Osallistuin tänään asuinkaupunkini järjestämälle design-kierrokselle ,ja viimeinen etappi oli kaupungin maatilan galleria.Galleriaa enemmän minua kiinnostivat gallerian ulkopuolella kasvavat kasvit,kuten mantelit,oliivit ja guava-hedelmät. Niitä tulikin sitten poimittua muutama.
Guavat kasvoivat villiintyneessä puussa ja olivat ihan uskomattoman makeita.Olen vältellyt guavoja niiden ominaishajun vuoksi,mutta taidankin ostella niitä tästä lähtien,mutta ovatkohan ne yhtä hyviä kuin nämä villiintyneet.... Juuri kun olin popsinut 2 guavaa joku sanoi minulle että niissä voi hyvinkin olla matoja....Kotiin tultuani leikkasin 2 kotiin tuomaani guavaa moneen osaan mutta yhtäkään matoa ei niistä luikertanut ....Manteleissa on monta kuorta ennenkuin päästään itse manteliin:vihreä uloin kuori ja hyvin kova vaaleanruskea kuori. Maistoin yhtä mantelia ja se olikin karvasmanteli.,mutta toinen maistamani oli ihan tavallinen. Taisin poimia niitä kahdesta eri puusta...
Oliivipuussakin oli jo tummentuneita oliiveja.
Guava on tosi hyvän makuinen hedelmä, mutta nuo siemenet ovat kivikovia. Kannattaa haukata varovasti, ettei tule asiaa hammaslääkärille.
VastaaPoistaTuplaespresso:niinpä,yksi jäikin hampaankoloon kun heti puusta haukkasin yhden . Mutta sain onneksi pois.Ihan turhaan olen noita karsastanut kun en ole tykännyt niiden hajusta.
PoistaOlen taas utelias: miltä guava haisee ja maistuu? Olisi kiva joskus saada tuoreita manteleitakin. Haisevasta hedelmästä tuli muuten mieleeni durian, jota en ole itse koskaan tavannut, mutta jonka kamala haju - hyvä maku-yhdistelmästä USA:ssa asuva srilankalainen ystäväni on kertonut.
VastaaPoistaLuimupupu:maku on ihana;noissa se toi mieleen hieman jopa mansikan. Guavojahan on sellaisia missä sisus on keltaista tai vihreää mutta nuo punaiset sisältä ovat kuulemma niitä makeimpia.Mille se haisee...ei se oikeastaan mikään paha haju ole muttei myöskään sellainen että siitä paljon pitäisi,ja hieman olen vierastanut sitä tähän asti. Durian kuulemma haisee tosi pahalle,taitaa mennä ihan eri luokassa kuin tämä guava;D
PoistaToin näitä hedelmiä viime syksynä Portugalin reissulta. Täällä on tarinaa guavasta:
Poistahttp://epatrendikasruokablogi.blogspot.fi/search/label/guava
Tuplaespresso;,kävinkin lukemassa postauksesi,sulla oli hieno kokoelma guavoja siellä;D Miksiköhän niitä ei näy oikein Suomessa,liittyiskö se jotenkuten kestävyyteen...
PoistaNe siemenet ovat tosiaankin se ikävä puoli noissa,mutta muuten maku hyvä;itse tunnistin etupäässä mansikkaa ja ehkä vähän passionhedelmää. Etelä Amerikassa asuessani guava tuli usein vastaan Dulce de guayaban muodossa...
Guavan haju on voimakasta mutta ei mielestani vastenmielinen. Siita tulee aina syksy mieleeni.
VastaaPoistaOngelma on se etta jos sailytat niita jaakaapissa, haju leviaa ja tarttuu kaikkeen siella olevaan.
Ja jaakaapin ulkopuolella ne eivat pitkaan saily.
Anu,mä luulen että tuo haju on sellainen ,joka jakaa mielipiteitä,jotkut rakastaa ja jotkut inhoaa.Olen nyt tainnut päästä siitä inhokkivaiheesta viimeistään syötyäni näitä superhyviä guavoja suoraan puusta.
Poistanami nam, herkullisia kuvia!
VastaaPoistaAurinkoa stadista!
BLOGitse;kititos ja toivottavasti aurinkoa riittää teillä vielä pitkään!
PoistaTäällä sinun blogissasi on aina niin hurjan kiva käydä, kun pääsee tutustumaan ruoka-aineisiin (edes virtuaalisesti) jotka ovat ennestään tuntemattomia. Olen toki guavasta kuullut mutta en koskaan maistanut :)
VastaaPoistaAnne;kiva kuulla.Toivottavasti tuota guavaa joskus tulee vastaan Suomessakin,on sen verran hyvän makuinen hedelmä,siemenistä huolimatta;D
PoistaIhania aarteita oletkin löytänyt ja päässyt vielä maistelemaan! :))
VastaaPoistaJatta,näillä voin hieman kompensoida sitä etten pääse poimimaan marjoja ja sieniä.....
PoistaHauskoja löytöjä designkierrokselta :)
VastaaPoistaSofia:eikös olekin;D Gallerian näyttely oli tällä kertaa vähemmän kiinnostavampi kuin ympäristö;:D
PoistaOmpa todella eksoottista - ihana nähdä miltä manteli näyttää kuoret päällä! Ja nuo oliivit ovat täällä purkeissa - niin kauniisti tuota puunoksaa se oliivi koristaa ... Hienoa että sait poimittua nämä!
VastaaPoistaNina,minullekin vielä eksoottisen tuntuista ,vaikka olen noita manteleita nähnyt puissa useammankin kerran. Oliivipuut ovat kauniita kantaessaan oliiveja. Mutta nehän eivät ole ihan sellaisenaan syötäviä. Oli kyllä kiva poimia näitä,jonkinlainen kompensaatio kun ei voi poimia marjoja ja sieniä...
PoistaMums, så gott!
VastaaPoistaHovkonditorn:) Gott faktiskt:)
PoistaHuokaus, voi kun saiskin poimia manteleita suoraan puusta...
VastaaPoistaRiitta ,kieltämättä suoraan puusta poimiminen on mukavaa,vaikkakin noissa manteleissa on työtä ennenkuin ne ovat suuhun sopivia;D
PoistaHerkullisia kuvia! :))
VastaaPoistaLeila Karin>kiitos:)
Poista