Pienet espanjalaiset joululeivonnaiset, Marquesas de Almendra, saivat alkunsa Espanjan Toledon alueella, kun sikäläinen kondiittori alkoi vuonna 1924 myydä näitä leivonnaisia leipomossaan, ja pikku leivonnaisista tuli pian todella suosittuja, etenkin joulun aikaan. Kakkusista tulee mieleen marsipaani, etenkin jos näihin lisätään karvasmanteliaromia.
Näitä leivonnaisia löytyy Espanjassa valmiina kaupoissa, nimeltä "Pasta Marquesa", ja ne ovat yleensä neliskulmaisia minileivonnaisia. Minulla on kuvassa näkyvä 12 minileivonnaisen muotti, mutta yhtä hyvin nämä voi tehdä minimuffinivuoassa, tai sitten hieman isommassa muffinivuoassa. Ohjeen määrästä minulle tuli 18 minileivonnaista, mutta kaksinkertaistamalla ohjeen ainekset näistä voi tehdä hieman suurempia leivonnaisia. Alkuperäisissä espanjalaisissa ohjeissa on myös vehnäjauhoa, mutta vain pieni määrä, ja korvasin sen lisäämällä Maizenan määrää, jolloin näistä tuli gluteenittomia.
Gluteenittomat jouluiset mantelikakkuset
- 135 gr jauhettua mantelia
- 60 gr sokeria
- 60 gr tomusokeria (plus tomusokeria koristeluun)
- 30 gr Maizenaa
- ½ tl leivinjauhetta
- 2 keskikokoista kananmunaa
- 1 sitruunan kuoriraaste
- muutama tippa karvasmanteliaromia (jos haluaa marsipaanista makua)
- paperisia minimuffinivuokia
Kananmunat ja sokerit vaahdotetaan kuohkeaksi.(käytin sähkövatkainta). Lisätään sitruunan kuoriraaste, sekä karvasmanteliaromi , jos sitä käytetään.
Lisätään jauhettu manteli , vähän kerrallaan , edelleenkin vatkaimella. Näissä kakkusissa pitää käyttää jauhettua mantelia eikä valmista mantelijauhoa, josta rasva on lähes poistettu.
Lopuksi sekaan käännellään varovasti Maizena ja leivinjauho, kunnes kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneet.
Lisää lusikalla taikinaa pikkuvuokiin, ja paista mantelikakkusia , noin 20 minuutin ajan , (leivonnaisten koosta riippuen) 180 asteen lämmössä.
Valmiiden kakkusten päälle sirotellaan tomusokeria.Pikku kakkusia säilytetään kannellisessa astiassa. Nämä ovat oikeastaan namun ja leivonnaisen välimuoto, ja aivan ihania, ja pieni kakkunen maistuu kahvin tai vaikka liköörilasillisen kanssa:)
Nämä on varmasti herkullisia! Mukavaa viikonloppua❤️
VastaaPoistaPådem Paja:Tosi herkullisia ❤Kiitos samoin sinulle hyvää viikonloppua ja joulun odotusta 🎄🎅❤
PoistaNo onpa hauska leivontapelti, neliökolot taikinalle :) Reseptikin kuulostaa oikein hyvältä.
VastaaPoistaTuplaespresso:Tuo Chicago Metallic-vuoka onkin ihana,ostin vuosia sitten, ja olin ihan unohtanut sen, ja sopi näihin täydellisesti. Kiitos, aivan ihania nämä pikku leivonnaiset ❤Mukavaa joulun odotusta sinulle ❤🎅🎄
PoistaArvelinkin, että mantelia tulee :) Ihanan näköisiä ja varmasti herkullisia leivonnaisia. Luulen, että kunhan pääsen lomille ensivuoden puolella, niin sitten voisin tehdä näitä. Kiitos reseptistä :D
VastaaPoistaBirgitta:Olen heikkona kaikkeen manteliseen ❤Nämä ovat todella nameja, ja jos teet näitä, toivottavasti tykkäät ❤Oikein ihanaa joulun odotusta Birgitta ❤🎄🎅
PoistaSimple, elegant, and perfectly satisfying; sounds like just what we could all use for the holidays! This recipe is truly a gift.
VastaaPoistaBittersweet :Thank you Hannah❤️I love almonds, and marzipan flavor, which these remind of, just perfect as a food gift for the holudays🎄
PoistaIhana resepti jälleen kerran! Tykkään kovasti mantelin mausta ja karvasmantelikin on hyvä aromi, jota tulee käytettyä itsekin!
VastaaPoistaKiitos Heli, nämä ovat niin hyviä, ja karvasmanteliaromi tosiaankin saa nämä maistumaamarsipaanilta❤️
PoistaSå goda och fina! Glad fjärde advent Jael!
VastaaPoistaKatarina:Tack, de här blev nog väldigt goda ❤️Tack, och önskar dig en bra juletid🎄🎅🤶
Poista