Sivut

maanantai 29. helmikuuta 2016

Vegaani tahinijäätelö step-by-step

Tahinin parissa edelleenkin....Kun söin kokkausryhmätyökurssilla  mielettömän hyvää tahinijäätelöä,ihastuin siihen suunnattomasti,vaikkakin se oli hieman liian makea. Pari päivää mietin miten siitä saisi täydellisen vegaaniversion, niin ettei  rakenne kärsisi ,ja viikonloppuna syntyi sellainen! Aivan yhtä hyvä ja ehkä vieläkin parempi  ilman munia ja kermaa. Kerma oli helppo korvata kermaisella kookosmaidolla,mutta entäs munankeltuaiset?  Ne korvasin aquafabasta-eli kikherneiden keitinvedestä tehdyllä vaahdolla,joka muistuttaa munanvalkuaisvaahtoa ,mutta joka sopi täydellisesti tämän jäätelön pohjamassaan. Jäätelö on helppotekoinen ja laitan tähän step-by-step ohjeet;kuvat eivät ihan parhaimpia koska kuvasin illlalla,mutta niistä pitäisi selvitä miten tämä jäätelö valmistetaan.Olen aiemminkin täällä blogissa postannut tahinijäätelöstä ,mutta tämä aquafaban lisäys kyllä tekee tästä vieläkin paremman!

Vegaani tahinijäätelö
  • noin 3 dl aquafabaa eli kikherneiden keitinvettä (käytin purkkikikherneiden nestettä mutta Mieliruoka-blogissa sitä tehtiin  itse keitetyistä kikherneistä
  • 3,2 dl vaaleaa laadukasta tahinia
  • ½ litraa kermaista kookosmaitoa
  • 2,2 dl taatelisiirappia 
  • mausteita (vaniljaa,kahvia (3 rkl) kaakaota ,ym. ym)
  • 1/3 tl ksantaania 
Huom. Taatelisiirappia on kahdessa muodossa:joko 100% taatelia ,tai sitten sellaista ,johon on lisätty sokeria,ja käytin tässä jäätelössä sellaista. Taatelisiirappia saa esim. Ruohonjuuresta ,mutta se taitaa olla makeuttamatonta ja sitä käyttäessä tulee lisätä makeutusta jäätelöön.Makeutettua taatelisiirapppia saa Helsingissä esim. täällä tai täällä. Jos taatelisiirappia ei löydy,voi sen korvata tummalla siirapilla.
Vispaa aquafaba eli kikherneiden keitinvesi  kuohkeaksi
Yhdistä taatelisiirappi ja tahini tasaiseksi seokseksi
Kookosmaito oli maustettu murukahvilla.Alkuperäisessaä ohjeessa piti varoa ettei kuuma kerma tee munankeltuaisista munakokkelia,mutta tässä vegaanisessa versiossa ei tarvitse olla yhtä tarkka...
Vispataan kuohkeaksi ja tasaiseksi seokseksi.Lisäsin tässä vaiheessa myös hieman ksantaania mutta sen voi varmaan jättää poiskin. Jäätelömassan annetaan jäähtyä kunnolla ennen pakastimeen menoa. Jäätelön valkuaisvaahto saattaa nousta pinnalle,joten jäätelömassaa sekoitetaan  pakastumisen aikana muutaman kerran ennenkuin se jäätyy kunnolla.Tämä jäätelömassa ei lainkaan kristallisoidu ,ja se pysyy ihanan jäätelömäisenä pakastimessa.  Jäätelömassaa ei kannata maistaa kuumana ,sillä sen herkullinen maku tulee esille vain kylmän jäätelön muodossa. Tämä jäätelö on vain lievästi makea,joten tarjottaessa päälle voi kaataa vaikka taatelisiirappia.
Ensimmäinen satsi oli vaaleampi,koska siihen en lisänyt kahvia vaan hieman vaniljaa.Kahvilla maustettu jäätelö oli hieman tummempi kuin tämä.Amerikkalainen täällä vieraileva ystävä oli koekaniinina ja suorastaan rakastui tähän jäätelöön!

P.S. Käytän aina vaaleaa tahinia. Tumma tahini on terveellisempää,mutta siinä on aina vähän kitkerä maku,joten suosin vaaleaa,kuten tässäkin jäätelössä. Hyvää tahinia saa Helsingin Zaafran-kaupasta  ja muista etnisistä kaupoista.

Kookosmaidon laatu vaikuttaa tämän jäätelön rakenteeseen:käytin Aroy-D:n kookosmaitoa,joka on hyvin kermaista 100%  kookosmaitoa,kun taas muihin on yleensä lisätty muitakin aineksia.

lauantai 27. helmikuuta 2016

Tahinigurtti-thigurtti

Edellisessä postauksessa kerroin miten pääsin kokkausohjelmaan liittyvään workshoppiin,jota veti yksi kokkauskilpailuohjelman tuomareista. Tapahtuman aikana Asaf Granit mainitsi useammankin kerran että hänen ravintoloissaan käytetään usein thigurttia. Thigurt?  Tahini on hepreaksi T'hina,ja siitä tuon  tahinia ja jugurttia yhdistävän kastikkeen nimi. Mietin mikä se voisi olla suomeksi...tahigurtti,tahinigurtti no ehkä joku noista...olkoon vaikka tahinigurtti. Granit myös kertoi että tahinin ja jugurtin suhde tulee ottaa huomioon.

Eli parhaimmillaan tahinigurtti on kun siinä käytetään 3 osaa jugurttia (paksuhkoa) ja 1 osa laadukasta tahinia.Perusohjeeseen voi lisätä sitruunamehua,valkosipulia,suolaa,pippuria,ja vaikka yrttejä, ym. ym. ,ja ihana kastike on valmis.
Workshopin aikana söimme myös kuvassa näkyvää rekonstroitua kalakebabia,joka oli aseteltu tahinigurtin päälle. Oli todella hyvää! Tämä oli   Granitin Machneyuda-ravintolan  "Tahini &Yogurt with a grounded kebab" annoksen mukaan tehty ruoka,paitsi että liha oli vaihdettu kalaan.Lontoon Palomarissa on sama annos,myöskin lihaisena,mutta molemmissa ravintoloissa annoksen saa myös kalaisena,jos sen tilaa etukäteen. Minulla on tälle ohjekin,joten jos kiinnostaa voin sen lisätä tänne, Annoksessa oli monta erilaista makua ,jotka yhdessä' tekivät tästä annoksesta todella herkullisen.

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Melkein kokkiohjelmassa ja mielettömän hyvä ja helppotekoinen tahinijäätelö

Viime sunnuntaina maistoin jumalaisen hyvää ja helppotekoista tahinijäätelöä.Olin kokkaustapahtumassa,johon pääsin osallistumaan kiitos Games of Chefs-kokkikilpailuohjelman toisen kauden sivustolle laittamani ruokakuvan ansiosta.Games of Chefs on täkäläinen Tv-ohjelmaformaatti,josta on tehty myös saksalainen versio ja muistaakseni romanialainenkin. 
Tapahtuma pidettiin suuren keittiötavarakaupan yhteydessä olevassa kokkauskurssipaikassa,hieman syrjässä keskustassa,ja tulin sinne tunnin etuajassa. Siellä oltiin juuri kuvaamassa Games of Chefs-ohjelman tuomarin Assaf Granitin kokkaussessiota.Granit on  yksi Jerusalemissa sijaitsevan Machneyuda-ravintolan ja Lontoossa sijaitsevan Palomar-ravintolan perustajista ja keittiömestareista. Machneyuda -ravintolassa kävi Andalusian Auringossa-bloggarikin äskettäin hullaantumassa ruuasta sekä ilmapiiristä. Lontoon Palomar on niittänyt runsaasti palkintoja ja on niin suosittu,että lähiaikoina sille avataan  pienempi sisarravintola Lontoossa.
Osanottajat saivat muistoksi hienot mustat Games of Chefs-essut:)
Lasioven takaa kun seurasi tapahtumia niin näki miten paljon työtä ruokaohjelman teko teettää. Meitä kokkaustapahtuman osanottajia pyydettiin myös allerkirjoittamaan paperi,josta selvisi että koko tapahtuma kuvataan, ja että meitä voi mahdollisesti bongata Tv-ohjelmassa tai Game of Chefs-ohjelman nettisivuilla,FB-sivuilla ym.
Istuimme pitkän pöydän ääressä,(minä Granitin vieressä) ,jossa Granit kokkaili 3 eri ruokaa,samalla kun apukokit (kuvassa) taustalla kokkasivat meille samoja annoksia.Saimme kysyä Granitilta mitä mieleen tulee.
Takaosan keittiötä
Oli muuten hurjan opettavainen sessio. 
Assaf Granit oli todella mukava  ja vastasi kärsivällisesti kaikkien kysymyksiin,vaikka hän viime vuoden Games of Chefs-kaudessa heitteli muutaman kerran kattiloita ilmaan..,,,,
Mutta entä se tahinijäätelö...Se oli niin hyvää! Eli tässä teille ihanan tahinijäätelön ohje,johon ei tarvitse jäätelökonetta .Saamamme ohjeen määrät olivat todella  suuret ,joten olen sen puolittanut,mutta sen voi tietysti tästäkin vielä puolittaa ,koska tästäkin määrästä tulee monen monta jäätelöannosta.

Jumalaisen hyvä tahinijäätelö
  • 11 munankeltuaista
  • 1 litra vispikermaa
  • 450 gr taatelisiirappia
  • 7.5 dl hyvälaatuista tahinia (joka maistuu hyvälle suoraan purkista otettuna)
Tahini ja taatelisiirappi vispataan tasaiseksi. Kerma kiehautetaan (tässä vaiheessa siihen voi halutessa lisätä makuja kuten vaniljaa,mausteita ym.) ja kaadetaan varovaisesti ja vähitellen ,samalla vatkaten,munankeltuaisten joukkoon. Kattila palautetaan liedelle ja seosta keitetään koko ajan vatkaten vielä 5 minuutin ajan. Kattila otetaan pois liedeltä ja kerma-keltuaissekoitukseen lisätään  tahini-taatelisiirappiseos koko ajan vatkaten.Seoksen annetaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi,jonka jälkeen jäätelömassa pakastetaan.Meille tarjotuissa annoksissa tahinijäätelön päälle oli lisätty halvasäikeitä sekä taatelisiirappia.Jäätelöstä saa laktoosittoman korvaamalla kerma vaikka kookosmaidolla,joka tosin vaikuttaa myös makuun.

sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Juuriselleriä timjamilla,jugurtilla ja ruskistetulla voilla

Juuriselleri, josta pidän paljon,on täälläpäin suurta ja kaunista kevättalvella,mutta kesällä  täkäläiset juurisellerit ovat  onnettoman kuivahkoja ja pieniä,joten niitä en silloin osta. Mutta niiden ollessa parhaimmillaan tulee niitäkin käytettyä ahkerasti. Tämän huoneenlämpöisenä  syötävän lisukkeen ohje tulee suositun lontoolaisen Honey&Co -ravintolan kirjasta  "Food from the Middle East". Ravintolan takaa löytyy pariskunta Itamar Srulovich ja Sarit Packer,jotka ennen oman ravintolan avaamista työskentelivät Ottolenghin ravintoloissa,mikä kertoo paljonkin... Juurisellerilisäke oli hyvää lisäkkeenä ,mutta myös leivän päällä.

Juuriselleriä timjamilla,jugurtilla ja ruskistetulla voilla
  • 1 juuriselleri (omani painoi kuorimisen jälkeen noin 400 gr)
  • 2½ rkl oliiviöljyä
  • 6 valkosipulikynttä
  • 2 timjamin oksaa (tai kuivattua timjamia 1-2 tl)
  • 1 1/4 tl suolaa
  • 10 gr (2 tl) voita
  • 100 ml jugurttia
Kuori ja kuutioi juuriselleri.
Lämmitä öljy paksupohjaisessa kattilassa, lisää sellerikuutiot,kuoritut valkosipulin kynnet  ,timjamin oksat sekä suola.Paahda kuutioita ensin korkeassa lämpötilassa 5-6 minuuttia,kunnes kuutiot saavat hieman väriä.Laske lämpötilaa ja kypsennä kuutioita ,kunnes ne ovat pehmeitä (noin 10 minuuttia).Jos kuutiot ja valkosipulin kynnet  tarttuvat kiinni pannuun lisää muutama ruokalusikallinen vettä ja kypsennä kunnes kuutiot ovat todella pehmeitä.

Kaada sellerikuutiot sekä valkosipulit kulhoon ja poista  timjamin oksat.Minusta tähän sopi hyvin lisätä vielä timjamia,joten sekoitin teelusikallisen kuivattua timjamia kuutioiden sekaan.Laita pannu,jossa sellerikuutiot ja valkosipulit paistuivat takaisin hellalle,ja sulata siinä voi korkeassa lämpötilassa. Anna voin kiehua,kunnes  se muuttuu kullanruskeaksi ja alkaa tuoksua pähkinäiselle.Kaada ruskistettu voi sellerikuutioiden päälle. Lisää nyt myös jugurtti ja murskaa kuutiot ja valkosipulit sauvasekoittimella, tai monitoimikoneessa kunnes seos on tahnamaista mutta ei liian sileää ,vaan niin että jäljellä on sellerkuutioita suutuntumaa lisäämään. Sellerilisäke säilyy jääkaapissa 2-3 päivää.

maanantai 15. helmikuuta 2016

Herkkuhummus munakoisolla

Olen aivan rakastunut Khalil Kalbonin tekemään ruokaan,ja etenkin hänen munakoisomsabbahaansa. Khalilin kuvasin täällä kun kävin syömässä hänen hetkessä valmistamansa herkkusalaatin,ja ja siitä lähtien ovat askeleet vieneet useinkin tuohon pieneen paikkaan,jossa vastaanotetaan hymyllä,tehdään ruokaa rakkaudella ja jossa kaikki mitä siellä valmistetaan on itkettävän hyvää. Msabbaha on hummusta,jonka rakenne poikkeaa tavallisesta hummuksesta:se on löysempää.,melkein puuromainen koostumukseltaan. Khalil Kalbonin pikku paikassa syön aina msabbahaa munakoisolla,joka on niin hyvää! Viikonloppuna tuli sitä niin ikävä että kokeilin tehdä sitä kotonakin.Tosi hyvää tämä  olikin,vaikka en koskaan pysty tekemään ihan niin hyvää kuin mitä Khalil tekee...Tässä minun versioni siitä.Wikipediassa lukee että msabbaha-hummuksen nimi tarkoittaa uintia,mutta Khalil sanoi että se tulee aamu -sanasta ,sabah.
Msabbaha munakoisolla Kalboni in the Market-paikassa. Msabbaha syödään lämpimänä.

Herkkuhummus (Msabbaha) munakoisolla
  • 2 keskikokoista tai yksi suuri munakoiso
  • noin 400  gr keitettyjä kikherneitä+keitinlientä
  • 1 sitruunan mehu
  • kourallinen persiljaa
  • 1 valkosipulin murskattu kynsi
  • suolaa
  • oliiviöljyä muutama ruokalusikallinen
  • 2 rkl hyvälaatuista tahinia
  • 1 rkl harissatahnaa (ei välttämätön,voi korvata chilijauheella)
Liota kikherneet yön yli ja keitä niitä sen jälkeen niin kauan että kikherneet ovat todella pehmeitä .
Kuori pinalle nouseva vaahto. Kun kikherneet ovat kiehuneet hyvin pehmeiksi,peitä kattila ja anna kikherneiden jäädä keitinliemeen,joka hieman paksunee  sillä välin,

Tästä voi tehdä myös pikaversion,käyttämällä valmiiksi keitettyjä kikherneitä,mutta ne eivät yleensä ole tarpeeksi pehmeitä,joten niitä pitää keittää vielä lisää,kunnes ovat todella pehmeitä. Kuoret irtoavat todella pehmeistä kikherneistä melkein itsestään,ja silloin msabbaha-humnuksesta tulee vieläkin paremaa.Purkissa oleva säilöntäliemi kannattaa ottaa talteen ja tehdä siitä vaikka munattomia marenkeja ,eli jos keität valmiiksi keitettyjä kikherneitä vaihda säilöntäliemi vedeksi.
Kikherneiden kiehuessa paahda munakoiso: iske munakoisoon haarukalla muutama reikä  ja paahda munakoisoa 200 C-asteisessa uunissa kunnes munakoison sisus on täysin pehmentynyt.Munakoisossa pitäsi tuntua  savun makua,mikä tulee siihen grillatessa mutta jos sitä tekee näin uunissa,savun makua voi lisätä vaikka nestemäisellä savuaromilla ,  tai sitten kaasupolttimella (tämän opin viime keväänä käydessäni tässä tapahtumassa). Kaavi munakoisojen sisus kuorista ja laita sisältö lävikköön kunnes suurin osa nesteistä haihtunut pois.  Murskaa munakoisot haarukalla .

Kun kikherneet ovat todella pehmeitä ,murskaa (jätä 1 dl kokonaisiksi) ne ihan haarukalla tai survimella,lisää yhden sitruunan mehu,murskattu valkosipuli,suolaa ,tahini sekä keitinvettä niin paljon että seos on puuromaisen löysää.Sekoita munakoiso joukkoon,maista ja lisää suolaa tai sitruunamehua tarpeen mukaan. Annoksessa pitäisi maistua munakoiso ja sen savuinen maku. Jos kikherneet ovat päässeet jäähtymään kiehauta niitä vielä sen verran että ovat lämpimiä.
Lisää pehmeitä ,kokonaisia kikherneitä msabbahan päälle,kaada hieman oliiviöljyä päälle,lisää harissatahnaa tai chilijauhetta,koristele persiljalla ja nauti.....

P.S. Myös Andalusian  Auringossa -blogissa on herkuteltu hummuksella 

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ystävänpäivätervehdys:Sano se kakkusin

Pinkit pikku kakkuset ystävälle ystävänpäivänä. Tosin täälläpäin maailmaa se on rakastavaisten päivä kuten suurimmassa osassa maailmaa,mutta ajattelin ilahduttaa ystävää joka aina tykkää leipomuksistani. Nämä ovat vegaanit,ja myös  gluteenittomat.
En kirjoittanut määriä ylös mutta ainekset on tiedossa ja tein nämä näin: Käytin kikhernepurkin säilontäliemen,jota oli  noin 2,2 dl. Lisäsin 2,5 + 2 rkl tomusokeria ja vaahdotin vispilällä kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi (ihmeaine tuo kikherneiden säilöntäliemi!). Tämän jälkeen lisäsin vaahdon joukkoon hieman punaista elintarvikeväriä, mantelijauhoa,kookosjauhoa sekä Maizenaa sekä hieman leivinjauhetta,mutta niiden määriä en kirjoittanut ylös.  Annostelin taikinaa sekä muffinssivuokiin että suupalan kokoisiin vuokiin ja paistoin kakkusia  175C-asteessa 40 minuuttia tai kunnes kakkusten pinta alkoi saada hieman väriä.Kun kakkuset olivat jäähtyneet poistin ne muoteista ja kuorrutin ne tomusokeri,sitruunamehu+punainen elintarvikeväri-kuorruksella.Lopputulos oli sen verran hyvä että teen näitä kyllä uudestaankin,jolloin saan tarkat määrät laitettua tänne.

Hyvää Ystävänpäivää kaikille lukijoille:)

keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Villivihannesshakshuka

Villiyrttien/vihannesten aika Suomessa on vielä edessäpäin,kun taas täällä se on parhaimmillaan. Kun Suomessa on villiyrttien aika niin täällä ne ovat jo kuivuneet pois. Villivihannekset sopivat loistavasti shakshukaan;käytin tässä kiiltomalvaa ,jota ainakin Wikipedian mukaan löytyy  viljelykarkulaisena  etenkin Etelä-Suomesta,ja jos sellaista ei löydy niin tätä voisi soveltaa vaikka maitohorsmaan.

Villivihannes/yrttishakshuka
  • 3 kananmunaa
  • 2 keskikokoista sipulia
  • noin 50 gr fetajuustoa
  • iso kourallinen huuhdeltuja ja kuivattuja villivihanneksia
  • 3 rkl oliiviöljyä paistamiseen
  • 'suolaa,mustapippuria
Kuori ja paloittele sipulit. Lämmitä öljy pannussa ja ruskista sipuli. Sipulin ruskistuessa  pilko villivihannekset pienemmäksi ja lisää ne ruskistuneen sipulin joukkoon,sekoittaen. Paista kunnes villivihannekset pehmenevät. Murenna fetajuusto joukkoon ja sekoita.Lisää suolaa ja pippuria. Riko kananmunat  pannuun ja anna niiden hyytyä keskilämmöllä. 
Oli kyllä erinomaisen hyvä shakshuka! Olisi kiva tietää sitten keväällä/alkukesällä jos joku sattuisi löytämään tuota kiiltomalvaa.
Jättimäiset Ferrero Rocherit bongasin kaupassa.Luulin että ne ovat suurikokoisia versioita niistä normaalin kokoisista Ferrero Rocher-suklaista mutta nämä ovatkin kuin suklaamunat ja sisällä on niitä normikokoisia;D

lauantai 6. helmikuuta 2016

Vierailu leipomossa

Jo yli vuoden olen käynyt kuolaamassa ja ihailemassa  Tel Avivin pohjoisosassa sijaitsevan BarLehem-leipomon omistajapariskunnan toisen osapuolen,Shiran,Instagram-tiliä.  Lähes yhtä kauan on Shira kysynyt koska tulen käymään. Leipomoa pidetään yhtenä kaupúngin parhaimpiin kuuluvana ellei ihan parhaana (monet pitävät...) leipomona,mutta visiitti leipomoon venyi ehkä ei ihan keskustan lähellä olevan sijaintinsa vuoksi. Pari viikkoa sitten kävin vihdoinkin visiitillä tuossa ihanassa leipomossa,
Shira miehineen perustivat leipomon 11 vuotta sitten,ja siitä lähtien on leipomon maine kiitänyt pitkälle. Leivoksia ei tuolta löydy mutta leivät ja makeat leivonnaiset ovat mielettömän hyviä.BarLehem on pitkänomainen leipomo/kauppa ja kahvila. Kahvila-alue on pieni mutta näkyy olevan aina täynnä ja leipomokaupassakin on jonoa koko ajan.
Herkkuja.
Ilahduin kun sain kutsun tulla tutustumaan myös leipomon puolelle. Ainahan sitä tekee mieli kurkistaa sinne missä herkut valmistetaan....
Leipomossa oltiin valmistamassa kanelitankoja.
En ehtinyt kuitenkaan nähdä kun ne tulivat uunista ulos.
Herkulliset leivät.
Manteliviinereitä.
Focacciat.
Juustokierteitä katsellessa alkoi kyllä sylki valua....
BarLehemin sielu,Shira. Hän on siellä aamusta alkaen, aina kun voi.Tuntee lähes kaikki asiakkaat ,joista monia tervehditään halauksilla. Shiran tavattuani ymmärsin hyvin miksi tuonne tullaan  niin mielellään kahville tai leipäostoksille.No ovathan se leivonnaisetkin siellä niin hyviä....Shira kirjoittaa Instagram-tiliinsä pieniä tarinoita;sanoin hänelle etten aina niitä ymmärrä.Ei se mitään, sanoi hän,hänelle ovat sanat aina olleet tärkeitä ja sellainen joka ei ole hepreaa alunperin puhunut ei ehkä helpolla aina ymmärrä hänen tarinoitaan.Mutta pääasia että useimmiten ymmärrän;D
Leipomosta lähtiessäni Shira työnsi käteeni pussin ,jossa oli  tämä ihana siemenleipä,Vein sen ystävän luokse ja jaoimme sen kahteen.Se oli niin hyvää ettei sen päälle tarvinnut lisätä mitään.Minulla on tähän ohjekin;ehkä teen sen jossain vaiheessa...


tiistai 2. helmikuuta 2016

Tosi sitruunaiset sitrusvuokaleivokset

When life gives you lemons ,make (lemonade) lemon cupcakes.....

Sain taas pussillisen naapurin poimimia sitruunoita ja niistähän syntyi ihanan sitruunaiset vuokaleivokset,joissa tuntui todellakin se sitruunainen maku. Osan sitruunasta voi hyvin korvata myös appelsiinilla tai muilla sitrushedelmillä.
Tästä puusta ne tulivat...

Sitruunaiset vuokaleivokset
  • 1 iso kananmuna
  • 2 dl ruokosokeria
  • 1 dl kasvimaitoa (käytin mantelimaitoa)
  • 2 dl sitruunamehua
  • 2 rkl sitruunan kuoriraastetta
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 dl kookosjauhoa
  • 1 dl Maizenaa
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 10 gr leivinjauhetta
Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi.Lisää kasvimaito,sitruunamehu sekä oliiviöljy,vatkaten.Sekoita kuivat ainekset ja lisää kuoriraaste niiden joukkoon.Kuoriraastetta on reilu määrä,sillä siitä tulee hyvä maku näihin vuokaleivoksiin. Pese sitruunat hyvin ennen raastamista jos et käytä luomusitruunoita. Sekoita kuivat ainekset kosteiden ainesten joukkoon,käännellen. Lusikoi taikinaa muutama ruokalusikallinen per vuokaleivos  vuokiin.Sitruunaiset vuokaleivokset paistetaan 200-asteisessa uunissa,keskitasolla,noin 20-25 minuuttia,kunnes niiden pinta saa hieman väriä ja vuokaleivokseen isketty tikku tulee kuivana ulos.
Vuokaleivosten päälle levittelin sitruunamehusta,tomusokerista sekä kookosöljystä tehdyn kuorrutteen.