keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Rakastuin kauppaan.....

Eilen Tel Avivissa vihdoinkin avattiin kauan odotettu Sarona Market (josta kirjoitan myöhemmin):mahtava ruokahalli ja kulinaarinen keskus.Ehdin avajaispäivänä tutkia pintapuolisesti useimmat kaupat ja ravintolat (91 kpl yhteensä) mutta yksi kauppa oli sellainen josta en olisi halunnut  lähteä pois. Se kauppa on saksalaisen Vom Fass-ketjun täkäläinen kauppa.Vom Fass on itse asiassa toiminut  täällä muualla jo jonkin aikaa mutta en ollut siitä tietoinen. Kaupassa on myynnissä mahtavat valikoimat erlaisia öljyjä,mauste-etikoita,liköörejä,viinoja ym. jotka myydään erikokoisissa pulloissa niin että asiakas maksaa ensimmäisen pullon jonka voi sitten tuoda täytettäväksi. Kaikkia tuotteita saa myös  maistaa ennen ostopäätöstä.
Öljyt ovat kauniissa hanallisissa astioissa ja niitä on todella suuri valikoima. Samoin kuin erilaisia balsami-ja mauste-etikoita.
Whisky-tynnyrit.Aika monta erilaista whiskyä tuolla oli.Edit, 2 tynnyrissä olikin rommia....
Ihanat öljyastiat!
Ja sitten liköörit: aika hyvä valikoima erilaisia kermaliköörejä:maistoin muutamia. Pienin ostettava määrä on 100 ml,,joten kätevää jos likööriä haluaa käyttää vaikka leivontaan mutta ei halua ostaa kokonaista pulloa.Ja näin voi kokeilla eri makuja.,
Erilaisia  kirkkaita liköörejä.  Myös ihan perusalkoholia (kaikki premium-luokkaa) oli tuolla myös,joten ajattelin käydä hakemassa pienen määrän rommia sillä kotona oleva pullo  on jo lähes tyhjillään. Katselin netistä ja Suomea lähin Vom Fass  löytyy Tanskasta, Suomen (ja Ruotsin) alkoholipolitiikan johdosta on aika epätodennäköistä että näitä kauppoja tulee Suomeen;(

21 kommenttia:

 1. Oi! näyttää ihanalta kaupalta! ja me niin tarvittaisiin tuollaisia marketteja, ruokakeitaita, tänne Suomeenkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne:aivan ihana:) Oletkohan Saksassa törmännyt näihin`?`Tuo ruokakeidas Sarona Market on kyllä sellainen että voin vain sanoa että vau vau vau;D

   Poista
  2. En ole törmännyt, harmi! täytyy ensi kerralla kysellä jos sukulaisten lähellä olisi samanlainen :)

   Poista
 2. Upean näköinen paikka..loistoidea täyttää pullo uudelleen !!!! Ja 91 eri kauppaa. No sitä ei ihan päivässä kierrä :) Odotan innolla Marketiin tutustumista. Toivottavasti pysyy siistinä ja "priima"paikkana jatkossakin. Uusia postauksia odotellessa :) mukavaa päivän jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli;tosi upea tuli Saronasta ja tuo kauppa.Kyllä ne ehtii päivässä käydä läpi,osahan on ravintoloita ja osa pikku puoteja;standeja;. Mukavaa päivää sinnekin!

   Poista
 3. Mun mies jymähtäis tuonne öljy osastolle :D
  Kivan ja selkeän näköinen kauppa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi,niitä öljyjä sellainen valikoima että takuulla jämähtäis;D

   Poista
 4. Hei! Olen täysin hurahtanut Lähi-idän makuihin ja nyt vasta löysin blogisi! Huippuinspiroivaa, kiitos! En tiedä, mitä tekisin ilman Hakaniemen hallin mausteputiikkia ja ulkomailta haalittuja reseptejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna;Lähi-idän keittiö on tosiaankin inspiroiva:) a kiva että löysit tänne:) Joo tiedän sen mausteputiikin Hakaniemen hallissa:;se onkin tosi hyvä:)

   Poista
 5. Täällä olisin kuin kotonani, jotkut innostuvat meikeistä, minä mausteista ja ruokaputeleista : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heli-Hannele:ihan sama innostumisen kohde täälläkin;D

   Poista
 6. Voi mikä kauppa! Siis tuollaisia pitäisi ehdottomasti olla joka kaupungissa, niin että ostaja saa maistaa ja näin tietää mitä on ostamassa.:)) Ihanat pullot, jotenkin niin epätavalliset, että vois ihan jo senkin puolesta pitää esillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatta>ihan mahtava kaupppa:) Tänään menin uudestaan rommiostos mielessä:siellä oli kahta erilaista rommia tynnyreissä ja sain maistaakin,hyviä olivat mutta olivat myös sen luokan rommeja että hintavia,joten en ostanutkaan. Mutta likööriostos on mielessä seuraalla kerralla:) Tuolla onkin monta erilaista kivaa pulloa myynnissäkin:)

   Poista
 7. Voi ihanuus! Kukapa ei tuohon rakastuisi! :D

  VastaaPoista
 8. Ei e mitään tuollaisia saada tänne Suomeen! Tänäkin kesänä monet turisti olivat Helsingissä etsineet turhaan kaupoista viiniä patonkiensa särpimeksi, mutta eivät olleet löytäneet. Alkot ovat vaikeita löytää ja muutenkin ne ovat kuin tuulahdus jostain menneisyydestä eli viinit ruokakauppoihin ja heti!

  Siis että ostat kermalikööriä vain sen verran kuin ruokaan menee: Älä nyt naurata;) Maista edes vähän <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena;Monelle Suomeen tulevalle turistille o n varmaan yllätys ettei viinejä löydy ruokakaupoista....Viinit nyt ainakin voisi olla ruokakaupoissa...totta puhut!
   Maistoinkin muutamaa kermalikööriä tuolla ja ajattelin että hieman tuota ja vähän tuota;D

   Poista
 9. No jopas on ihana kauppa! Mutta joo taitaa jäädä vain haaveeksi täällä... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi:;tosiaankin ihana kauppa. Ja tosiaankin,Suomen alkoholisäännösten johdosta ei tuollaista voi Suomeen tulla mutta jos menet Euroopan muihin maihin niin siellähän noita löytyy....

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...