Hartaasti ja hitaasti baklavamestari taputteli hieman jauhoja pikkuisessa leipomossaan aiemmin valmistamansa filotaikinan ,joka oli leikattu neliöiksi,päälle.
Pistaasiset filotaikinaherkut odottelivat uuniin menoa....
Edit:pieni konsultaatio kantakahvilani Sugarin omistajan ja kondiittorin Gideonin kanssa selvensi,että baklavamestari ei suinkaan ripotellut jauhoa filoneliöiden päälle vaan maissitärkkelystä....
Edit:pieni konsultaatio kantakahvilani Sugarin omistajan ja kondiittorin Gideonin kanssa selvensi,että baklavamestari ei suinkaan ripotellut jauhoa filoneliöiden päälle vaan maissitärkkelystä....
Mmmmmm.....Nyt valuu kuola pitkin pieluksia...
VastaaPoistaTosin emme jääneet odottelemaan valmiita baklavoja...
PoistaMmmmmm... sanon minäkin. Mitä herkkuja noista syntyykään. Keskittyneen näköinen ilme mestarilla.
VastaaPoistaHän olikin niin keskittynyt ettei edes huomannut että häntä kuvattiin;D
PoistaBaklava on niin herkullinen että tekee mieli heti maistaa (tai tehdä ;))
VastaaPoistaSanja,ennen pidin baklavasta mutta se on nykyään aivan liian makeaa minulle.Ihan joskus voin maistaa pienen palasen....
PoistaBaklava eli tuhatlehtikakku, googlasin uteliaisuudesta ohjetta. Mitä pähkinäistä herkkua!
VastaaPoistaLeena,herkkua tosiaankin mutta siitä jää aikamoinen sokerihumala;D Tel Avivin Karmel-torilla on parikin baklava-kojua ja niissä riittääkin silmänruokaa;D
PoistaJisses, siinä on baklavapala poikineen! Upeaa käsityötä.
VastaaPoistaRiitta,onkin kiehtovaa katsella tuollaisen vanhan ajan käsityöläisen työskentelyä:)
PoistaPistaasi ja filotaikina! nyt en heti keksi ihanampaa yhdistelmää :P
VastaaPoistaAnnemi,pistaasi on kyllä niin paikallaan noissa baklavoissa,ja antaa niin nätisti väriäkin:)
PoistaVähän tollainen isompi setti baklavaa. :-D Baklava on kyllä niin hyvää, että oksat pois.
VastaaPoistaBaklava onkin hyvää,mutta ihan pienissä määrissä...itse asiassa eilen illalla olin lähellä Jerusalemia ja maistoin kahvin kanssa ihan pikkuisen palan baklavaa.....
PoistaKiva katsella mestarin työskentelyä. On tainnut jonkun baklavan tehdä joskus aikaisemminkin.
VastaaPoistaAnkerias,tosiaankin on mestari tainnut tehdä baklavan tai toisen ennen...tuollaisen käsityöläisen hommia on mielenkiintoista katsella!
VastaaPoista