sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Tofu-kesäkurpitsapihvit:viimeisin versio + tomaattipiirakka

Tofu-kesäkurpitsapihvit on ehkä yksi eniten tehty ruoka keittiössäni;ne ovat niin hyviä ,ja myös aika helppotekoisia.Blogivuosien aikana olen syönyt niitä eri versioina;yleensä vegaanisina mutta välillä olen myös lisännyt fetaa pihvimassaan.Yksi  näistä versioista löytyy täältä. Tällä kertaa lisäsin taikinamassaan kikhernejauhoja,mikä teki näistä hyviä ,täyttäviä ja päältä kivasti rapeita,Muutenkin näistä tuli tällä kerralla erilaiset.Kikhernejauho sopii muutenkin tosi hyvin kasvispihveihin.

Tofu-kesäkurpitsapihvit kikhernejauhoilla
  • 300 gr tofua
  • 350 gr kesäkurpitsaa
  • muutama ruokalusikallinen hienonnettua persiljaa
  • 2 kevätsipulin vartta (myös vihreät osat)
  • 2 murskattua valkosipulia
  • mausteita (laitoin mustapippuria,paprikaa,jeeraa,chilipippuria)
  • 3 rkl soijakastiketta (tamaria,jossa ei jauhoja)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • noin 1½ dl kikhernejauhoa
Raasta tofu ja kesäkurpitsa,mutta erikseen.Poista  kesäkurpitsasta nesteitä puristmalla,niin että raaste on kuivahkoa.Yhdistä raasteet;lisää pilkottu persilja, pilkottu kevätsipuli,valkosipulimurska  ja sekoita.Lisää soijakastike,oliiviöljy sekä mausteet  ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi kikhernejauho.Anna pihvimassan seistä kylmässä vähintään tunnin ennen kuin teet siitä pihvejä. Nämä pihvit kannattaa tehdä uunissa,sillä paistamalla hajoavat helpommin. Ota massasta noin ruokalusikallinen kerrallaan ja muodosta siitä pyöreitä pihvejä.Asettele kasvispihvit leivinpellille öljytyn leivinpaperin päälle.Sivele öljyä myös pihvien päälle..Kypsennä pihvejä  200 C- asteessa 20-25 minuuttia,kunnes pihvien molemmat pinnat ovat kauniisti ruskittuneet.  Käänsin pihvit keskivaiheessa. Pihvien kannattaa antaa hieman jäähtyä ennen kuin ne poistetaan pelliltä.  Tofu-kesäkurpitsapihvit ovat hyviä sellaisenaan tai vaikka tahinikastikkeen kanssa tarjottuna.
Hyviä olivat
Lauantaina kävin retkellä Jerusalemin suunnalla saman kadun varrella asuvan naapurin ja tyttärensä kanssa,ja kiitokseksi leivoin heille piirakan.Taikina oli taas rahkavoitaikinaa ja piirakoiden pohjalla oli kirsikkatomaatteja ja kuivattua oreganoa,ja näiden päälle tuli vielä muutama siivu paistettua  munakoisoa.
Näitä kehuttiin hyviksi.....

13 kommenttia:

  1. Hyvän kuuloiset pihvit. Kikhernejauhot ovat minun luottoainekseni pihveien teossa. Nytkin parhaillaan teen punajuuri-kikherne-pihvejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula>olikin hyviä:) ja tosiaankin,kikhernejauho on tosi hyvä aines kasvispihveissä:) Punajuuripihvisi kuulostavat hyviltä:)

      Poista
  2. Kauan sitten Japanissa asuessani tuli syötyä paljonkin tofua, mutta kotikeittiöstäni sitä löytyy todella harvoin. Kesäkurpitspihevejä teen kuitenkin aika ajoin. Ehkä ujutan sinne ensi kerralla tofua, ja katson huomaako mieheni mitään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulla:vau olet asunut Japanissa;mahtoi olla mielenkiintoinen asumispaikka:) Näissä ei tuo tofu tunnu mitenkään,joten varmasti menevät ihan täydestä myös miehellesi;D

      Poista
  3. Så goda biffar och pajerna ser också så goda ut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:tack,biffarna var goda,och pajerna också,enligt min granne;D

      Poista
  4. Ja pitihän näihinkin hurahtaa, taas kerran ... kiitos!

    VastaaPoista
  5. That looks so good Yaelin! I haven't cooked with tofu in a while. You've reminded me to do it! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lorraine:thank you:) Tofu is something that I love and use on a weekly basis;especially since I don¨t eat meat.

      Poista
  6. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  7. What wonderful savory vegetable cakes! They sound so summery, and yet simple to make with pantry staples at any time of the year. I definitely want to try them.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...