perjantai 10. toukokuuta 2013

Kuva viikonlopulle-juustomies

Vanha juustokauppias Tel Avivin Carmel-torilla. Kaverikin änkesi mukaan kuvaan...Vanhan juustokauppiaan kauppa on yhtä kuin takana näkyvä kylmäkaappi.Edessä olevat kiekot ovat aika suolaista vuohenjuustoa jota ostin pienen palan. Juustokauppias on aina niin ystävällinen:tervehditään kun tavataan ja hänen pieni mikropuotinsa on niin vaatimaton torin parin muuhun juustokauppaan verrattuna eikä kai asiakkaitakaan ihan kauheasti tuossa käy.Joten joskus ostan häneltä  ihan pienen palan juustoa ja saan bonuksena mitä ystävällisimmän palvelun.

Juusto ja kaikki siihen liittyvä on täällä juuri nyt esillä  sillä ensi viikon alussa vietetään Shavuot-juhlaa,joka on sekä pyhiinvaellus-että sadonkorjuujuhla. Tapana onkin silloin syödä kaikenlaista juustoista(maitoista) ja etenkin juustokakut ovat silloin pääosassa. Tarkoitus onkin nyt viikonlopun aikana leipoa pari juustokakkua,joiden ohjeet laitan sitten tänne. 

Mukavaa viikonloppua!

23 kommenttia:

  1. Ihana, siellä tuntuu joka kadunkulmassa olevan jokin ihana pikku kauppa <3 Ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota ei voi edes kaupaksi kutsua,mutta hän on aina siinä juustokaappeineen.

      Poista
  2. Kuinkahan monta kymmenta vuotta tuo pappa on niita juustojansa siina myynyt? Han oli siina paljon ennen kuin ne kaikki uudemmat trendikkaat juustokaupat. Pitaisikohan siirtya hanen asiakkaakseen ihan kannatuksen vuoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis todella monta! Muistan hänet jo kun asuin täällä ensimmäistä kertaa. Jotenkuten liikuttava papparainen ja ostan häneltä joskus ihan vain kannatuksen vuoksi.

      Poista
  3. Noin pienestä ja vaatimattomasta kaupasta en minäkään raskisi olla ostamatta!
    Mukavaa viikonloppua ja tulevaa juhlaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula,juuri niin.Ja sen herrasmiesmäisen palvelun vuoksi;D
      Kiitos,samoin sinulle hyvää viikonloppua!

      Poista
  4. Odotan kakkureseptejä innolla. Pienet ja vielä pienemmät kaupat ovat kivoja, niissä omista (ja mahdollinen henkilökunta) tuntee tuotteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti onnistuvat sillä olen luvannut ystäville viedä niitä. Tuo vanha kauppias on niin herttainen ja takuulla tuntee hyvin kaikki myymänsä tuotteet.

      Poista
  5. Ihana aito tunnelma :) olisipa kiva päästä shoppailemaan. Mukavaa viikonloppua ja lempeitä tuulia sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sarppu:) Kiitos samoin sinulle oikein hyvää viikonloppua:)

      Poista
  6. Ihana mikrokaupan omistaja :).

    VastaaPoista
  7. Eilen kavin lahjatavaramessuilla, jotka olivat samalla pienyrittajien kaden taitojen messut, ja siella oli tuollaisia juustojakin myynnissa. En ostanut.
    İhanaa viikonloppua myös sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo juusto oli ieman liian suolaista makuuni mutta se tuli hyvään tarkoitukseen;D
      Kiitos ja samoin sinulle hyvää viikonloppua!

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Onpa tosiaankin.Ja ollut samassa paikassa vuosikymmeniä!

      Poista
  9. Suloinen pappa, hienoa että käyt silloin tällöin hänellä ostoksilla.

    Nyt kun olen ollut täällä kotosalla yksin, olen herkutellut aikas monella reseptilläsi. Sulla on aivan mahtavia ohjeita ja kun kuva on mukana, niin näitä on ihanaa tehdä. Porkkanalinssipihvit meni kyllä mulla ihan littanoiksi, mutta hyviä ne oli. Falafelit on tehty ja munakoisoviipaleet ja tahnat. Aivan mielettömän maukkaita ja ihania. Tässä tulee kevennettyäkin oloa, sillä miehet on aikamoisia herkuttelijoita ;-)

    Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin...ihan pakko ostaa häneltä joskus vaikka torilla on paljon paljon parempia kauppoja...Kiitos ja ihana kuulla että ohjeistani on ollut hyötyä:)Ja kiitos ihanainen että tulit kertomaan:) Sitä samaa sinullekin!

      Poista
    2. Tosiaankin, mä olen kokeillut näitä ohjeitasi useinkin. Yleensä viikonloppuna ja silloin kun kotona ei ole nuortamiestä, jolle maistuu yleensä aina samat pöperöt ;-) Nyt Jamie Oliverin ohjelmien ansiosta nuorimies syö onneksi jo chiliä, inkivääriä ja valkosipulia. Kaikki minkä sanoo olevan Jamieta menee ainakin kerran läpi. Jos yrittää huijata, niin poika jostain tajuaa sen, ehkä makutasapaino ei ole silloin ihan hallussa heh heh.

      Itseasiassa laitan taasen porkkanalinssipihvejä, nyt nestetasapaino näyttää hyvältä. Kohta saan herkutella =) Vähän mietiskelen, joko kokeilisin raakasuklaaohjeita tms. Mutta ehkä vasta viikon tai parin kuluttua, sillä haluan mahtua kaikkiin kesämekkoihini ja nyt on hyvä fiilis ottaa nuo pari talvikiloa pois =)

      Poista
    3. :) Nuoret miehet voivat olla aika hankalia sapuskojen suhteen;D oma nuorimieheni (joka jo kasvoi ja meni naimisiinkin viime kesänä) oli mitä hankalin syöjä vielä kotona asuessa.Pasta menetteli aina minkä vuoksi pastalaite oli usein käytössä mutta kala ei kelvannut lainkaan missään muodossa ja kasviksistakin vain tietyt.Nyt on onneksi vähän parantunut siinä mielessä;D Hih,hauskaa että Jamiella on noin paljon vaikutusta;D
      Munkin pitäisi mahtua kesämekkoihin mutta voi ,kiloja on tullut lisää eikä ne meinaa millään mennä pois...Nyt tein vielä juustokakkujakin tuon sadonkorjuupyhän johdosta,mutta onneksi kiikuttelin niitä ystäville ja jätin itselleni vain ihan vähän;D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...