torstai 25. joulukuuta 2014

Hieman erikoinen mutta hurjan hyvä vesimelonialkupala

Tämä on ehkä vähän kesäinen ohje,mutta jos jostain löytyy talvellakin vesimelonia,niin suosittelen kokeilemaan kuivattua vesimelonia,sillä se on yllättävän hyvää.Jossain luin täkäläisestä ravintolasta ,jolla oli kuivattua vesimelonia ruokalistalla ,ja se jäi mieleen kummittelemaan. Löysin sitten vesimelonin, ja vaikka ne eivät tähän aikaan vuodesta olekaan sesongissa,niin  uteliaana oli ihan pakko kokeilla millaista on kuivattu vesimeloni.Kuivattelin vesimelonia kuivurissa:niin että meloni oli sisältä vielä pehmeähköä,mutta pinnalta kuivaa,muttei kuitenkaan sitkeää. Yllättävän nopeasti vesimeloni myös kuivui sopivaksi,vaikka siinä on paljon nesteitä. Kuivurin sijaan vesimelonia voi kuivatella uunissa;niin että uunin lämpötila on alhainen.Kuivuessa vesimelonin maku ja makeus tiivistyy;myös rakenne oli tässä miellyttävä. 

Vesimelonialkupala 
  • ½ kg vesimelonia (ennen kuivausta)
  • yrttiöljyä/tahnaa (käytin paksuhkoa basilikayrttiöljyä)
  • paksuhkoa jugurttia (käytin lampaanmaitojugurttia)
Vesimeloni kuivataan,joko kuivurissa tai uunissa,niin ettei se enään tunnu kostealta mutta ei ole liian kuivaakaan.Siinä pitää sisällä vielä olla sitä kosteutta. Palaset asetellaan lautaselle;päälle lusikoidaan jugurttia ja yrttiöljyä tai tahnaa. Tämä oli todella hyvää! Heti kun näen seuraavan vesimelonin niin hyökkään sen kimppuun;D
Eräänä päivänä tein jääkaapissa olleista jämistä kasvispihvejä,joista tuli tosi hyviä.Niihin menivät tofun,perunan ja mustien linssien jämät+mausteita ja riisijauhoa.
Kantakahvilani Sugar kävi läpi ulkonäkömuutoksen,muuttui kahvilasta bistroksi;muutti  nimensä "Naapuriksi" ja uusi ruokalistansa.Sain omistajalta,Gideonilta,kutsun 2:lle illalliselle.Valitsin ruokalistalta lämpimän  burgulsalaatin,jossa oli myös kvinoaa,kirsikkatomaatteja,edamame-papuja,munakoisoa sekä paljon vihreää.Vegaaniannos oli hyvää ja täyttävää,ja ruokajuomana oli valkoviiniä.Illallisseurani söi linguini-pastaa lihapullilla tomaattikastikkeessa,joka sekin kuulemma oli  hyvää.Kuvaa ottaessa olin  jo syönyt osan annoksestani;se oli kyllä pöytään tuotaessa nätimpi.....

18 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen ohje, kuivattu vesimeloni on varmasti kokeilemisen arvoista. Katsoin ekaksi, että lautasella on lihaa (piti jo hetki miettiä, että olenko nyt varmasti oikeassa blogissa).. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommirusina:hih,lihaa;no ei sentään;D Muistin nyt että kun täällä oli joku ravintolafestari niin eräs ravintoloista laittoi mainoksen menustaan,jossa oli myös kuivattua vesimelonia,ja tulin uteliaaksi.Se onkin tosi hyvää,niin että ihan odottelen että löydän taas vesimelonin,mutta pitää kai odotella että ne kypsyvät;D

      Poista
  2. Kuulostaa jännältä tuo kuivattu vesimeloni. Maukkaasta yksilöstä tulee varmasti hyvää ja näköjään hienon väristä. Täällä on yksi paikallinen viljelijä kasvattanut parina kesänä vesimelonia kasvihuoneessa. Ne ovat olleet valmiita lokakuussa, pieniä, suloisia ja hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luimupupu:oli jännä kokeilu ja ihan yllätyin niin hyvästä lopputuloksesta:) Ja värikin tuli paljon voimakkaammaksi kuivatessa. Ne pienet vesimelonit ovatkin ihania;omakin oli sellainen pieni.

      Poista
  3. Vesimelonit ovat minun suuri herkku. Harmi vaan, että Suomessa ei makeita yksilöitä helposti löydy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mama Gastro:ei ihmekään,vesimeloni on niin hyvää:) Mutta eikös kesäisin löydy kuitenkin aika hyviä yksilöitä,toivottavasti ainakin.

      Poista
  4. Tuo melonijuttu on hyvännäköistä. Pitääpä muistaa kokeilla sitä, kun meloni osuu kohdalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arleena:tosiaankin suosittelen jos sattuu vesimeloni eteen;D

      Poista
  5. Vilket intressant recept och gott!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:Jätte intressant ,tyckte det var väldigt gott:)

      Poista
  6. oih, miten kauniskin vielä :-) tuon täytyy olla hyvää <3 minttuöljy voisi kans käydä tuon kylkeen...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Andalusiana:kiitos,väristä tuli tosi hieno:) ja kiva idea,minttuhan sopisi tuohon myös hyvin:)

      Poista
  7. Oi, näyttääpä tuo vesimeloni jännittävältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna:oli kyllä vähän erikoisempi vesimeloniannos;D

      Poista
  8. Ai että, vaikka vatsa on täynnä herkkuja niin näistä herkuista tulee taas nälkä...

    VastaaPoista
  9. Oi miten herkullista, onneksi ei ole nälkä kun on tasaisesti syöty viime päivinä...kyllä tiedät mitä tarkoitan! :) (ei sentään ähkyksi asti!)

    VastaaPoista
  10. Voi vitsi miten hauska idea, tätä on kyllä pakko testata joskus! :)

    VastaaPoista
  11. Onpa mielenkiintoinen resepti. Heti kun löydän mehukkaan vesimeloniyksilön, hyökkään kimppuun :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...