tiistai 5. heinäkuuta 2016

Superhelpot mutta taivaallisen hyvät Nutella-banaaniviinerit

Joskus puolisen vuotta sitten avattiin Carmel-torin lähelle uusi leipomokahvila,ja kun siellä on avaamisesta lähtien ollut  tosi hyvä kahvitarjous,niin siellä tulee  välillä ostettua takeaway-kupponen.Jonossa olen pari kertaa seuraillut kuinka yksi leipureista tekee makeita leivonnaisia ,joihin tulee banaania ja suklaata.Sehän innosti minuakin kokeilemaan tuota komboa,mutta leipomossa banaanit ja suklaatahna tulevat focaccia-taikinan päälle (banaanit on siellä myös leikattu pituussuuntaan) kun taas minä käytin pohjana kotitekoista rahkavoitaikinaa. Näiden viinerien leipominen, etenkin jos käyttää kaupan valmista voi-tai lehtitaikinaa,on naurettavan helppoa ,mutta valmiit viinerit ovat taivaallisen hyviä! Loistava vierasvara tai ruokalahjakin:)

Banaanisuklaaviinerit
  • Valmista voi-tai lehtitaikinaa ,tai kotitekoista rahkavoitaikinaa 
  • Kypsiä banaaneja,ohuiksi palasiksi leikattuna
  • Nutellaa tai sen tapaista suklaatahnaa
  • tummaa sokeria
  • tomusokeria valmiiden viinereiden päälle
Leikkaa taikina neliöiksi. Sivele päälle Nutellaa (tai sen tapaista suklaatahnaa). Asettele suklaatahnan päälle ohuiksi leikatut banaaniviipaleet ,ja ripottele päälle tummaa sokeria. Paista C 225 asteessa kunnes pohjataikina on saanut väriä ja banaanit hieman karamellisoituneet. Jäähdytä ,sirottele päälle hieman tomusokeria,ja tarjoile.Näistä ei voi olla pitämättä!

18 kommenttia:

  1. Nämä kuvat saa mut himoitsemaan Nutellaa. Ja mä en edes pidä Nutellasta! Huhuh, miten herkullisen näköistä. Täytyypä kokeilla tätä respetiä. Luulen, että se saattaa muuttaa makuni Nutellan suhteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sofia;mun täytyy tunnustaa että yhteen aikaan en edes uskaltanut pitää Nutellapurkkia kotona,kun olisin syönyt sen varmaan heti . Nyt kun makeanhimo on paljon pienempi niin sitä oli sopivasti kotona näihin ihaniin viinereihih,ja enemmän näissä maistuu karamellisoitu banaani.Kiitos,olivat aivan superhyviä ja näistä tykättiin ja pyydettiin lisää;D Nutellahan on hyvää;D

      Poista
  2. En ole mikään nutellafani, mutta voitaikinaa pitää aina olla pakastimessa. Siitä pyöräyttää käden käänteessä mitä tahansa suolaista tai makeaa kahvipullaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuplaespresso. Voitaikina on kyllä kätevä aines.Olen tottunut tekemään sitä itse,tai tuollaisena rahkavoitaikinana,vaikka voi-ja lehtitaikinaa saa kaupastakin.

      Poista
  3. Oi nam! Saatanpa ottaa jääkaapista Nutellanjämät viikonloppuna mökille mukaan :)

    VastaaPoista
  4. No hitsi. Nutella ja banaani lehtivoitaikinapedillä. Siinä ei oo mitään VÄÄRÄÄ!

    VastaaPoista
  5. Oi hurja, näitä on pakko kokeilla. Itsetehty rahkavoitaikina taitaa olla valintana. Tykkään sen pienestä happamasta sivuvivahteesta.
    Meillä tosin tiedän esikoisen nyrpistävän. Banaani ei kelpaa hänelle missään muodossa, ei ole ikinä kelvannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna:kokeile ihmeessä,sillä nämä' ovat tosi namia:) Minäkin tykkään itsetehdystä rahkavoitaikasta eniten,ja teen sitä kerralla isomman määrän,jota sitten pakastan. Jospa esikoinen uskaltaisi kokeilla banskua uunissa paahdettuna ,Nutellan päällä....

      Poista
  6. Tää kuulostaa ja näyttää kyllä niin hyvältä! Suklaalevitteen tilalla vois varmaan toimia maapähkinävoikin hyvin :) Pitää kokeilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni: oli kyllä hurjan hyvää:) Maapähkinävoita ajattelin itsekin kokeilla,mutta se kyllä muuttaa makua jonkun verran,vaikka takuulla on hyvääkin.

      Poista
  7. Tämä olisi nyt niin herkkua viikon detoxin jälkeen, kuola melkein valuu! Kolme niin makoisaa juttua samassa annoksessa, jes, mulle heti tällainen viineri : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli:tuollainen detox tekisi mullekin hyvää (no tavallaan mä olen sellaisessa kun tässä kuumuudessa ei pahemmin jaksa kokata...) Tämä oli niin herkullista että.Banaanihan on niin ihanaa kuumennettuna ja sitten vielä tuo Nutella ja taikina....

      Poista
  8. Voi hyvät hyssykät Jael, pakko olla megahyvää, Nutellan ja banskun liitto <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia::hih,voi että oli tosiaankin megahyvää:) Banskun ja Nutellan liitto on mahtava:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...