Lapsena äidinisäni vei lähes samanikäisen serkkuni ja minut joskus Kluuvikadun ihanaan Fazer-kahvilaan. Ne olivat ihan maagisia hetkiä:) Minulla oli kaksi suosikkia: tumma perunaleivos ja bebe-leivos. Mutta enemmän kyllä pidin perunaleivoksesta. Tein minikokoisia perunaleivoksia, jotka oli tarkoitus viedä yhteen paikkaan jonne en lopulta mennytkään. En voi tällaisia herkkuja pitää kotona, sillä olisi vaikeaa olla syömättä niitä. Vein niitä torin tuttuun pikku kahvikauppakahvilaan. ja siellä niistä tykättiin paljonkin. Tarjosin niitä suurinpiirtein jokaiselle kahvinostajalle;D Näissä pikku perunaleivoksissa käytin K-Ruoka-sivustolla olevaa ohjetta, mutta pienin muutoksin. Laitan tänne alkuperäisen ohjeen, ja omat eri ainekseni sulkuihin. Strösseleitä ei ollut tarpeeksi, joten osan kierittelin kaakaojauheessa.
Minikokoiset perunaleivokset
Kääretorttulevy:
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- ½ dl vehnäjauhoa (vehnäjauhojen sijaan käytin jauhettua mantelia)
- ½ dl perunajauhoa
Muut ainekset:
- 120 gr Fazerin taloussuklaarouhetta ( minulla oli tavallista tummaa suklaata)
- 100 gr voita (voin määrä hieman hirvitti näissä, joten laitoin vain noin 70 gr voita)
- ½ dl kaakaojauhetta
- 1 dl tomusokeria
- ½ dl vadelmahilloa (käytin vadelmahillon sijaan tekemääni kirpeää sitrushilloa, jonka olin keittänyt pomeransseista ja appelsiineista , eli kuin Bitter Orange Marmalade. Minusta kirpeä hillo sopi tosi kivasti näihin)
- 2 rkl rommia
- suklaaströsseliä koristeluun.
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.
- Levitä taikina pellille, noin puolen pellin kokoiseksi levyksi. Paista uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia. Kumoa levy leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
- Sulata suklaa mikrossa. Sulata myös voi. Hienonna kääretorttulevy monitoimikoneessa. Lisää suklaa ja voi. Pyöräytä koneella muutama kierros. Lisää kaakaojauhe, hillo, tomusokeri ja rommi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa.
- Leivo taikina tangoksi ja jaa 16 yhtä suureen osaan. (koska tein minikokoisia perunaleivoksia, niitä oli enemmän, en laskenut mutta yli 20 ainakin...) Pyörittele soikeiksi leivoksiksi. (Halutessasi voit tehdä pyöreitä ja puolet pienempiä leivoksia suupaloiksi.) Kieritä leivokset suklaaströsseleissä ja nosta paperivuokiin. Paina veitsellä kolme viivaa leivoksen pintaan. Anna leivosten vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoamista.
En ole varmaan koskaan maistanut perunaleivoksia! Pienenä halusin aina kahvilassa jonkin hedelmäisen leivoksen :)
VastaaPoistaIhanaa iltaa sinulle Jael <3
Outi: Nuo ovat niin hyviä ja helppotekoisia. Hedelmäisetkin leivokset ihania, vaikka mansikkaleivos, nam:) Ihanaa uutta alkavaa viikkoa Outi.
PoistaHyvä idea tehdä näistä pienempiä, vähän kuin petit fourseja! :-) Täytyy pitää ohjeesi mielessä, voisin tehdä näitä joskus äidilleni, jonka suurta herkkua perunaleivokset ovat.
VastaaPoistaRiitta:tosiaankin ,nuohan ovat aika tuhteja joten suupalan kokoinen on sopivampi. Perunaleivokset ovat herkkua.
PoistaVoi miten hauskan näköisiä:) Minä en perunaleivoksista ollutkaan ennen kuullut:) Mukavaa maaliskuuta❤
VastaaPoistaPäivikki:Kiitos:) Jotenkuten luulin että kaikki tuntevat perunaleivokset, kun niitå on aina ollut Fazerilla... Kiitos samoin sinulle ihanainen:)
PoistaPotato cakes! They're so creative and incredible cute. It looks like the perfect thing to serve at a party, since kids and adults alike are sure to love them.
VastaaPoistaHannah:Thank you:) These were indeed good and so yummy- This is a pastry I used to love as a kid:) ANd it can easily be veganized too:)
PoistaSå fina och säkert jättegoda!
VastaaPoistaKatarina:Tack så mycket snälla du:)
PoistaTulipa hauskoja muistoja mieleen näistä! Ihan ekoilla treffeillämme Antin kanssa menimme Fazerin kahvilaan ja nautimme perunaleivokset <3 Näitä voisi tehdä jonkun vuosipäivän kunniaksi <3
VastaaPoistaHeli:Vau, onpa sinulla kivat muistot perusnaleivoksista:) Nämä ovatkin tosi kivoja tarjottavia:)
PoistaNäitä on ihan pakko tehdä Suomessa, siellä on paremmat mahdollisuudet ja tarvikkeitakin kotona valmiina. Täällä alkaa aika käydä pikkuhiljaa vähiin. Perunaleivokset kuuluivat suosikkeihini Tampereella opiskeluaikana, siitä on ehtinyt kulua ruhtinaallisesti aikaa.
VastaaPoistaSuomalainen Kyproksella: Täällä taas löytyi kivasti tarvikkeet, mutta varmaan kotikeittiössä parempi tehdä.Ja voi, Kyproksella (ja täällä lämpenee) ja pian kuihtuu kaunis luonto pois. Perunaleivokset ovat kyllä tosi nameja:)
PoistaJoskus kauan sitten ostimme välitunnilla näitä Lahden yksityisen tyttölyseon lähellä olevasta kioskista. Nyt maailmalla olen usein kaivannut niitä. Ilokseni niitä on ilmeisesti helppo tehdä. Kiitos!
VastaaPoistaMiri