Sivut

maanantai 9. joulukuuta 2013

Baklavamestari,Jerusalemin vanha kaupunki

Hartaasti ja hitaasti baklavamestari taputteli hieman jauhoja pikkuisessa leipomossaan  aiemmin valmistamansa filotaikinan ,joka oli leikattu neliöiksi,päälle.
Pistaasiset filotaikinaherkut odottelivat uuniin menoa....

Edit:pieni konsultaatio kantakahvilani Sugarin omistajan ja kondiittorin Gideonin kanssa selvensi,että baklavamestari ei suinkaan ripotellut jauhoa filoneliöiden päälle vaan maissitärkkelystä....

16 kommenttia:

  1. Mmmmmm.....Nyt valuu kuola pitkin pieluksia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosin emme jääneet odottelemaan valmiita baklavoja...

      Poista
  2. Mmmmmm... sanon minäkin. Mitä herkkuja noista syntyykään. Keskittyneen näköinen ilme mestarilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän olikin niin keskittynyt ettei edes huomannut että häntä kuvattiin;D

      Poista
  3. Baklava on niin herkullinen että tekee mieli heti maistaa (tai tehdä ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanja,ennen pidin baklavasta mutta se on nykyään aivan liian makeaa minulle.Ihan joskus voin maistaa pienen palasen....

      Poista
  4. Baklava eli tuhatlehtikakku, googlasin uteliaisuudesta ohjetta. Mitä pähkinäistä herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena,herkkua tosiaankin mutta siitä jää aikamoinen sokerihumala;D Tel Avivin Karmel-torilla on parikin baklava-kojua ja niissä riittääkin silmänruokaa;D

      Poista
  5. Jisses, siinä on baklavapala poikineen! Upeaa käsityötä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta,onkin kiehtovaa katsella tuollaisen vanhan ajan käsityöläisen työskentelyä:)

      Poista
  6. Pistaasi ja filotaikina! nyt en heti keksi ihanampaa yhdistelmää :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annemi,pistaasi on kyllä niin paikallaan noissa baklavoissa,ja antaa niin nätisti väriäkin:)

      Poista
  7. Vähän tollainen isompi setti baklavaa. :-D Baklava on kyllä niin hyvää, että oksat pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Baklava onkin hyvää,mutta ihan pienissä määrissä...itse asiassa eilen illalla olin lähellä Jerusalemia ja maistoin kahvin kanssa ihan pikkuisen palan baklavaa.....

      Poista
  8. Kiva katsella mestarin työskentelyä. On tainnut jonkun baklavan tehdä joskus aikaisemminkin.

    VastaaPoista
  9. Ankerias,tosiaankin on mestari tainnut tehdä baklavan tai toisen ennen...tuollaisen käsityöläisen hommia on mielenkiintoista katsella!

    VastaaPoista