keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Savuiset tofupihvit ja pieni torikierros

Pidän  paljon savun mausta ruuasta,Kuten savulohesta ja muista savukaloista.. Minulla ei ole savustinta,ja savunmakua varten olen tuonut Suomesta savuaromia, koska en ole täältäpäin sitä  löytänyt , Niinpä iloni oli suuri kun bongasin aasialaisen ruuan kaupasta tätä savuaromiaja peräti 4 eri maulla. Tähän asti olen käyttänyt Suomesta tuomaani  savuaromia hyvin säästellen,tippa siellä tippa tuolla, mutta nyt kun sitä löytyy täälläkin niin sitä onkin tullut käytettyä enemmän,Kuten näihin savun makuisiin tofupihveihin. Savuaromi antaa niille herkullisen savuisen maun ,ja näistä tulikin todella hyviä:)

Savuiset tofupihvit
  • noin 300 gr kiinteää tofua
  • 1½ tl savuaromia
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl siirappia (käytin taatelisiirappia)
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 tl seesamiöljyä
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • ½ tl paprikaa
  • ripaus chiliä
  • ripaus mustapippuria
  • kevätsipulia ja korianterin lehtiä tofun päälle
Tofu paloitellaan noin puolentoista sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kastikkeen ainekset sekoitetaan tasaiseksi (tehosekoitin,sauvasekoitin ym,). Tofupalat asetellaan uuniastiaan ja kastiketta kaadetaan päälle. Tofun annetaan marinoitua muutaman tunnin,jonka jälkeen tofua paahdetaan uunissa 180 C asteessa 20-25 minuuttia. Tofupihvit laitetaan tarjoilulautaselle,kastiketta kaadetaan päälle. Päälle lisätään myös ohuiksi leikattuja kevätsipulin palasia sekä korianterin lehtiä.
Nam,herkullista.Tähän kannattaa käyttää hyvälaatuista ja kiinteää tofua.
Mangojen aika on nyt, ja niitä näkeekin paljon toreilla.
Pähkinöitä ja teesekoituksia
Ah ihanat grillivihannekset tässä paikassa.
Hyvässä järjestyksessä....
Jos lähtisi vaikka viinilasilliselle ...
Nämä basilikat eivät olleet torilla vaan kauppakeskuksen katon urbaanissa farmissa.Siitä lisää täällä.

12 kommenttia:

  1. Ah, mitä mangoja! Ja tofukin näyttää oikein herkulliselta vaikka ei vakioruokaamme kuulukaan (Janne protestoi).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulla:nuo olivat kyllä tosi nättejä mangoja.Niitä tuleekin niitä ostettua paljon nyt kun ovat edullisia-Tofu...siitä saa helposti hyvää kun tietää miten sitä tekee.Hih,ehkä Jannekin tykkäisi tällaisesta savun makuisesta versiosta;D

      Poista
  2. Savuaromi on kyllä loistava keksintö! Tykkään myös käyttää sitä vähän jokapaikassa ja tofuun se kyllä sopiikin. Kiva että löysit sitä sieltäkin niin ei tarvitse enää säästellä :)
    Herkulliselta näyttää torinäkymätkin, olispa Suomessakin joskus toreilla hedelmiä noilla mitoilla. Tosin pitää olla näistä marjoista ym. myös tyytyväinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni:tosiaankin loistava keksintö:) Käytin sitä aiemmin niin pihistellen kun en täältä löytänyt,mutta tosi ihanaa että löytyi nyt ja vieläpä 4 eri makuvivahteella.
      Täällä ovat torit tosi houkuttelevat,mutta juuri nyt haluaisin mieluummin olla marjoja keräämässä...Täällä kyllä saa pakasteestakin marjoja ihan kivasti,mutta tuore mustikka on tuore mustikkka...

      Poista
  3. Nam, tosi hyvän kuuloinen marinadi!! Mutta siis anteeks nyt vaan, vitsi oon niin kade noista toreista! :O <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annekatariina;;kiitos,savuaromista tulee tosiaankin kivasti makua:) Torit on kyllä täällä ihania,mutta ei ole marjoja...no talvella/keväällä on pitkä mansikkakausi,mutta ei ole mustikkaa ym.

      Poista
  4. Näyttääpä tofu todella herkulliselta sinun lautasellasi, itse olen kokeillut tofua pari kertaa ravintolassa ja kummatkin kerrat pettymyksiä tai sitten en vaan yksinkertaisesti pidä siitä, mene tiedä. Tuota sinun haluaisin kyllä maistaa :).
    Kyllä teillä on siellä ihanat torit, tuota kaipaan täällä Suomessa, no tosin kasviksia kyllä meilläkin saa syksymmällä. Mukavaa loppuvikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari:kiitos,ja tuo oli kyllä tosi hyvää. Tofun pitää olla hyvää jotta maistuu .Esim. Helsingissä olen ostanut Hakaniemen etnisistä sellaista halvempaa tofua,joka on ihan kamalaa,ja olen saanut myös kiinalaisissa Helsingissä tofua,joka ei ollut hyvää. Kun tofu on hyvälaatuista (luulen että Jalotofulla on hyvä tofu) ja se on tehty hyvin,niin se myös maistuu tosi hyvälle. Täällä on tosiaankin mahtavat torit,kyllä jäisin kaipaamaan jos muuttaisin takaisin Suomeen. Kiitos samoin sinulle hyvää loppuviikkoa Sari:)

      Poista
  5. Ooh mitä herkkuja, olisipa ihanaa päästä tuollaiselle torikierrokselle, nam. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia:tuolla torilla on kyllä herkkuja yllinkyllin:)

      Poista
  6. Olen itse myös hulluna savustettuihin ruokiin! Mainostamatta mitään tahoa, mutta se Jalotofun kylmäsavutofu on kyllä ihan ykkönen täällä Suomen markkinoilla.. Täytyy nyt myöntää sivistymättömyyteni, mutten ole osannut hakea mistään tuota savuaromia,löytynee kauppojen maustehyllyistä? Maukasta heinäkuun viikonloppua : )

    VastaaPoista
  7. Heli:Mä olen kerran maistanut Jalotofun kylmäsavutofua ,ja se onkin hyvää'.Täälläkin on vastaavaa,ja aika samanlaista ,mutta nyt kun löysin tuota savuaromia niin taidan tehdä itse,,koska sillä saa niin hyvin savun makua ruokiin. En tiedä löytyykö tuota savuaromia ihan ruokakauppojen hyllyistä,mutta sitä saa esim.Behnfordsista Citykäytävästä http://www.behnfords.fi/
    Ihanaa viikonloppua sinullekin Heli:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...