keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Kukkakaalipihvit

Viime viikolla sain jostain pahan vatsapöpön,ja olin todella surkeassa kunnossa pari päivää. Pelkkä ruuasta ajatteleminenkin teki pahaa,ja etenkin vihreät vihannekset ja hedelmät,joista pidän niin paljon normaaliolosuhteissa;tuntuivat aivan hirveiltä. Kolmantena päivänä oli olo jo paljon parempi ja ensimmäistä kertaa teki mieli jotain muutakin kuin yrttiteetä.  Vihreä smoothie maistui ja tuntui erityisen hyvältä sinä aamuna,aatonaattona. Aatonaaton iltana olin kutsuttu suomalaiselle jouluillalliselle,ja jaksoin jo syödä jotenkuten,mutta vain kalaa ja salaattia. Sen jälkeen olo koheni vähitellen,ja elimistöni on vaatinut ainakin aamuisin vihreää juomaa,mutta koska iltaisin asunnon lämpötila menee tuonne 15-16 asteen paikkeille,vaatii elimistö silloin myös lämmintä ruokaa. Täällä on koko viikon myös vietetty Hanukka-juhlaa,johon liittyvät paitsi munkit myös kaikenlaiset öljyssä paistetut ruuat kuten erilaiset kasvispihvit,mutta itse teen kasvispihvini mieluummin uunissa.

Kukkakaalipihvit
  • noin kilon painoinen kukkakaali
  • muutama kevätsipulin varsi tai ½ tavallista sipulia
  • kourallinen tuoretta persiljaa
  • suolaa,mustapippuria
  • ripaus chilihiutaleita
  • 1 tl currymaustetta
  • ripaus juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 luomumuna
  • 1½ dl riisijauhoa
Pese kukkakaali (tähän voi käyttää myös pakastettua kukkakaalia) ja leikkaa pieneksi kukinnoiksi. Laita kukkakaali monitoimikoneeseen,lisää sipuli,persilja sekä mausteet ja jauha kukkakaali murumaiseksi seokseksi.Lisää kananmuna ja riisijauho,ja sekoita.Riisijauhoa on hyvä olla sen verran ,että massa pysyy koossa kun siitä muovaillaan pihvejä. Laita leivinpaperi uunipellille ja öljyä se  oliiviöljyllä.Muodosta kukkakaalimassasta litteitä pihvejä ja paista niitä 200 asteen lämmössä 30-40 minuuttia.Käännä pihvit paistamisen puolivälissä.Pihvien tulee olla ruskistuneita molemmin puolin. Tarjoa lämpimänä. 
Suomalaisen jouluillallisen emännän puutarhassa kumkvattipuut olivat täynnä hedelmiä.

22 kommenttia:

  1. Nam, nämä kuulostavat herkullisilta. Tykkään todella kukkakaalista. Tämä meni kokeiluun.

    VastaaPoista
  2. Monesti kaupassa pyörittelin kukkakaalta, mutta kun ei oikein höyrytettynä tee mieli. Keitossa kyllä menee, mutta luulen että pihvien muodossa olisi herkullista. Kiitän ohjeesta:)

    Hyvä juttu, että olet jo selvinnyt vatsapöpöstä. Ne eivät mitenkään mukavia kavereita ole.

    VastaaPoista
  3. Tuula;minäkin rakastan kukkakaalia,monessa muodossa.Se vaan on hyvää:) Täällä kukkakaali on parhaimmillaan tähän aikaan vuodesta.

    Kaisu:Höyrytettynä onkin vähän tylsän makuista,mutta itse pidän paljon esim, uunissa laitettuna ja tahinikastikkeella hunnutettuna. Vatsapöpöt ovat sen verran inhoittavia,ettei niitä usein haluaisi kokea...

    VastaaPoista
  4. Täytyykin joskus kokeilla kukkakaalista jotain tällaista. Kukkakaali on hyvää, ja varsinkin gratiini. Gratiini vain on nyt pannassa, joten pihvit olisi hyvä ja kevyempi vaihtoehto.:)

    Vatsapöpöt on ikäviä. Jostain pöpöstä taisin itsekin joulupyhät kärsiä. Aattona vielä ruoka maittoi, mutta sen jälkeen enää ei. Joulupäivinä en syönyt oikein mitään, kun mikään ei maistunut, vaikka välillä nälän tunnettakin oli. Äitini valitti samaa vaivaa. Jouluruokailut meni sitten tämän vuoden osalta aika pieleen, ja ruokaa meni hieman haaskuun.:( No, eipä ainakaan tullut joulukiloja. Ja nyt alkaa jo ruokakin taas maittaa, kun koko päivän siivoaa myrskyn jälkiä.

    VastaaPoista
  5. Kmsu:Kukkakaalista saa ihan kivasti laitettua kaikenlaista.Näin täällä jonkinlaisen kukkakaalipihvireseptin,johon taas tuli keitettyä kukkakaalia ja jauhoa,mutta omani olikin reilusti erilainen.
    Paljon pöpöjä liikkeellä,siellä ja täällä....Olo on tosiaankin kurja silloin ,mutta kuten mainitsit,ei tullut joulukiloja,joten hyviäkin puolia siinä;D Toivottavasti ei tule uusia myrskyjä kun teilläkin teki tuo aika pahaa jälkeä.

    VastaaPoista
  6. Kukkakaali on niin hyvää, mielikuvitus ei ole riittänyt vääntämään sitä pihveiksi. Kiva idea siis!

    VastaaPoista
  7. Miksi kukaan haluaisi höyryttää vihanneksia. :-P Okei, parsakaali ja vihreät pavut, mutta ei missään nimessä kukkakaali! Parasta se on uunissa paahdettuna, kuten lähes kaikki muutkin kasvikset.

    Olen tehnyt kukkakaalista itsekin pihvejä, tosin niin, että kukkakaalista leikataan vain iiiso viipale, joka paistetaan (yhdestä saa yleensä vain kaksi siivua, lopusta pitää siis tehdä muuta). Tosi hyvää, mutta vaatii aika paljon mausteita (esim. valkosipuli tai pesto sopii hyvin). Varmaan tuo mainitsemasi tahinikin olisi kiva. Tai nuo intialaiset tietysti.

    VastaaPoista
  8. Suolaajahunajaa:kukkakaali on tosiaankin hyvää niin monella tavalla (paitsi höyrytettynä;D)

    Maija:Höyrytetty kukkakaali on tosiaankin tylsää;D Uunissa paahdettuna onkin ihanaa,tai kuten täällä saa usein ,myös paistettuna.Jännältä kuulostavat myös nuo sinun kukkakaalipihvisi,pitääkin joskus kokeilla.Tahini sopii ihanasti kukkakaaliin kanssa,ja tietenkin intialaiset mausteet myös!

    VastaaPoista
  9. Paljon menee höyrytettynä, keitettynä ja kukkakaalimuusina.. Mutta tässä hyvä vaihtoehto minulle kokeiluun, kiitos siitä.

    Ihana puutarha tuolla emännällä :) Kiva että olet jo tervehtymään päin!

    VastaaPoista
  10. Hyvää uutta vuotta Australiasta! Nämä kuulostaa juuri ihanilta, olen kukkakaalin suuri ystävä! Toivotan sinulle hyvää terveyttä ja onnea uudelle vuodelle! xx

    VastaaPoista
  11. Kukkakaali on ihanaa. Näitä voisin kokeilla. Riisijauhoa ei kyllä löydy kaapistani, kävisikö keltainen maissijauho?

    Upeaa vuotta 2012!

    VastaaPoista
  12. Maria:kiitos ja samaa sinulle Australiaan,jossa vuosi jo vaihtuikin:) Kukkakaali onkin tosi hyvää:) Samoin sinulle ja ihanalle blogillesi oikein hyvää vuotta 2012!

    Omenaminttu.Kukkakaali onkin tosi ihanaa ja täällä etenkin juuri tähän aikaan vuodesta. Tavallinen jauhoki kävisi,valitsin riisijauhon kun halusin gluteenittoman vaihtoehdon.
    Ihanaa Uutta Vuotta 2012 sinullekin!

    VastaaPoista
  13. Happy New Year Yaelin! :D Thank you for sharing your delicious food and recipes with us! :D

    VastaaPoista
  14. Kiitos reseptistä! Tää menee heti kokeiluun! Muistuttaa kreetalaisia kesäkurpitsapihvejä, joista tykkään tosi paljon, ertyisesti, jos ne on maustettu mintulla. Muuten kyllä kukkakaali ja tahini on mustakin ihan lyömätön yhdistelmä! Onnea uudelle vuodelle toivottaa
    Suometar

    VastaaPoista
  15. Hyyberihanaa Uutta Vuotta sullekkin Yaelian 8)

    Mä voisin tällä hetkellä ottaa jonkunsortin miedohkon vattapöpön ittelleni, jotta saa ton dietin taas kivasti alkuun ;)
    Täl hetkellä syönki kaik mikä eteen osuu, eikä karkuun pääs =(

    Kumkvattipuu hedelmineen näyttää ihan tolkuttoman hyvälle... siittä tuliki mieleen, et tehtiin eilen hedelmäsalaattia ja Aake pyys pussia, jotta saa mandariininsiemenet talteen... meinaa poika kuulemma laittaa mandariipuun kasvamaan tohon meijän pihalle ens kesänä, ni mun ei tarvii sitte kantaa heduja kaupasta enää kotio ;) Ihana 7-v

    VastaaPoista
  16. Lorraine:thank you and may year 2012 be a wonderful year for you.Thanks,your blog is a true inspiration:)

    Suometar:Oi,tiedänkin tuollaiset mintulla maustetut kesäkurpitsapihvit ,olen täällä syönyt,nami! Ja tahini kukkakaalin kanssa on tosiaankin loistoyhdistelmä! Hyväa alkanutta vuotta sinullekin!'

    Rouva V:Ihana Aake;D Ja kannattaakin laittaa niitä siemeniä talteen;Suomessa asuessa oli koko asunto täynnä pieniä sitruspuita,ihan siemenistä kasvatettuja.No hedelmiä ei kyllä niihin koskaan ehtinyt tulla,mutta ehkä Aakella parempi tuuri;D Vatsapöpö oli kamala ja olo sen mukainen,mutta ainakin pari kiloa siinä lähtee samalla;D
    Ihan mahtavaa alkanutta vuotta sinullekin!

    VastaaPoista
  17. Hyvää Uutta Vuotta Yealian. Kukkakaalipihvisi vaikuttavat ihanilta. Kukkis on tosi hyvää, vaan enpä ole koskaan ajatellut pihveihin laittaa. Täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
  18. I love cauliflower and this looks soooo delicious! Can't wait to try. Happy new year Yael!

    VastaaPoista
  19. Kukkakaali ja munakoiso, siinä suosikkini. Taatan takia kuitenkin teen myös liharuokia. Onneksi taata tykkää myös kasviksista. Tätä ohjetta aion kokeilla.

    VastaaPoista
  20. Terhi-Tupuna:Kukkakaalipihvit olivatkin hyviä. Ja kukkis sopii moneen;D

    VastaaPoista
  21. Tällaisista en olekaan kuullut, hyvä idea ja varmasti herkullisia. Kokeiluun!

    VastaaPoista
  22. Hauska resepti - en olekaan törmännyt kukkakaalipihveihin aikaisemmin. Kokeiluun!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...