Olen viime aikoina rakastunut uudelleen tattariin... Tattaria olen käyttänyt vuosia, mutta etupäässä vihreää tattaria, ja blogissa onkin monta ohjetta joissa on käytetty vihreää tattaria. Mutta paahdettu tattari on jäänyt täällä blogissa vähemmälle huomiolle, vaikka paahdettu tattari on niin hyvää. Muistan miten lapsuudessani meillä oli joskus uunissa haudutettua tattaripuuroa, ja kun siihen lisäsi hieman voita, niin voi että se oli hyvää. Värikästä Vegeä -keittokirjassa oli salaattiohje tattarilla, ja sen myötä löysin uudestaan paahdetun tattarin, jota olen viime aikoina käyttänyt paljonkin. Tattaria on niin helppo lisätä salaatteihin: sitä tarvitsee vain liottaa , siivilöidä ja sen voi lisätä salaatteihin.
Ihana tattarisalaatti
- 2 dl tattaria
- vettä liottamiseen
- 8 kirsikkatomaattia
- 2 kevätsipulin vartta
- paistettuja kesäkurpitsakuutioita ( tai tuoretta kurkkua kuutioina)
- 1 porkkana karkeana raasteena
- korianterin lehtiä
- ripaus chilihiutaleita ( jos käytetään chiliöljyä tämä jää pois)
- kastikkeeseen: 2 rkl oliiviöljyä, (tai chiliöljyä) 1 sitruunan mehu, suolaa maun mukaan, ripaus mustapippuria, hieman juoksevaa hunajaa
- (1 rkl öljyä paistamiseen )
Liota tattaria muutama tunti , kunnes tattarijyvät ovat pehmenneet. Pehmenemistä voi nopeuttaa lisäämällä hieman lämpimämpää vettä liotusveteen.
Kun tattarijyvät ovat pehmenneet, anna veden valua pois lävikössä. Tattarin voi tässä vaiheessa lisätä salaattin, mutta itse tykkään paahtaa tattaria jonkun aikaa pannulla, pienessä tilkassa öljyä, ennen salaattiin lisäämistä.
Pilko kirsikkatomaatit 4 osaan, paloittele kevätsipulin varret, raasta porkkana karkeaksi raasteeksi, tai tee porkkanasta pieniä kuutioita. Kesäkurpitsan tilalle voisi kuutioida kurkkua, mutta edellisen postauksen kesäkurpitsaruuasta jäi jäljelle muutama kuoreton kesäkurpitsa, ja parin päivän kuluttua huomasin mielenkiintoisen asian: kun kesäkurpitsasta poistetaan kuoret, ja kuorettomat kesäkurpitsat säilötään muutaman päivän ajan jääkaapissa, ovat ne kuivuneet niin että niissä ei enään ole kesäkurpitsalle tyypillistä kosteutta. Kuorettomasta ja kuivahkosta kesäkurpitsasta saakin tehtyä rapeahkoja kuutioita paistamalla niitä öljyssä.
Lisää tattaria kasvisten joukkoon, sekoita kastike ja lisää se salaattiin. Lisää lopussa vielä tuoretta korianteria salaatin joukkoon.
Namskis:)
Pilko kirsikkatomaatit 4 osaan, paloittele kevätsipulin varret, raasta porkkana karkeaksi raasteeksi, tai tee porkkanasta pieniä kuutioita. Kesäkurpitsan tilalle voisi kuutioida kurkkua, mutta edellisen postauksen kesäkurpitsaruuasta jäi jäljelle muutama kuoreton kesäkurpitsa, ja parin päivän kuluttua huomasin mielenkiintoisen asian: kun kesäkurpitsasta poistetaan kuoret, ja kuorettomat kesäkurpitsat säilötään muutaman päivän ajan jääkaapissa, ovat ne kuivuneet niin että niissä ei enään ole kesäkurpitsalle tyypillistä kosteutta. Kuorettomasta ja kuivahkosta kesäkurpitsasta saakin tehtyä rapeahkoja kuutioita paistamalla niitä öljyssä.
Lisää tattaria kasvisten joukkoon, sekoita kastike ja lisää se salaattiin. Lisää lopussa vielä tuoretta korianteria salaatin joukkoon.
Namskis:)
Kastikkeen öljynä käytin PR-tuotteena saamaani Alavuden Öljypuristamon ihanaa chiliöljyä, joka antoi kivasti poltetta salaatille.
Tattaria ja kesäkurpitsakuutioita jäi vielä yli, ja niistä tuli pannulla paistettuna tosi herkullista:) Lisäsin tähän myös persiljatahnaani (persiljaa, valkosipulia, chiliä).
Buckwheat! What a delightful savory surprise. I never think to cook with it, since I usually just recall unpleasant memories of mealy, dusty kasha from childhood. This looks like it would correct all those past experiences, being so fresh and vibrant. I'll give it a try.
VastaaPoistaHannah: Buckwheat is really good:) I just soak it, put it to dry, then fry a bit in the pan, and it is perfect for salads. I have actually good buckwheat memories from my childhood, in the form of a oven baked porridge, which was so delicious.
PoistaDet ser så fräscht och gott ut!
VastaaPoistaKatarina:Tack, det är också riktigt gott och fräscht:)
PoistaMä löysin myös tattarin tänä vuonna uudelleen! Ölen myös tehnyt salaattia noin ja sienirisoton tapaan nam.
VastaaPoistaPetra: Tattari on kyllä niin hyvää, olen ihan jäänyt nyt koukkuun tuohon paahdettuun tattariin:)
PoistaIhanan värikäs ja varmasti myös ruokaisa salaatti <3 Kaunista iltaa sinulle Jael!
VastaaPoistaOuti:Kiitos,värikäs ja herkullinen ❤💚🧡Oukein kaunista iltaa sinullekin Outi ❤
PoistaI love the texture and wholesomeness of buckwheat too! This looks delicious :D
VastaaPoistaLorraine:It really is a lovely alternative to rice etc. Thank tou, this salad was so tasty 💚💚
PoistaTattaria en ole juurikaan käyttänyt. Blogipäivityksesi antoi inspistä, kiitos! Hyvää viikonloppua!
VastaaPoistaTarja:Kiva jos tästä tuli inspistä, tattari on niin ❤Hyvää tiistaita sinulle
Poista