tiistai 26. heinäkuuta 2016

Melonijuoma otos 2 plus pari juomaideaa

Kun olin aikani juonut minttuista melonijuomaa;teki mieli hieman vaihtelua, joten mintunlehtien sijaan laitoin eräänä päivänä inkivääriä mukaan. Napakymppi! Jos pitää inkivääristä niinkuin minä niin tämä on ihanan raikas ja vilpoisa juoma helteillä:)

Meloni-inkiväärijuoma (1 annos)
  • hieman yli desilitra makeita melonipaloja
  • 4 jääpalaa
  • puolen sentin siivu inkivääriä
  • pieni tilkka vettä
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen (tai käytä sauvasekoitinta) ja nauti.Tämän voi tehdä myös niin että pakastaa melonipalat,lisää tilkka vettä sekä inkivääriä,ja blendaa juomaksi.
Kun serkkuni Suomesta kävi täällä viime viikolla,pysähdyimme juomaan jotain vilpoisaa.Serkun vesimelonijuoma oli tehty samaan tapaan kuin tuo meloniuomani,eli joko jäätyneitä vesimelonipaloja +tilkka vettä  tai sitten vesimelonipaloja mehuineen,tilkka vettä ja jääkuutioita.Ihanaa! (kuva on serkun ottama).Kun vesimeloni ja meloni ovat makeita,ei näihin juomiin tarvita lisämakeutusta.
Halpiskahvilaketju Cofixin kesäjuomia:ylhäällä banaanipirtelö,vanilja-Oreokeksipirtelö,mansikkapirtelö. Alla jäinen Bueno (KinderBueno) juoma,jääkahvi sekä limonana-juoma,josta olen postannut täällä.
Kilpailevalla copycat-ketjulla Cofizilla on vieläkin laajempi kesäjuomavalikoima.Nämä ovat aika sokeripitoisia ,joten jätän väliin tai otan ihan jääkahvin johon ei ole lisätty makeutusta.
Ja kun kasvismaitoja oli tarjouksessa superedullisesti,tuli niitä vähän hamstrattua .Käytän kasvismaitoa lähinnä kahvissani kotona,tai sitten jälkiruokiin,joskus.Teen itse usein kasvismaidot,mutta niiden säilyvyys on aika huono. Käyttääkö joku lukijoista kasvismaitoa kahvissaan ym,ja minkä merkkistä? 

14 kommenttia:

  1. Svalkande och gott! Ha en fin dag.
    Jag dricker oftast mitt kaffe svart, men kokosmjölk är gott att ha i.

    VastaaPoista
  2. Hovkonditorn:svalkande och jättegottoc, fast med bara 2 ingredienser. Jag dricker min kaffe oftast med sojamjölk

    VastaaPoista
  3. Mä tykkään inkivääristä kesäisissä juomissa, se virkistää ihanasti. Kivaa tiistai-iltaa Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:itse olen ollut jo vuosia inkivääririippuvainen;D Mukavaa viikkoa Outi:)

      Poista
  4. Ihanan simppeli tuo inkivääri-melonijuoma ja varmasti aivan törkeän hyvää! Meillä käytetää Alpron mantelijuomia todella paljon sekä soijakahvijuomaa kahvissa :) Satunnaisesti kaurajuomaa löytyy meiltä myös :) Alpron kookoskahvijuomakin on muuten hyvää! Tuota vaniljamantelimaitoa olisi kiva kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lemmi: kiitos:) tuossa yhdistyivät simppelit ainekset ja tekotapa sekä hyvä maku:) Yleensä käytän täällä täkäläisen firman soijamaitoa ,ja joskus mantelimaitoa,mutta nuo olivat nyt niin hurjassa alennuksessa että kaapissa on kymmenen litraa kasvismaitoa! Alpron kookosjuomaa pitääkin joskus kokeilla. En oel vielä ehtinyt tuota mantelivaniljamaitoa kokeilemaan,kun on toinen pakkasu vielä kesken-.

      Poista
  5. Minä teen tuommoista myös mutta ilman inkivääriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli:on se vaan hyvää.Itse pidän niin paljon inkivääristä että tungen sitä joka paikkaan..

      Poista
  6. Täydellinen kesäjuoma! Itse tykkään kanssa pakastaa hedelmät, mm. banaaneista ja ananaksesta tulee kermaisempi koostumus, kun ne on pakasteina : ) Aloitin itse maidottoman dieetin, eli nyt kahvimaitoon lurahtaa mantelimaitoa (sitä makeuttamatonta...) ja smoothieseen riisimaitoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli;tosiaankin täydellinen:) Minullakin o n aina banaaninpaloja pakkasessa;pakastetuista hedelmistä saa niin kivan koostumuksen juomiin:) Mulla yleensä on soijamaitoa,mutta nyt kun kuvassa näkyviä maitoja on 10 litraa niin tulee vähän vaihtelua;D

      Poista
  7. So simple and refreshing! I would drink this every day of the year if I could. :)

    VastaaPoista
  8. Ihania ideoita. Yllätän teinin ainakin tuolla meloni-inkiväärijuomalla :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...