanaa viikonlopppua:)
PoistaMuffinin pitääkin olla sellainen pehmeän kostea sisältä ja vähän rapsakampi päältä. Tuohon vielä kuule päälle vanilja-sitrusvaahto, niin ai että...saattaisi jäädä kieli matkan varrelle :D
VastaaPoistaIhanaa naistenpäivää Jael <3
Outi:sellainen tuo kuulemma olikin:) Oo tuon vaahdon kanssa kuulostaa ihanalta:) Ihanaa viikonloppua Outi:)
PoistaApua, kamalaa leipoa jos ei itse edes pääse maistelemaan D: Mutta ymmärrän leipomistarpeen, leipoisin varmast itsekin vaikken sokeria/vehnää söisikään. Sitrusmuffinssit kuulostaa sen verran hyvältä, että taidan leipoa noita porukoille ku meen heidän luonaan käymään.
VastaaPoista♥: Linda/Revontulipalo
Linda: No aika hyvin se sujui;D Tekee vaan niin mieli välillä leipoa. Sitrusmuffineita kehuttiin sen verran hyviksi, että varmaan teen näitä toistekin:) Kiitos:)
PoistaOOOH, MUN SUURTA HERKKU ON KAIKKI KAKKUSET, JOISSA MAITSTUU SITRUS. sAA OLLA HIUKAN MAKEA KUNHAN ON RAIKAS. TÄYTYYPÄ KOKEILLA NÄITÄ. oHO TEKSTI TULI VÄHÄN ISOLLA, MUT NYT SAA LUVAN KELVATA, VÄHÄN PÖKERRYKSSI TIPUTUKSEN JA KOVIEN LÄÄKKEIDEN TAKII. mUKAVAA LOPPUVIIKKO jAEL <3.
VastaaPoistaSari: Mäkin rakastan sitrusta yli kaiken:) ja kadehdin kaikkia täällä naapurustossa asuvia joilla omat sitruspuut;D Näitä kehuttiin tosi paljon, joten varmaankin olivat hyviä:) Voi sua, toivottavasti olosi on jo parempi, ja hyvää viikonloppua Sari:)
PoistaIhanat muffinit. :) Sitruksiset leivonnaiset herkkua, ja merkki keväästä. :)
VastaaPoistaKaura:kiitos:) Tykkään tosi paljon sitruksesta leivonnaisissa, ja mullahan on nyt monta purkkia itse tehtyä sitrusmarmelaadia, joten pakkokin upottaa sellaista vähän leivonnaisiin;D
PoistaVoi vitsit, miten herkullisen näköisiä :)
VastaaPoistaMelissa:Kiitos ihanainen, kuulemma olivat tosi hyviä:)
PoistaHyvältä näyttää! :)
VastaaPoistaKanelitytön Kakkuparatiisi: Kiitos, olikin kuulemma hyviä:)
PoistaCitrus i bakverk så jättegott!
VastaaPoistaHovkonditorn: jag älskar citrus i bakverk:)
PoistaMiten sä raaskit olla maistamatta, näyttää niin hyviltä! Tykkään just tuollaisista menevistä kakuista, joissa on joku yllätysherkku piilossa.
VastaaPoistaRiitta: no kun kaapissa on kesävaatteet jotka kiristää, ja nyt jo on melkein kesävaatesää. Näistä tykättiinkin tosi paljon:)
PoistaOlet aika sitkeä kun jaksat leipoa, mutta et syö itse! Sitruunainen maku kuulostaa herkulliselta .
VastaaPoistaLumo: hih, tuossa edellisessä kommentissa tuli jo selväksi miksi;D Tässä ei itse asiassa ollut sitruunaista makua, vaan enemmänkin appelsiinista makua, ja pomeranssi antoi myös ihanan makulisän:)
PoistaHarmi, että asut niin kaukana!
VastaaPoista