sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Pikainen raikas mansikkajäätelö

Viikonloppuna luonani oli Suomi-vieraita,ja vaikka eivät olekaan mitään kasvissyöjiä,niin tarjoamani raakasalaatit ja vegaaniruuat (eri salaatteja,levitteitä,punaista quinoaa,soijapapuja tomaattisessa kastikkeessa ja muutakin) maistuivat hyvin,vaikka pariskunnan toinen osapuoli yhdessä vaiheessa hieman unelmoikin nakeista;D

Mutta kun tein pikaisen mansikkajäätelön,he vasta innostuivatkin!.Sitä pidettiin niin herkullisena ,että reseptiä pyydettiin,ja annoin myös vinkkejä muihin helppoihin raakajäätelöihin. Tätä he aikoivat ehdottomasti tehdä myös Suomeen palattuaan. Ohje oli simppeli ja jäätelö syötiin heti paitsi omani,sillä halusin kuvata sen,mutta oli kuumaa ja kameran paristonvaihdossa meni hieman aikaa,joten se ehti jo sulaa.

Pikainen raikas mansikkajäätelö
 • kourallinen pakastemansikoita
 • muutama liotettu taateli,joista kuoret ja kivi on poistettu
 • hieman vaniljaa tangosta raaputettuna
 • hieman mantelimaitoa
Laitoin kaikki ainekset monitoimikoneeseen.Taatelien liotusvettä en laittanut mukaan ja liotetuista taateleista on helppo irrotella kuori pois. Sekoita koneessa kunnes kaikki on sekoittunut hienoksi massaksi.Syö heti...Tämä on tosiaankin niin hyvää että sitä voisi syödä joka päivä!
Viime viikolla torilla käydessä huomasin ilokseni että lempiluomukauppani oli avannut sinne uuden kaupan. Miten loistava paikka luomukaupalle! Ja luomuvihannekset siellä eivät edes ole kauhean paljon kalliimmat kuin ei luomut torilla.

7 kommenttia:

 1. Ihanan kuuloinen jäätelö, ja niin helppo! Pakko kokeilla. Mutta mitenkä kauan noita taateleita pitää liotella...?

  Aivan upea luomukauppa! Kyllä on mahtavat valikoimat.

  VastaaPoista
 2. Anu:Joo Carmel-torilla ,avattiin viime viikon lopulla.Siellä loppupäässä,näkyy kyllä selvästi.

  Hippu:Ihana tuo jätski tosiaankin.Liottelen taateleita kunnes ovat aivan pehmeitä,joitakin tunteja. Tuo luomukauppa on oikeastaan aika pieni,mutta ihanaa että torille tuli sellainen:)

  VastaaPoista
 3. Ojoj, kokeiluun menee! Kiva kun ei tarvi erikseen jäädyttää, mä kun onnistun silloin yleensä saamaan lopputulemaksi hileistä kökköä. :)

  VastaaPoista
 4. Tiia;Joo tämä oli sellainen pikajätski eli pikainen valmistus ja heti syödään;D

  VastaaPoista
 5. Ala laita minulle siemenia,vaikka kommentoinkin.
  Taalla on suippopaprikaa punaisena ja vihreana.Mutta ei noita pienia.Luulisin kuitenkin,etta aikalailla samanmakuisia.Kaytan paljon,mutta tietenkin kypsennettyna.Leivan paalle kylla laitan myös raakana.

  VastaaPoista
 6. Sateenkaari:jos tulee kommentteja valitsen 2,en sitten ota sinua huomioon.Tuon on sellainen lajike,jossa hedelmät ovat tosi pieniä ja extra makeita. Minä taas eniten syön noita raakana,ovat niin ihania sellaisenaan.Bambikin rakastaa niitä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...