Syön aika harvoin pastaa , mutta kun syön, usein teen siitä hieman piirakkamaista, ihanaa makaroonilaatikkoa, Täällä nyt vietettävään Shavuot-juhlaan kuuluvat kaikenlaiset juustoiset herkut, niin suolaiset kuin makeatkin, ja olin taas tehnyt ihanaa makaroonilaatikkopiirakkaani, kuten sitä kutsun. Olin siirtämässä kuvia tietokoneelle, ja vahingossa poistin kuvat ennenkuin ne olivat siirtyneet tietokoneelle. Apua! Miten saan kuvat takaisin.... Latasin jonkun ohjelman jonka piti palauttaa poistetut kuvat, mutta eipäs se onnistunutkaan. Sinne hävisivät myös kuvat vegaanisesta suklaa-kirsikkajuustokakustani, nyyh. Otin jämistä muutaman kamalan kuvan, mutta olin juuri tehnyt ihania viinissä haudutettuja kirsikkatomaatteja , joten laitan tänne nyt molemmat ohjeet.
Valkoviinissä haudutetut kirsikkatomaatit
- 15-20 kirsikkatomaattia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 4 tai enemmän valkosipulin kynttä
- ripaus suolaa
- 1 tl yrttimaustetta
- ½ tl chiliä tai paprikaa
- pieni pala fetajuustoa (ei välttämätön)
Laita kaikki ainekset paistokasariin, ja kypsennä ensin korkealla lämmöllä, kunnes seos alkaa poreilla. . Laske lämpö minimiin, peitä pannu kannella, ja anna kirsikkatomaattien hautua liemessä kunnes liemi on kiehunut kokoon paksuhkoksi kastikkeeksi.
Kastike ja tomaatit ovat aivan ihania:) Kastike on niin maukasta. Tarjoile vaikka vihersalaatin kanssa, leivän päällä tai pastan kanssa.
Nam nam:)
Tämä on niin hyvää.. |
Ja makaroonilaatikkopiirakkani.... Kyllä harmitti ne hävinneet kuvat , ja jämistä ei saanut mitenkään hyvää kuvaa...
Makaroonilaatikkopiirakka
- 200 gr pastaa (minulla oli Barillan fusillia)
- 2 kananmunaa
- 1 rasia raejuustoa
- 1 dl parmesaani-tai pecorino-raastetta
- 1 dl fetamuruja
- 400 ml tomaattikastiketta (minulla kotitekoista tomaattikastiketta)
- 2 tl yrttimaustetta
- ripaus chiliä
- ripaus suolaa
- 1 tl paprikaa
- 1.5 rkl oliiviöljyä
Teen tätä aina matalaan astiaan, ja jäähtyneenä tätä on helppo leikata palasiksi, joita voi sitten lämmittää vaikka seuraavana päivänä.
Keitä pasta , mutta muutaman minuutti alle ohjeajan. Laita pasta lävikköön jäähtymään hetkeksi, ja siirrä sitten vuokaan. Lisää pastan joukkoon juustot, kananmunat ja mausteet, ja lopuksi tomaattikastike. Öljyä piirakkavuoan pohja ja pinnat öljyllä , ja kaada seos vuokaan, ja tasoita pinta lastalla.
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Paista makaroonilaatikkopiirakkaa 30-40 minuuttia, ,kunnes ruuan pinta on saanut kivasti väriä. Tarjoa makaroonipiirakkaa hieman jäähtyneenä, vaikka salaatin seuraksi.
Ser så gott ut! Tråkigt när sådant händer.
VastaaPoistaKatarina_: Var nog gott, men så synd om bilderna som inte mera finns...
PoistaHyvältä näyttää.
VastaaPoistaUnelma:kiitos:) Hyvää olikin:)
PoistaKaksi herkkua yhdessä, makaroonilaatikko ja piirakka :)
VastaaPoistaHerkullista viikonloppua sinulle Jael!
Outi:Hih, oikeastaanhan tuo ei mikään piirakka,mutta kun sen tekee matalaan vuokaan, niin on melkein piirakkamainen,ja niin hyvää:) Oikein hyvää alkavaa viikkoa sinulle:)
PoistaNo, välillä sattuu... Tomaatit lähti hiukan samaan tapaan uuniin täälläkin. Täällä lounaisen Suomen kotipuutarhassa alkaa olla parsa-aika jo ohi, viimeisiä enää ohimennen suoraan suuhun. mk
VastaaPoistaNimetön: Välill sattuu,mutta tuo oli kyllä niin harmillista. Tomaatit niin hyviä sekä uunissa että noin. Parsaa, nam:) Täällä saa kivasti parsaa ympäri vuoden (vihreää parsaa) mutta liian harvoin sitä tulee ostettua.
PoistaVoi harmitus, been there done that ; ( Oi tuota tomaattisoosia mielelläni dippaisin maalaisleivällä, todella herkkua!
VastaaPoistaKylläpä on herkullisen näköistä ruokaa! Annokset ovat mahtavia, keitätkö koko kylälle?
VastaaPoistaKaari3:kiitos❤Eihän tuo niin kamslan suuri annos ollut,sitä.meni muutaman päivän ajan salaatteihin ym.
PoistaMy mouth is watering just thinking about this. I have an extra pint of cherry tomatoes on hand... Sounds like dinner tonight!
VastaaPoista