Tämä mielettömän hyvä sitruunainen ja yrttinen oliivitahna syntyi ihan vahingossa, kun yhdistin muutamia jämiä. Tahnasta tuli niin hyvää että tein sitä uudestaan, jotta saisin sen tallennettua tänne blogiin. Rakastan tahnoja! Ja tästä tuli uusi suosikkini, jota teen takuulla useinkin. On herkullista leivän päällä, salaateissa, pizzapohjan päällä ja vaikka pastan kanssa.
Sitruunainen oliivitahna
- 2 dl vihreitä kivettömiä oliiveja. Jos oliiveja ei ole säilötty öljyssä, lisää 1 rkl oliiviöljyä
- nippu korianteria
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl sitruunamehua
- ripaus mustapippuria
- 1.5 tl kuivattua oreganoa
Jauha kaikki ainekset tahnaksi. Säilytä tahna jääkaapissa, lasipurkissa, korkeintaan puolentoista viikon ajan. Tosin purkki varmaan tyhjenee sitä ennen;D Sitruunamehun sijaan voi käyttää säilöttyä sitruunaa, joka tekee tahnasta vieläkin paremman.
Niin hyvää:)
Låter mycket fräscht och gott!
VastaaPoistaTack Katarina, det blev jätte gott:)
PoistaNäyttää hyvältä ja varmasti maistuu myös:) Mukavaa viikonloppu<3
VastaaPoistaPäivikki:Kiitos, oli tosi hyvää, ja oikein hyvää tulevaa viikonloppua sinullekin:)
PoistaVoi vitsit miten hyvältä näyttää, ihanan väristäkin. Herkullista viikonloppua sinulle Jael <3
VastaaPoistaOUti:Voi kiitos, tämä onkin tosi hyvää:) OIkein ihanaa viikonloppua sinullekin Outi:)
PoistaTuota on kokeiltava, tykkään niin oliiveista.
VastaaPoistaHanne: Kiitos, oliivit ovat kyllä niin :) Toivottavasti tykkäät:)
PoistaHyvää tätä vuotta :)
VastaaPoistaNyt laitoit taas sellaisen reseptin, jota on ihan pakko kokeilla.
Tuplaespresso:Kiitos samoin:) Toivottavasti tykkäät jos teet:)
PoistaTahnojen ystävä kiittää! Jääkaapissa puoli purkkia mustia oliiveja, onnistuisikohan niistä tämä tahna samalla reseptillä tehtynä?
VastaaPoistaHeli-Hannele:Tahnat ovat kyllä niin:) Hmmm, en osaa sanoa kun olen te´hnyt vain vihreillä oliiveilla , ja mustilla on vähän eri maku, mutta voishan sitä kokeilla.
PoistaKuulostaa kyllä ehdottoman hyvältä. Eihän tässä ehdi kun kokkailemaan sun reseptejä pelkästään!
VastaaPoistaNanna: Voi kiitos ihanainen:) Tämä on kyllä hurjan hyvää:)
PoistaAijaijai, tämä kuulostaa niin ihanalta ja näyttääkin. Teen heti purkillisen viikonloppuna! Voi olla, ettei maanantaina olekaan enää mitään jäljellä :D
VastaaPoistaBirgitta:Kiitos ihanainen, tosi hyvää olikin, olen tehnyt jo monta kertaa:) Tämä tosiaankin loppuu nopeasti.....
VastaaPoistaPerfect pesto for winter! Much as I love basil, it just doesn't suit the colder months as well. This is just the thing to fit the bill.
VastaaPoista