Juuripersilja on juures,jota katselin torilla muutaman vuoden,ja vasta sen jälkeen ostin,mutta laitoin sitä keittoon enkä ajatellut käyttää sitä muuhun,
Sitten törmäsin marketissa jättikokoiseen ja melkein puolikiloiseen, juuripersiljaan, mikä poikkesi yleensä porkkanan kokoisista juuripersiljoista. (oikealla juuripersiljan yläosa ,joka on ollut pienessä vesitilkassa muutaman päivän,ja siitä alkoi kasvaa uutta persiljaa). Kuorin ja leikkasin juuripersiljan kuutioiksi,ja siitä tulikin herkkua. Täälläpäin ei ole palsternakkaa,joten tämä korvaa sellaisen vaikkei ihan samanlaista olekaan. Tämä ohje sopisi varmaan hyvin myös palsternakalle.
Hunajaista juuripersiljaa
Hunajaista juuripersiljaa
- 250 gr kuorittua ja kuutioitua juuripersiljaa
- 2½ rkl öljyä (käytin Bonredin punaista palmuöljyä)
- ½ tl yrttimaustetta
- ½ tl paprikaa
- mustapippuria
- 1 rkl hunajaa
- suolaa maun mukaan
- 3 rkl sitruunamehua
- persiljaa koristeluun
Kuori ja kuutioi juuripersilja. Lämmitä öljy pannussa ja ruskista persiljajuurikuutioita muutaman minuutin ajan
Juuripersiljakuutiot ovat valkoisia,mutta punainen palmuöljy antoi niille kauniin keltaisen värin. Hunaja ,suola ja mausteet lisätään kuutioiden joukkoon ja niitä paistetaan vielä muutama minuutti,kunnes kuutiot saavat hieman väriä. Lopuksi lisätään sitruunamehu ja sekoitellaan.Tästä tuli herkullinen lisäke:)
Ihanan väristä. Sopisiko tämä makunsa puolesta kalan kanssa?. Rentoa sunnuntaita!
VastaaPoistaOuti:varmasti sopisi kalankin kanssa.Mä söin tuon ihan tuollaisena,oli tosi hyvää:) Kaunista sunnuntai-iltaa sinulle:)
PoistaTaas opin uutta sinulta Jael :) en ole koskaan ennen nähnyt tai edes kuullut tällaisesta juureksesta mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tekisi mieli kyllä maistaa.
VastaaPoistaMarjo:Kiva kuulla että tästä oli hyötyä.Googlasin ja kyllä tuota näkyy olevan Suomessakin,on aika uusi tuttavuus,mutta sitä kasvatetaan. Tykästyin itse tuohon kunnolla ,mutta en ole enän nähnyt tuollaista suurta vaan ainoastaan porkkanan kokoisia;D
PoistaEnpä olekaan juuripersiljaa koskaan kokeillut enkä varmaan nähnytkään mutta tiesin, että sellainen on olemassa. Mille se maistuu?
VastaaPoistaLuimupupu:Vaikeaa hieman sanoa mille tarkalleen maistuu,mutta ei mielestäni persiljalle,kuten sanotaan tuossa linkin takana. Hiukkasen makea,herkullisen makuinen raakanakin.
PoistaMina tykkaan juuripersiljasta kovasti, tahan asti kylla vaan keitoissa kayttanyt. Komean kokoisen yksilon onnistuit loytamaan!
VastaaPoistaAnu:tämän jälkeen kyllä takuulla käytän muussakin kuin keitoissa:) Tosi komea olikin,mutta sen jälkeen en tuollaisia enään löytänyt
PoistaSinulla on ihana blogi. Täällä oppii uutta. Ihanaa päivää. <3
VastaaPoistaTiina:Voi kiitos ihanainen:) Ja kaunista iltaa sinulle:)
PoistaJag tror att jag aldrig ätit detta, men det låter mycket gott.
VastaaPoistaHovkonditorn: Vi har ingen palsternacka men lyckligtvis har vi rotpersilja istället.
PoistaJuuripersilja onkin mulle ihan tuntematon kaveri. Pitääpä katsoa löytyisikö meidän lähikaupasta, sen verran alkoi nyt nimittäin kiinnostamaan tämä herkku :)
VastaaPoistaSofia:luulin että se oli vähän enemmän tunnettu. Suosittelen sillä det här är gott:)
PoistaAivan uusi tuttavuus minulle tämä juuripersilja. Vertasit tekstissä sitä hiukan palsternakkaan, mahtaako olla sukulaiskasvi, tiedätkö?
VastaaPoistaBirgitta: ulkonäöltään muistuttaa yleensä palsternakkaa,mutta on enemmän porkkanan,sellerin ja fenkolin sukulainen.Maku on hieman makeampi kuin palsternakan,ja siinä tuntuu hieman yrtin maku.Googlasin ja tämä on alkuperältään saksalaista.
PoistaPari vuotta sitten ostin kotimaisia ja lisäsin uunijuuresten joukkoon. Ei taida ihan noin muhkeina löytyä täältä. Yleisesti kaikenlaisten kasvisten monipuolisuus on lisääntynyt pikkukaupungin kaupoissakin. Mikä on hyvä juttu.
VastaaPoistaHieno resepti! Juuripersiljaa ei tule kovin usein syötyä. Eikä sitä ihan joka kaupasta täällä saakaan...
VastaaPoista