Kun tein Appelsiineja ja Hunajaa-blogin 10. vuoden synttäripostauksen, oli kurpitsakakkusten päälle laittamani taatelitoffeekuorrutus niin namia, että syntyi idea tehdä samoista aineksista namusia, jotka sopivat mainiosti joulunkin herkkuihin. Tein 2 erilaista versiota, ja pallosista tuli todella herkullisia. Kun tarjoilin näitä sain paljon kehuja, joten tästäkin taitaa tulla sellainen vakioresepti. Näihin tulee aivan himo!
Taatelipallonamut kertaa kaksi (20-25 kpl)
Perusmassa
- 20 taatelia (käytin Medjoul-taateleita)
- 3 rkl taatelisiirappia (voi korvata tavallisella tummalla siirapilla)
- ripaus suolaa
- 1,5 dl kookoshiutaleita
- 1 tl vaniljauutetta
- 3 rkl kookosöljyä
Suklaiset taatelipallot
- puolet perusmassasta
- 3 rkl kookoshiutaleita
- 1 , 5 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl instant-kahvia
- ripaus suolaa
- ripaus chilihiutaleita ( voi jättää pois)
- kaakaojauhetta päälle
Maapähkinäiset taatelipallot
- puolet perusmassasta
- 2 rkl maapähkinävoita
- ripaus suolaa
- 4 rkl kookoshiutaleita
- 1 tl piparimaustetta
- kookoshiutaleita päälle
Valmista ensin perusmassa: liota taateleita lämpimässä vedessä kunnes taatelit ovat pehmenneet kunnolla. Valuta taatelit ja poista niistä kivet. Jauha perusmassan ainekset kunnes niistä tulee tasainen massa. Anna massan jähmettyä jääkaapissa, jonkun aikaa.
Suklaisia taatelipalloja varten tarvitaan puolet perusmassasta, johon lisätään kookoshiutaleita, kaakaojauhetta , instant-kahvia, ripaus suolaa ja chiliä. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi , ja muodosta massasta pieniä pallosia. Kieritä palloset kaakaojauheessa.
Maapähkinäisiä taatelipalloja varten tarvitaan toinen puoli perusmassasta , johon sekoitetaan maapähkinävoita, kookoshiutaleita ja piparimaustetta. Käytin maapähkinävoita johon ei ole lisätty mitään. Jos palloset eivät maistu tarpeeks makeilta, voi niihin lisätä makeutta toivotussa muodossa.
Säilytä taatelipallonamuja jääkaapissa.
Hurjan hyviä....
Tuoreita taateleita Jerusalemin torilla. Vielä rypyttömistä taateleista irtoaa kuori helposti, ja sisus on pehmeää ja makeaa:)
Hurjan hyviä....