Sivut
sunnuntai 28. helmikuuta 2010
Suklaiset mansikkaleivokset
perjantai 26. helmikuuta 2010
Helppo herne-avokaadosalaatti
- 1½-2 dl herneitä (tai edamamea)
- ½ pieni punasipuli
- ½ avokaado
- 2 lusikallista persiljaa
- 1½ rkl oliiviöljyä
- 1 tl sitruunamehua
- suolaa,pippuria
tiistai 23. helmikuuta 2010
Täytettyjä pikku munakoisoja
- 8 pientä munakoisoa tai 2 tavallisen kokoista munakoisoa
- 1½ dl quinoaa
- nippu persiljaa
- 1 vihreä chilipippuri
- oliiviöljyä
- 2 valkosipulin kynttä
- suolaa,pippuria
- tahinikastiketta (tahinia,sitruunamehua, valkosipulia, suolaa)
sunnuntai 21. helmikuuta 2010
Aurinkoiset kookoskeksit
- 2 dl kookosraastetta
- 1½ appelsiinia (jos ei käytä kovin mehukkaita appelsiineja,voi lisätä hieman appelsiinimehua joukkoon)
- 1 rkl agavesiirappia
- 1 rkl keltaisia rusinoita,liotettuna
- 3/4 dl liotettuja auringonkukansiemeniä
- ½ dl jauhettua mantelia
- ½ dl jauhettuja vehnänjyviä
perjantai 19. helmikuuta 2010
Kukkakaalia tahinilla ja värikästä quinoaa
- tuoretta pinaattia kourallinen
- 2 dl quinoaa
- 3 1/4 dl vettä
- 2 valkosipulin kynttä murskattuna
- kiiltomalvaa (tai lisää pinaattia)
- 1 punainen paprika palasiksi pilkottuna
- 1vihreä chilipippuri paloiteltuna
- suolaa, pippuria
- !/4 dl liotettuja ja tahnaksi jauhettuja cashewpähkinöitä
- 1 rkl oluthiivahiutaleita
maanantai 15. helmikuuta 2010
Miso-keittoa ja antipastia
lauantai 13. helmikuuta 2010
Suklaaleivoksia ja omena-taatelipikkuleipiä
- 3½ dl omenamassaa (mehustin noin puolitoista kiloa omenoita,kuorineen,ja tämä määrä jäi siitä massaa) Jos ei käytä mehulinkoa,voi omenaa raastaa ja puristaa siitä ylimääräinen mehu pois.
- 1 tl piparimaustetta
- ½ dl kauranjyviä jauhoksi jauhettuna
- 1 rkl kookosöljyä
- ½ dl liotettuja,jauhettuja auringonkukansiemeniä
- ½ dl parapähkinöitä jauhettuna (en liottanut)
- 5 isoa Medjoul-taatelia + 1 dl taatelien liotusvettä
maanantai 8. helmikuuta 2010
Kirpeänraikas kaalisalaatti ja neljännen kuvan haaste
- noin puolikas valkokaalinpää
- 2 greippiä,tavallista tai verigreippiä (käytin verigreippejä)
- 2 ½ rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
- 1 tl seesamiöljyä(käytin kylmäpuristettua,joka on paljon miedomman makuista kuin paahdetuista seesameista puristettu öljy)
- 2 rkl greippimehua
- 1 rkl agavesiirappia tai hunajaa (käytin agavea)
- suolaa,mustapippuria
- ruohosipulia koristeeksi
perjantai 5. helmikuuta 2010
Tofua, sieniä ja paksoita
Heti kun näin Herkku ja Koukku-blogissa helmikuun ruokahaasteen aiheen,eli tofun,muistin joku aika sitten täkäläisessä lehdessä näkemäni kanareseptin,joka oli tarkoitus veganisoida. Teinkin sitä tänään ja se oli mahtavan hyvää! Vaikka en lihaa syökään,lueskelen mielenkiinnolla lihansyöjien kirjoja ja blogeja,sillä aina sieltä löytyy joku resepti,joka innostaa veganisoimaan sen.
En ollutkaan pitkään aikaan syönyt tofua, ja tähän reseptiin se sopi mainiosti.Resepti muuttui hieman matkan varrella,sekä mitä tuli joihinkin aineksiin, sekä määriltään.
Tofua sienillä ja paksoilla
- 1 paketti kiinteää tofua, noin 300-400 grammaa
- 1 paksoi tai bok choi (Bok choin tilalla voi varmaan käyttää kiinankaalia)
- 300 gr sieniä, herkkusieniä ja siitakesieniä (alkuperäisessä ohjeessa käytettiin kuivattuja siitakesieniä;itse käytin tuoreita`)
- 2 kevätsipulin vartta(ei välttämätön)
- 1 iso sipuli
- öljyä paistamiseen(käytin kylmäpuristettua rypsiä)
- 3 ½ rkl vaaleaa misoa
- 4 rkl miriniä
- teelusikallinen inkivääriä raastettuna
- 2½ rkl riisietikkaa
- 1 rkl seesamiöljyä
Leikkaa tofu isoiksi paloiksi ,sekoita marinointiliemi sekä laita palaset seokseen marinoitumaan vähintään 3 tunniksi.
Pienennä sillävälin paksoin lehdet ja kanta, sipulit sekä sienet.Jäta ne suuriksi paloiksi.
Poista tofupalat marinointikastikkeesta, laita ne ritilälle pannun päälle ,grillivastuksen alle,kunnes ovat saaneet väriä. Lisää marinointikastikkeeseen :
- 1½ rkl miriniä
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 ½ rkl riisietikkaa
- ½ rkl seesamiöljyä
- chilihiutaleita
- 3 murskattua valkosipulinkynttä
- 1 rkl maustamatonta maapähkinävoita (Lidlin on hyvä,koska siinä ei ole sokeria.Täkäläisessä ei myöskään ole suolaa)
- 2 rkl vettä
Sekoita ainekset hyvin keskenään. Paista sieniä wokissa pienessä öljymäärässä joitakin minuutteja,lisää bok choi ja sipulit,ja paista vielä pari minuuttia,koko ajan sekoitellen. Kaada kastike päälle,anna paistua noin 5 minuuttia koko ajan sekoitellen, ja kaada tofun päälle.Alkuperäisessä kanaohjeessa päälle tuli paahdettuja maapähkinöitä, mutta laitoin niiden tilalle maapähkinävoita,ja kastikkeesta tuli mahtavan hyvää!
Käydessäni vihannesmarketissa hankkimassa wokkiaineksia, törmäsin ihan uuteen tulokkaaseen,eli baby avokaadoihin.,Kuvassa näkyy miten pieniä ne ovat verrattuna tavalliseen avokaadoon.Näissä ei ole lainkaan siementä! Kilohinta oli aika edullinen,eli hieman alle 2 euroa,joten ostin korillisen. Nämä olivat vielä liian kovia syötäväksi,mutta myyjän mukaan ovat aivan ihania!