Ensi viikolla täällä taas vietetään shavuot-juhlaa, joka on yksi lempipyhistäni täällä, ja jota kutsun leikillisesti juustokakkupyhäksi, sillä silloin juustokakut ja kaikki juustoiset herkut ovat juhlan pääosassa. Shavuot osuu aina lähes samaan aikaan kuin helluntai, jonka juuret ovat tässä shavuot-juhlassa. Ennen juhlaa juustokakkuihin ym. ym. tulevat ainekset ovat joka paikassa tarjouksessa, ja tein jo etukäteen tällaisen juustoisen aprikoosikakun, joka on kuin kakun ja juustokakun välimuoto. Vein tästä suurimman osan taas ystävälleni, joka asuu samalla kadulla, ja kakusta tykättiin paljon. Yhden palan kanssa tosin sattui kommellus kun Evelyn oli jättänyt kakkulautasen keittiön pöydälle, ja hänen kissansa kävi syömässä suurimman osan kakkupalasta.....
Juustoinen aprikoosikakku
- 500 gr rahkan tapaista juustoa (minun juustossasi oli rasvaa 5%, mutta rasvan osuus voi olla myös suurempi. Sekoittamalla pari erilaista rahkaa tullaan lähelle tuota käyttämääni juustoa, Myös kermarahka kävisi tähän hyvin)
- 3 munaa
- ripaus vaniljauutetta
- 3 dl sokeria
- ½ dl oliiviöljyä
- 2.5 dl vehnäjauhoa
- 3 rkl Maizenaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 1/4 dl aprikoosihilloa
- öljyä vuoan voiteluun
- hieman tomusokeria koristeluun
Vatkaa munat ja sokeri, Lisää vatkattujen munien joukkoon juusto, öljy sekä vanilja, ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne käännelleen juustomassaan, niin että ne sekoittuvat hyvin keskenään.
Tein kakun English Cake-tyyppisessä vuoassa. Laiton vuokaan leivinpaperia, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Kaada puolet taikinasta vuokaan. ja lisää hillo niin että lusikalla levität sitä taikinan eri kohtiin. Jos hillo on liian paksua, ohenna sitä pienellä tilkalla vettä, Käytin tässä itse tekemääni aprikoosihilloa, jota oli helppo levittää taikinaan.
Kaada toinen puoli taikinasta vuokaan. Kakkua paistetaan 170 asteen lämmössä noin 50 minuutin ajan, tai kunnes keskelle työnnetty tikku tulee kuivana ulos. Paistamisen keskivaiheilla asetin foliopaperia kakun päälle, jotta pinta ei ruskistuisi liikaa. Kakun annetaan jäähtyä kunnolla, ja siirretään jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.
Hyvää oli:)
Pitkän ulkonaliikkumisajan aikana kaipasin ehkä eniten tuttua Carmel-toria, jotka suljettiin maaliskuun alussa. Ikävöin tuttua kahvikauppa-kahvilapistettä ja sen baristoja, joista tullut ystäviä. Huolestutti tuttujen torimyyjien puolesta, joille myynti on ainoa tulo, ja yli 2 kuukauden tauko kun kulut pitää maksaa ja tukea ei tule valtiolta, karsi pois joitakin torikojuja, jotka nyt ovat kiinni. Tämän kuvan vihanneskojussa työskennellyt tuttu torimyyjä Tal ei enään ole tuolla mutta koju pystyssä , ja ilahduin kun "mehumieheni", jolta haen välillä raikkaan smoothien, oli tutussa kojussaan.
Minkälaista rahkan tapaista juustoa pitäisi siis käyttää? En täysin käsittänyt että mikä tuote sopisi tähän.
VastaaPoistaUnknown: Siis ihan rahkaa. Kävin katsomassa Valion sivuilla ja yhdellä rahkalla on ainakin (taisi olla vaniljarahka mikä voisi käydä hyvin tähän) 7 % rasvaprosentti. Täällä käytetään rahkan tapaista juustoa jonka koostumus ehkä vähän pehmeämpää kuin normirahkan, ja rasvaprosentti tuo 5 % jota käytin tai 9 %- . Myös kermarahka voisi käydä hyvin tässä.
PoistaAhaa! No näyttääpä hyvältä, taidampa kokeilla viikonloppuna!
PoistaNam kun näyttää herkulliselta tuo aprikoosikakku! Kiitos ohjeesta! Monella yrittäjällä on nyt varmasti kovat ajat ja osalla toimeentulo on lakannut kokonaan, voimia heille! Leppoisaa viikon jatkoa sinne💕🌞
VastaaPoistaPäden Paja: Kiitos,tosi hyvää tuosta tulikin:) Korona on todellakin tehnyt paljon hallaa myös taloudellisesti, ja tuolla torilla se kyllä näkyikin, siellä mitataan kuume portilla, eikä päästetä liikaa ihmisiä kerralla sisälle, joten myynnit eivät niin hyviä vieläkään. Oikein hyvää viikon jatkoa sinullekin Päivikki:)
PoistaAh miten mehevän näköinen kakku - ei mikään ihme että houkutti kissankin varkaisille! :-D Voin vain kuvitella, että torimyyjillä on siellä vaikeat ajat, jotka jatkunevat vielä. :-( Toivon, että hallitukset kautta maailman tulevat yrityksiä reilusti vastaan nyt.
VastaaPoistaKyllä maistuisi täälläkin tuo herkkukakku! Muistan sinun aiemminkin puhuneen tästä juhlasta ja on tainut olla jotain juustokakkuohjettakin edellisinä vuosina täällä.
VastaaPoistaIhanaa juhlaa ensi viikoksi <3 ja kaunista tulevaa viikonloppua sinulle Jael <3
Onpa mehevän näköinen kakku. Ja nythän aprikoositkin on ihan parhaimmillaan. Tuosta taitaa tulla seuraava makea mun to-do-listalle ;)
VastaaPoistathank you for sharing recipe of delicious cake...love cheese.
VastaaPoistaHave a great day
Den ser så god och saftig ut!
VastaaPoistaYet again, you're reading my mind! I was just thinking about how long it had been since I enjoyed a good, juicy apricot, and how much I craved them. Seems a bit early for the season around here still, but I'll keep a close eye out to make this cake right away. :)
VastaaPoistaValiolta tuli markkinoille uusi kermarahka, se voisi olla oikein hyvä tähän - täytyypä testata!
VastaaPoistaOlen katsellut täällä nyt muutaman viikon Koko Britannia Leipoo -ohjelmaa ja miettinyt samalla, että pitäisiköhän kokeilla jotain pitkästä aikaa. No tämä ohjeesi tuli kuin tilauksesta, joten ensiviikon loppuna testaan uutta kakkua :)
VastaaPoistaToivottavasti siellä tilanne alkaa olla hallinnassa ja kauppa alkaa käydä kuten ennenkin.