sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Hunajaista juuripersiljaa

Juuripersilja on juures,jota katselin torilla muutaman vuoden,ja vasta sen jälkeen ostin,mutta laitoin sitä keittoon enkä ajatellut  käyttää sitä muuhun,
Sitten törmäsin marketissa jättikokoiseen ja melkein puolikiloiseen, juuripersiljaan, mikä poikkesi yleensä porkkanan kokoisista juuripersiljoista. (oikealla juuripersiljan yläosa ,joka on ollut pienessä vesitilkassa muutaman päivän,ja siitä alkoi kasvaa uutta persiljaa). Kuorin ja leikkasin juuripersiljan kuutioiksi,ja siitä tulikin herkkua. Täälläpäin ei ole palsternakkaa,joten tämä korvaa sellaisen vaikkei ihan samanlaista olekaan. Tämä ohje sopisi varmaan hyvin myös palsternakalle.

Hunajaista juuripersiljaa

  • 250 gr kuorittua ja kuutioitua juuripersiljaa
  • 2½ rkl öljyä (käytin Bonredin punaista palmuöljyä)
  • ½ tl yrttimaustetta 
  • ½ tl paprikaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl hunajaa
  • suolaa maun mukaan
  • 3 rkl sitruunamehua
  • persiljaa koristeluun
Kuori ja kuutioi juuripersilja. Lämmitä öljy pannussa ja ruskista persiljajuurikuutioita muutaman minuutin ajan
Juuripersiljakuutiot ovat valkoisia,mutta punainen palmuöljy antoi niille kauniin keltaisen värin. Hunaja ,suola ja mausteet lisätään kuutioiden joukkoon ja niitä paistetaan vielä muutama minuutti,kunnes kuutiot saavat hieman väriä. Lopuksi lisätään sitruunamehu ja sekoitellaan.Tästä tuli herkullinen lisäke:)

18 kommenttia:

  1. Ihanan väristä. Sopisiko tämä makunsa puolesta kalan kanssa?. Rentoa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:varmasti sopisi kalankin kanssa.Mä söin tuon ihan tuollaisena,oli tosi hyvää:) Kaunista sunnuntai-iltaa sinulle:)

      Poista
  2. Taas opin uutta sinulta Jael :) en ole koskaan ennen nähnyt tai edes kuullut tällaisesta juureksesta mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tekisi mieli kyllä maistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjo:Kiva kuulla että tästä oli hyötyä.Googlasin ja kyllä tuota näkyy olevan Suomessakin,on aika uusi tuttavuus,mutta sitä kasvatetaan. Tykästyin itse tuohon kunnolla ,mutta en ole enän nähnyt tuollaista suurta vaan ainoastaan porkkanan kokoisia;D

      Poista
  3. Enpä olekaan juuripersiljaa koskaan kokeillut enkä varmaan nähnytkään mutta tiesin, että sellainen on olemassa. Mille se maistuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luimupupu:Vaikeaa hieman sanoa mille tarkalleen maistuu,mutta ei mielestäni persiljalle,kuten sanotaan tuossa linkin takana. Hiukkasen makea,herkullisen makuinen raakanakin.

      Poista
  4. Mina tykkaan juuripersiljasta kovasti, tahan asti kylla vaan keitoissa kayttanyt. Komean kokoisen yksilon onnistuit loytamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu:tämän jälkeen kyllä takuulla käytän muussakin kuin keitoissa:) Tosi komea olikin,mutta sen jälkeen en tuollaisia enään löytänyt

      Poista
  5. Sinulla on ihana blogi. Täällä oppii uutta. Ihanaa päivää. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiina:Voi kiitos ihanainen:) Ja kaunista iltaa sinulle:)

      Poista
  6. Jag tror att jag aldrig ätit detta, men det låter mycket gott.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn: Vi har ingen palsternacka men lyckligtvis har vi rotpersilja istället.

      Poista
  7. Juuripersilja onkin mulle ihan tuntematon kaveri. Pitääpä katsoa löytyisikö meidän lähikaupasta, sen verran alkoi nyt nimittäin kiinnostamaan tämä herkku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sofia:luulin että se oli vähän enemmän tunnettu. Suosittelen sillä det här är gott:)

      Poista
  8. Aivan uusi tuttavuus minulle tämä juuripersilja. Vertasit tekstissä sitä hiukan palsternakkaan, mahtaako olla sukulaiskasvi, tiedätkö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta: ulkonäöltään muistuttaa yleensä palsternakkaa,mutta on enemmän porkkanan,sellerin ja fenkolin sukulainen.Maku on hieman makeampi kuin palsternakan,ja siinä tuntuu hieman yrtin maku.Googlasin ja tämä on alkuperältään saksalaista.

      Poista
  9. Pari vuotta sitten ostin kotimaisia ja lisäsin uunijuuresten joukkoon. Ei taida ihan noin muhkeina löytyä täältä. Yleisesti kaikenlaisten kasvisten monipuolisuus on lisääntynyt pikkukaupungin kaupoissakin. Mikä on hyvä juttu.

    VastaaPoista
  10. Hieno resepti! Juuripersiljaa ei tule kovin usein syötyä. Eikä sitä ihan joka kaupasta täällä saakaan...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...