Sivut

maanantai 14. joulukuuta 2009

Jouluisen luumukiisselin hieman erilaisempi versio...


Innostuin taas kokeilemaan päässäni syntynyttä ideaa,joka on jonkinlainen raw versio jouluisesta luumukiisselistä ja kermavaahdosta. Tämän tein niin että jauhoin luumut pienen vesimäärän kanssa niin,että syntyi paksuhko sose.Lisäsin joukkoon piparkakkumaustetta,koska se mielestäni sopii hyvin luumujen joukkoon.Kuivasin sitä kuivurissa samalla kun kuivasin banaanirullia,joihin olen erityisen ihastunut. Rullasin valmiin kuivan pohjan (se jäi hieman tahmeaksi,mutta kovettuu jääkaapissa) rullaksi,jonka leikkasin pienemmiksi rulliksi.Rullat täytin cashewkermalla (cashewpähkinöitä, agavea, vaniljaa, kookosöljyä). 

18 kommenttia:

  1. Kiintoisaa katsottavaa. Joulun välipäivinä saamme lapset tänne, kun äitinsä menee töihin ja koulusta on lomaa. Täytyy jo valmiiksi miettiä mitä ruokaa teen tytölle, pojat syövät samaa ruokaa meidän kanssamme. Yritän etsiä täältä jotain jännää kasvisruokaa, jonka haluan sitten opettaa pirpanalle. Mikähän olisi helppoa ja hyvää? Haastava tehtävä mammalle.

    VastaaPoista
  2. Jännä versio kiisselistä. Sinulla riittää mahdottomasti näitä kuivausideoita!:) Käytitkö näihin kuivattuja vai tuoreita luumuja?

    VastaaPoista
  3. Unelma:Toivottavasti löydät lapsenlapselle sopivia kasvisohjeita...Uunissa paahdetut kasvikset mm. ovat tosi hyviä!

    Kmsu:Kiitos:-)Käytin kuivattuja luumuja,joten kai ovat kahteen kertaan kuivattuja,mutta luumuthan jäävät sillai aika kosteaksi kuivattunakin..

    VastaaPoista
  4. Nam,varmaan oli hyvaa.
    Kuivurilla saa vaikka mita hyvaa tehtya.

    VastaaPoista
  5. Tämä on sen verran helppo, että taidanpa tehdä tätä ensivikkolla kun pääsen lomalle! :) Sulla on kyllä niin mahtavia ideoita että en tiedä mistä hatusta näitä oikein vetelet =D

    VastaaPoista
  6. Mahtava idea, varmasti herkkua! ja tuo piparimausteiden lisääminen kiisseliin toimii hyvin!

    VastaaPoista
  7. Ovat kaiken lisäksi hauskan näköisiä! Luumu on kyllä jouluinen juttu.

    VastaaPoista
  8. Nämä kuivuriherkut yllättävät aina! :D Loistava idea, tekisi mieli heti maistaa!

    VastaaPoista
  9. Sateenkaari:totta,kuivuri on aika monipuolinen:-)

    Chaos;Kokeile,tosiaankin helppo.Mielikuvitus laukkaa joskus....;-)

    Mia Lucia:kiitos! Piparimauste antoikin luumuille kivan makulisän.

    Okriina;Joo aika kivan näköisiä näistä rullista tuleekin ja voi täyttää eri tavoilla.Jouluinen maku tässä ainakin on.

    Pinea:Kiitos:-)

    VastaaPoista
  10. Ihanan raikas idea näihin vanhoihin klassikoihin :) varmasti maistuisi.. nam. Näyttää ihan superhyvältä.

    VastaaPoista
  11. ai jaa hiukan erilainen :D
    näyttävämpää kuin kiisseli!

    VastaaPoista
  12. Kiva idea. Missä vaiheessa rullaat noi jutut. Ensin kuivurissa, sitten rullaus? En yhtään hahmota missä vaiheessa levyt leikataan vai laitetaanko niitä edes kuivuriin pyöreinä levyinä vai miten?

    Tätä voisi kokeilla, josko vaikka yhden tuollaisen uskaltaisi syödä joulun aikaan.

    Minulla on kerroskuivuri, jossa ei ole kiinteää pohjaa. Nämä tällaiset ilmeisesti onnistuvat, jos laittaa kuivurin verkon päälle leivinpaperia?

    VastaaPoista
  13. Olihan tuossa selostettu tuo rullaus. Meni ensin hiukan ohi. Minkälainen kuivausaika noilla suurin piirtein on?

    Kiitos inspiroinnista nyt ja aiemminkin ü!

    VastaaPoista
  14. Lehtikuusi:kuivurini kanssa tuli sellainen yksi irtopohja,mutta käytän myös leivnpaperia,johon leikkaan keskelle reiän.Leivinpaperin öljyän ihan kevyesti ennenkuin levitän siihen sen soseen.Kuivutin tuota yli yön ja sitten vielä joitakin tunteja.Kun yläpuoli tuntuu kiinteältä,käännetään se ympäri ja kuivataan vielä toinen puoli tunnin verran yleensä,Sitten sen saakin sieltä pois sellaisena kiekkona missä reikä keskellä,sen käännän rullaksi ja sitten leikkaan siitä pienempiä rullia.Toivottavasti selvisi jotenkuten....

    VastaaPoista
  15. What a creative idea! I'll definitely try these out :) Wonder if my D is less efficient than yours, because my banana leathers took like 10 hours to dry (45 C)? They were really tasty though, especially my daughter loved holding a piece in both of her little hands and munching on it.

    VastaaPoista
  16. Aletheia:So your dehydrator arrived,great! Actually yours is not less efficient than mine,because for the bananaleathers I also need that amount of time; I usually leave them to dry during the night and then some more in the morning.You also have to turn the leather towards the end,and dehydrate the other side for an extra hour.Glad to hear that your daughter liked it,it is a great natural candy for kids:-)

    VastaaPoista