Sivut

perjantai 29. toukokuuta 2020

Valkoviinissä haudutetut kirsikkatomaatit ja kuvakastastrofi

Syön aika harvoin pastaa , mutta kun syön,  usein teen siitä hieman piirakkamaista,  ihanaa makaroonilaatikkoa, Täällä nyt vietettävään Shavuot-juhlaan kuuluvat kaikenlaiset  juustoiset herkut, niin suolaiset kuin makeatkin,  ja olin taas tehnyt ihanaa makaroonilaatikkopiirakkaani, kuten sitä kutsun.  Olin siirtämässä kuvia    tietokoneelle, ja vahingossa  poistin kuvat ennenkuin  ne olivat siirtyneet  tietokoneelle. Apua! Miten saan kuvat takaisin.... Latasin jonkun ohjelman jonka piti palauttaa poistetut kuvat, mutta eipäs se onnistunutkaan. Sinne hävisivät myös kuvat vegaanisesta suklaa-kirsikkajuustokakustani,  nyyh. Otin jämistä muutaman kamalan kuvan,  mutta olin juuri tehnyt ihania  viinissä haudutettuja  kirsikkatomaatteja , joten  laitan tänne nyt molemmat ohjeet.

Valkoviinissä  haudutetut kirsikkatomaatit
  • 15-20 kirsikkatomaattia
  • 3 rkl oliiviöljyä 
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 4  tai enemmän  valkosipulin kynttä
  • ripaus suolaa
  • 1 tl yrttimaustetta
  • ½ tl chiliä tai paprikaa
  • pieni pala fetajuustoa (ei välttämätön)
Laita kaikki ainekset paistokasariin,  ja kypsennä ensin korkealla lämmöllä,  kunnes seos alkaa poreilla. . Laske lämpö minimiin,   peitä pannu kannella,  ja anna kirsikkatomaattien hautua liemessä kunnes liemi on kiehunut kokoon paksuhkoksi kastikkeeksi.

Kastike ja tomaatit  ovat aivan ihania:) Kastike on niin maukasta. Tarjoile vaikka vihersalaatin kanssa, leivän päällä tai pastan kanssa.
Nam nam:)
Tämä on niin hyvää..
Ja makaroonilaatikkopiirakkani.... Kyllä harmitti ne hävinneet kuvat ,  ja   jämistä ei saanut mitenkään hyvää kuvaa...

Makaroonilaatikkopiirakka
  • 200 gr pastaa (minulla oli Barillan fusillia)
  • 2 kananmunaa
  • 1 rasia raejuustoa
  • 1  dl parmesaani-tai pecorino-raastetta
  • 1 dl fetamuruja
  • 400 ml tomaattikastiketta (minulla kotitekoista tomaattikastiketta)
  • 2 tl yrttimaustetta
  • ripaus chiliä
  • ripaus suolaa
  • 1 tl paprikaa
  • 1.5 rkl oliiviöljyä
Teen tätä aina matalaan astiaan, ja jäähtyneenä tätä on helppo leikata palasiksi, joita voi sitten lämmittää vaikka seuraavana päivänä. 

Keitä pasta , mutta muutaman minuutti  alle ohjeajan. Laita pasta lävikköön jäähtymään hetkeksi, ja siirrä sitten vuokaan.  Lisää pastan joukkoon juustot, kananmunat ja mausteet, ja lopuksi  tomaattikastike.  Öljyä  piirakkavuoan pohja ja pinnat öljyllä   , ja  kaada seos vuokaan,  ja tasoita pinta lastalla. 

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Paista  makaroonilaatikkopiirakkaa  30-40 minuuttia, ,kunnes  ruuan pinta on saanut kivasti väriä.  Tarjoa makaroonipiirakkaa hieman jäähtyneenä,  vaikka salaatin seuraksi.

12 kommenttia:

  1. Ser så gott ut! Tråkigt när sådant händer.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina_: Var nog gott, men så synd om bilderna som inte mera finns...

      Poista
  2. Kaksi herkkua yhdessä, makaroonilaatikko ja piirakka :)
    Herkullista viikonloppua sinulle Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Hih, oikeastaanhan tuo ei mikään piirakka,mutta kun sen tekee matalaan vuokaan, niin on melkein piirakkamainen,ja niin hyvää:) Oikein hyvää alkavaa viikkoa sinulle:)

      Poista
  3. No, välillä sattuu... Tomaatit lähti hiukan samaan tapaan uuniin täälläkin. Täällä lounaisen Suomen kotipuutarhassa alkaa olla parsa-aika jo ohi, viimeisiä enää ohimennen suoraan suuhun. mk

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimetön: Välill sattuu,mutta tuo oli kyllä niin harmillista. Tomaatit niin hyviä sekä uunissa että noin. Parsaa, nam:) Täällä saa kivasti parsaa ympäri vuoden (vihreää parsaa) mutta liian harvoin sitä tulee ostettua.

      Poista
  4. Voi harmitus, been there done that ; ( Oi tuota tomaattisoosia mielelläni dippaisin maalaisleivällä, todella herkkua!

    VastaaPoista
  5. Kylläpä on herkullisen näköistä ruokaa! Annokset ovat mahtavia, keitätkö koko kylälle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaari3:kiitos❤Eihän tuo niin kamslan suuri annos ollut,sitä.meni muutaman päivän ajan salaatteihin ym.

      Poista
  6. My mouth is watering just thinking about this. I have an extra pint of cherry tomatoes on hand... Sounds like dinner tonight!

    VastaaPoista