Täällä oli viikko sitten vielä aika kylmää: vuoden talvinen episodi joka kesti noin 1.5 viikkoa, ja siinä oli se tämän vuoden "talvinen" sää. Keitto aina lämmittää, ja tein tällä kertaa bataattikeittoa johon lisäsin punaisia linssejä ja tahinia. Tahini tosiaankin sopii keittoihin, ja ei mene miksikään kun keittoa lämmittää uudelleen. Tahini tekee keitosta ihanan samettisen:) Tässä, kuten muissakin jutuissa missä käytän tahinia, käytän aina kuorituista seesaminsiemenistä tehtyä tahinia. Kuorimaton seesami on terveellisempää, mutta siinä on hieman kitkerää makua, joten mieluiten kuorituista seesaminsiemenistä tehtyä tahinia.
Samettinen bataattikeitto tahinilla
- 1 bataatti
- 1 porkkana
- 1 dl punaisia linssejä, liotettuna
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 tl yrttimaustetta
- 1 rkl soijakastiketta
- ripaus mustapippuria
- 4 rkl tahinia
- 2 litraa vettä
Keitto on tosi helppotekoinen: bataatti ja porkkana kuoritaan ja paloitellaan, minkä jälkeen kaikki ainekset, tahinia lukuunottamatta, keitetään kattilassa. Keiton aineksia keitetään kiehumispisteeseen saakka, minkä jälkeen kattila peitetään kannella, lämpö lasketaan pienelle, ja ainekset saavat kiehua puolisen tuntia, kunnes kaikki ainekset ovat pehmenneet.
Keiton annetaan hieman jäähtyä, minkä jälkeen kaikki ainekset laitetaan tehosekoittimeen (tai soseutetaan sauvasekoittimella), ja tahini lisätään ainesten joukkoon sekoittamisvaiheessa. Soseutettu keitto kaadetaan uudelleen kattilaan, ja keiton annetaan kiehua tarjoiluvalmiiksi.
Keitto on hyvää myös uudelleen lämmitettynä. Keitto on ravitseva ja täyttävä:)
Torilla bongasin herneitä. Vielä liian kalliita, Talvisen episodin rankkasateet aiheuttivat vahinkoa myös maataloudelle,mikä näkyy joidenkin kasvisten hinnannousuna.
Tähän aikaan vuodesta yrtit ovat parhaimmillaan.
Hatsapuri-koju torilla. Miehillä oli eri tavoin täytettyjä leivonnaisia, ja kun sanoin etten ole ennen nähnyt tämän muotoisia hatsapureja, sanoi hän että hän oli keksinyt niille uuden muodon;D
Så gott med värmande soppa! Ha en fin helg.
VastaaPoistaKatarina: Tack, det blev mycket gott:) Ha en bra veckoslut:)
PoistaIhanan kuuloinen keitto!
VastaaPoistaJa nämä torikuvasi on aina niin houkuttelevia. Nuo oliivit! 🤩
Paula:Kiitos paljon:) Ja torilla tekee aina mieli ottaa kännykkä esille, ja napsia kuvia, sen verran innostava paikka:) Oliivit:) Itse kyllä tykkään ostaa ei valmiiksi marinoituja oliiveja, ja lisätä niihin makuja sitten itse kotona:)
PoistaNam nam kun näyttää herkulliselta keitolta! Voi miten komeita toripöytiä! Leppoisaa viikonloppua♥
VastaaPoistaThat soup sounds like a perfect balance of all the right things! Sweet and salty, richness and light, soothing with a hint of spice... That's an unbeatable combination right there.
VastaaPoistaOi mikä soppa! Minulla on purkin pohjalla vielä vähän sitä tuomaasi laadukasta tahinia, kasviskeittoon aion kokeilla nyt minäkin!
VastaaPoistaTodella herkullisen kuuloinen keitto, ja kiitos tahini-vinkistä! Kuulostaa toimivalta. Ja siis hei läähpuuh noita yrttivihtoja - saispa täälläkin noin reiluja puskia.
VastaaPoista