Keitin aika suuren määrän valkopapuja: osan pakastin, osasta tein valkopapuhummusta , ja loppu meni sitten näihin ihanan herkullisiin valkopapublondie-ruutuihin. Tehdessäni näitä muistin että olin postannut täällä blogissa aiemmin valkopapublondieista, mutta koska nämä ovat erilaiset ( ilman munia`) ja edellisiä herkullisemmat, postaan tämänkin version valkopapublondieista. Valkopapujen keitinnestettä , aquafabaa, käytin kananmunien korvikkeena. Nämä olivat niin hyviä, että kun tarjosin niitä eksälleni ja vein torin pienen kahvikaupan myyjälle, minulta kysyttiin teenkö näitä toistekin, ja niinpä tein valkopapublondieita kaksi kertaa.
Gluteenittomat (ja munattomat) valkopapublondiet, toinen versio
- 335 gr keitettyjä valkopapuja
- 3 dl aquafabaa (papujen keitinlientä , voi vaihtaa 3 kananmunaan)
- 3 dl sokeria
- 3/4 dl oliiviöljyä
- 100 gr valkosuklaata
- 1 appelsiinin kuoriraaste -ja mehu
- ½ pulloa Lidlin Butter-Vanilla leivonta-aromia
- käytin tässä sekoittamaani gluteenitonta jauhoseosta: 1 dl riisijauhoa, 1 dl tummaa riisijauhoa, 1 dl tapiokajauhoa, ½ dl perunajauhoa, 1 dl mantelijauhoa, ½ dl kikhernejauhoa. 2 dl kookoshiutaleita Tässä voisi käyttää 4 ensimmäisen aineksen sijaan kaupan valmista gluteenitonta jauhoseosta, ja lisätä niihin manteli-ja kikhernejauho sekä kookoshiutaleet.
- 1 tl leivinjauhetta
- öljyä vuokaan
- valkosuklaata kuorrutukseen
Valkosuklaa sekoitetaan vesihauteessa .Pavut, leivinmauste , appelsiinimehu, öljy on parasta jauhaa tasaiseksi joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Papuseos, sula suklaa ja vatkattu aquafaba yhdistetään vatkaamalla tasaiseksi.
Lidlin Belbake-leivonta-aromit ovat ihania, ja viimeksi Suomessa (tasan vuosi sitten...) ostin Lidlistä muutaman tuollaisen pakkauksen. Butter-Vanilla on suosikkini, ja antaa ihanaa makua näihin valkopapublondieihin,
Kosteat ainekset ja kuivat ainekset sekoitetaan keskenään, ja seos kaadetaan voideltuun, suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Papublondieita kypsennetään uunissa 180 C asteessa, 35-40 minuutin ajan, uunista riippuen. Papublondien pitää jähmettyä kylmässä ennenkuin niitä leikataan ruuduiksi. Lisäsin valkosuklaata kuuman leivonnaisen päälle, heti uunin jälkeen, ja levittelin suklaata pinnalle lastan avulla.
Juuri uunista tulleita. Ensimmäisellä kerralla leivoin kahdessa pienemmässä vuoassa, toisella kerralla yhdessä suuremmassa. (minulla oli Pyrex 40x30)
Nämä ovat niin hyviä! Jos valkosuklaa korvataan vegaanisella valkosuklaalla , on leivonnainen myös vegaaninen.
Nam:) Pikantteja pikku chilejä. Pavuista on aiemmin leivottu mm. tällaista. |
Olet kyllä ihan uskomattoman keksiliäs näiden reseptien kanssa. Hyvältä näyttää leivonnaiset!
VastaaPoistaHerkullista viikonloppua sinulle Jael <3
Outi:Kiitos ihana ❤️Nämä ovat niin hyviä että näistä in tullut suosikkileivonnaisiani💛Oikein hyvää sunnuntaita sinulle
PoistaThere's nothing that beans can't do! Love this sweet use for them. Happily, vegan white chocolate is becoming easier to find these days, too!
VastaaPoistaBittersweet:Hannah,yes,beans are so versatile 💚And yes,with that small change these are also vegan
PoistaDe ser så goda ut och det är roligt att baka med bönor. Ha en skön söndag!
VastaaPoistaKatariina:Tack snälla du❤️Bönor är nog mycket passande gör bakning också 😁Tack det samma
PoistaNäyttää niin herkulliselle.
VastaaPoistahttps://villananna.vsikuttajamedia.fi
Melissa:Kiitos;) Nämä onkin tosi hyviä, eikä pavut tunnu näissä ollenkaan:)
PoistaMikä idea & toteutus! Näyttää kyllä ihan testaamisen arvoiselta : ) Onnistunee vegaanisella valkosuklaalla myöskin...? Laktoosin vuoksi yritän välttää tavallista valkosuklaata, kun vatsa ei siitä niin tykkää..
VastaaPoistaHeli:Kiitos ihana:) Tottakai onnistuu vegaanisella suklaalla. Minunkaan vatsa ei kestä laktoosia, joten otin laktoosipillerin ennen kuin maistoin....
Poista