Sivut

perjantai 10. tammikuuta 2020

Sitruunainen oliivitahna

Tämä mielettömän hyvä  sitruunainen ja yrttinen oliivitahna syntyi ihan vahingossa, kun yhdistin muutamia jämiä.  Tahnasta tuli niin hyvää  että tein sitä uudestaan,  jotta saisin sen tallennettua tänne blogiin.  Rakastan tahnoja! Ja tästä tuli uusi suosikkini, jota teen takuulla useinkin. On herkullista leivän päällä,  salaateissa,  pizzapohjan päällä  ja vaikka pastan kanssa.

Sitruunainen oliivitahna
  • 2 dl vihreitä kivettömiä oliiveja. Jos oliiveja ei ole säilötty öljyssä,  lisää 1 rkl oliiviöljyä
  • nippu korianteria
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus mustapippuria
  • 1.5 tl kuivattua oreganoa

Jauha kaikki ainekset tahnaksi. Säilytä tahna jääkaapissa, lasipurkissa, korkeintaan puolentoista viikon ajan.  Tosin purkki varmaan tyhjenee sitä ennen;D Sitruunamehun sijaan  voi käyttää säilöttyä sitruunaa, joka tekee tahnasta vieläkin paremman. 
Niin hyvää:)

17 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä ja varmasti maistuu myös:) Mukavaa viikonloppu<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivikki:Kiitos, oli tosi hyvää, ja oikein hyvää tulevaa viikonloppua sinullekin:)

      Poista
  2. Voi vitsit miten hyvältä näyttää, ihanan väristäkin. Herkullista viikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OUti:Voi kiitos, tämä onkin tosi hyvää:) OIkein ihanaa viikonloppua sinullekin Outi:)

      Poista
  3. Tuota on kokeiltava, tykkään niin oliiveista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne: Kiitos, oliivit ovat kyllä niin :) Toivottavasti tykkäät:)

      Poista
  4. Hyvää tätä vuotta :)
    Nyt laitoit taas sellaisen reseptin, jota on ihan pakko kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuplaespresso:Kiitos samoin:) Toivottavasti tykkäät jos teet:)

      Poista
  5. Tahnojen ystävä kiittää! Jääkaapissa puoli purkkia mustia oliiveja, onnistuisikohan niistä tämä tahna samalla reseptillä tehtynä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli-Hannele:Tahnat ovat kyllä niin:) Hmmm, en osaa sanoa kun olen te´hnyt vain vihreillä oliiveilla , ja mustilla on vähän eri maku, mutta voishan sitä kokeilla.

      Poista
  6. Kuulostaa kyllä ehdottoman hyvältä. Eihän tässä ehdi kun kokkailemaan sun reseptejä pelkästään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nanna: Voi kiitos ihanainen:) Tämä on kyllä hurjan hyvää:)

      Poista
  7. Aijaijai, tämä kuulostaa niin ihanalta ja näyttääkin. Teen heti purkillisen viikonloppuna! Voi olla, ettei maanantaina olekaan enää mitään jäljellä :D

    VastaaPoista
  8. Birgitta:Kiitos ihanainen, tosi hyvää olikin, olen tehnyt jo monta kertaa:) Tämä tosiaankin loppuu nopeasti.....

    VastaaPoista
  9. Perfect pesto for winter! Much as I love basil, it just doesn't suit the colder months as well. This is just the thing to fit the bill.

    VastaaPoista