Olen ollut hieman kiireinen viime aikoina, mutta aikaa löytyi tämän ihanan salaatin tekoon. Tähän tuli vähän sitä mitä jääkaapista löytyi, ja lopputulos oli tosi hyvä. Kikherneillä salaatista tulee kivasti täyttävä. Halusin kikherneiden kanssa jotain kovaa, joka luo kontrastin sisältä pehmeille kikherneille, ja porkkana onkin täydellinen sellaiselle. Kaiken kruunaa aivan ihana tahini-misokastike.
Kikhernesalaatti tahini-misokastikkeella
- 3 dl keitettyjä kikherneitä (minulla purkista..)
- 1 porkkana
- ½ vihreä chilipippuri
- 1 punainen paprika
- ½ punasipuli
- vihreää salaattia muutama lehti (käytin Roomansalaattia)
- ½ tl paprikaa
- ½ rkl öljyä
- 3 rkl vaaleaa (kuorituista seesamisiemenistä tehtyä) tahinia
- 1 rkl misoa
- 1 rkl soijakastiketta
- noin 1 rkl riisi-tai muuta etikkaa
- 1 siirappia tai muuta makeutusta (minulla taatelisiirappia)
- 1 valkosipulin kynsi
- pieni pala inkivääriä
- vettä
Kikherneet: valutin purkissa olleet kikherneet kunnes ne olivat kuivuneet . Tässä vaiheessa poistin myös mahdollisimman paljon kikherneiden kuoria, sillä kuorettomina kikherneet ovat vatsaystävällisempiä. Öljy lämmitetään pannulla , ja kikherneet lisätään pannuun. Lisää myös paprikajauhe nyt pannuun. Kikherneiden annetaan hieman ruskistua kuumalla pannulla, aina välillä sekoittaen , muutaman minuutin ajan.
Salaatti: Porkkana ja paprika kuutioidaan pieniksi kuutioiksi. Sama tehdään vihreälle chilille, mutta suurin osa siemenistä poistetaan ettei salaatista tule liian tulista. Punasipuli leikataan ohuiksi siivuiksi. Salaatti leikataan hienoiksi suikaleiksi chiffonade-tyyliin. Vihannekset yhdistetään ja sekoitetaan hyvin. Lisää myös jäähtyneet kikherneet salaattiin.
Kastike: Blendaa tahini, miso, soijakastike, etikka, siirappi , valkosipuli ja inkivääri tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää vettä sen verran että kastikkeesta tulee löysähköä.
Lisää kastike salaattiin ennen tarjoilua.
Niin hyvää!
Herkullisen salaatti! Tuo kastike etenkin kuulostaa siltä, että se toimii lähes minkä tahansa kasviksen kanssa. <3 Kopioin talteen.
VastaaPoistaRiitta:Tosi hyvää onkin, tykkään tällaisista täyttävistä salaateista jotka käyvät lounaasta 💚Ja kastike tosiaankin sopii moneen.
PoistaVoi miten herkullisen näköinen salaatti. Olen nyt lähiaikoina syönyt paljon linssejä ja kikherneitä, kun niissä on paljon rautaa ja pitäisi saada noita veriarvoja ylöspäin.
VastaaPoistaIhanaa loppuviikkoa sinulle Jael <3
Outi:Kiitos Outi, onkin tosi ihana salaatti 🥗💚Linssit ja pavut onkin ihania,ja kun en syö lihaa niin tulee syötyä niitä paljonkin 💚Kiitos samoin sinulle Outi 💚
PoistaKikherneet on ihan kivoja, mutta tosiaan se kuoriminen - yksi kerrallaan plop, plop, plop, plop, plop, plop,... aarrrgggghhhhhh :)
VastaaPoistaTuplaespresso:Kikherneet💚Mutta sehäm käy ihan nopeasti kun ne ovat vedessö, ja sormin käpelöi niin kuoret irtoaa tosi helposti. Enkä yleensä tee niim kuin vain osalle,mutta jos teen hummusta niin yritän poistaa kaikki kuoret 💚
PoistaKäytän kikherneitä niin harvoin, että en ole hoksannut noin helppoa tapaa. Kiva kun taas oppi jotain uutta :) Täytyy tehdä noin kun seuraavan kerran valmistan hummusta tms.
Poista:)
PoistaSå fräscht och gott!
VastaaPoistaTack Katarina, det var nog så gott 💚🥗
PoistaHerkullisen näköinen salaatti. Ensimmäistä kertaa maistelin kikherneitä Maltalla suoraan pellosta. Tykkäsin. Saapasmaasta toin tullessani kuivattuja Ceci di tipo Messicano. Niiden liottelu on vielä hakusessa. Kuinka kauan suosittelisit sitä?
VastaaPoistaLissu:Kiitos💚minäkin maistoin suoraan pellosta toissa kesänä, tai ketäsin, tosin ne olivat jo kuivuneet pellolla. Se liottelu riippuu siitä kauanko ovat olleet kuivia. Esim. ne pellolta poimimani, jo kuivuneet kikherneet olivat niin tuoreita että parin tunnin liotus riitti, mutta suosittelisin liottamaan yön uli
PoistaThis is exactly my kind of dish! I would be very happy if I could eat this very salad every single day of the week. So fresh, flavorful, and healthy!
VastaaPoistaHannah:I can imagine that 💚🥗This salad is so tasty and filling too, so I too could eat it almost every day 😏💚
Poista